שאלה על קבל גלילי

• פותח הנושא mob2
  • פורסם בתאריך

mob2

New member
שאלה על קבל גלילי

נניח יש לי גליל בתוך גליל כאשר רדיוס הגליל הגדול הוא b ורדיוס הגליל הקטן הו a מדוע הפוטנציאל בנקודה b כלומר בנקודה הרחוקה מרחק בי ממרכז הגליל הוא אפס??? תודה

yoni162

New member
איפה קראת שזה ככה?

סלח לי על הבורות אם זה משהו שאני לא מכיר..

mob2

New member
עוד מידע...

בתרגיל הם אומרים שהם בוחרים את הפוטנציאל בנקודה b להיות שווה לאפס. מדוע מותר לקבוע את הפוטנציאל שם לאפס? ולמה דווקא על גבי הגליל החיצוני? השאלה המקורית שואלת מהו קיבול הקבל ובפתרון הם מניחים שהפוטנציאל בנקודה בי הוא אפס ואני לא מבין למה?

the Sman

New member
השאלה לא ממש ברורה

אין באמת משמעות למילה פוטנציאל. הדבר המשמעותי זה הפרש פוטנציאלים בדר"כ. הכוונה שלך שפוטנציאל 0 מוגדר באינסוף? או שהפרש הפוטנציאלים בין הגלילים הוא אפס? גם לא מובן אם ואיך הגלילים טעונים.

mob2

New member
ציטוט של השאלה...

נתון קבל גלילי בעל רדיוס פנימי .(R1,R2 ≪ H) א. מהו קיבול הקבל? מה קורה בגבול בו המרחק בין הגלילים קטן בהרבה מהרדיוס של הגלילים? י חישוב מפורש של " קבלו את הביטוי לאנרגיה של קבל ע .−Q־ ואת החיצוני ב Q־ ב. טוענים את הגליל הפנימי ב מקרה זה. בפתרון של סעיף א ראיתי שהם קובעים את הפוטנציאל בנקודה בי להיות אפס ואני לא מבין למה?

the Sman

New member
הסבר

הם יכולים לקבוע את הפוטנציאל אפס בכל מקום שמחשק להם. זה כמו לקבוע איפה הראשית של ציר מסויים, זה שרירותי. פוטנציאל חשמלי זה ממש כמו פוטנציאל כבידה, גם בזה אין משמעות מה אנרגית הגובה של הכדור על השולחן ומה אנרגית הגובה של הכדור על הריצפה, אלא הדבר היחיד שמשנה זה הפרשי אנרגיות הגובה. הפרשי פוטנציאל (במילה אחרת: מתח) אינם שרירותים או ברי בחירה, בניגוד לפוטנציאל שניתן לקבוע בצורה שרירותית. ברוב המקרים מגדירים את הפוטנציאל אפס להיות באינסוף, כאן הגדירו אותו להיות במרחק b.... למה? כנראה בגלל שכך יותר פשוט לפתור את התרגיל.

למעלה