שאלה על ציפורן חודרנית

• פותח הנושא mopp
  • פורסם בתאריך

mopp

New member
שאלה על ציפורן חודרנית

שלום, אני טירון במוד"ש (מודיעין שדה), אני משרת בבהל"צ. רציתי לדעת כמה גימלים (אם בלל) אני מקבל על ציפורן חודרנית, ואם אני מקבל אותם בבית? אשמח לקבל תשובה בהקדם, תודה

לא מקבלים גימלים על ציפורן חודרנית

מקבלים לאחר ניתוח שעושים להסרת הציפורן החודרנית 6 גימלים לערך

meiritamir

New member
ובבהל"צ...

מעל 7 גימלים בלבד, תעשה בבית. אם תקבל פחות - תבצע אותם בבהל"צ.

meiritamir

New member
כמובן, אם תקבל את הגימלים בבהל"צ.

אם תקבל אותם במרפאה אזורית - תוכל לבצע אותם בבית.

meiritamir

New member
יש מרכז רפואי בבהל"צ...

יש שם לעיתים גם כירורג. לי עשו שם ניתוח לציפורן חודרנית.

כל מה שרצית לדעת

אז ככה:כיום ניתן לעשות את הניתוח בלייזר דבר שמבטיח שהציפורן לא תחדור שוב לבשר.ככל הידוע לי רק בחרפ צריפין יש את הציוד המתאים. הניתוח כואב,אבל מקבלים 5 ג'+חודש פטור מנעליים סגורות את הפטור ניתן להאריך ללא כל בעיה . אם יש לך עוד שאלה אשמח לענות מנסיוני האישי. רק טוב עדי

Some1here

New member
מישהו יכול להסביר

מה זה ציפורן חודרנית ומתי זה חמור מספיק כדי לעשות ניתוח? לי למשל מדי פעם הציפורן באמת צומחת, ככה שהיא לוחצת על האצבע ולפעמים גם פוצעת את העור. זה באמת מכאיב טיפה בתנועה אבל לא בצורה חמורה כל כך שנראה לי מצריכה ניתוח וגימלים... אני בד"כ פשוט גוזר אותה וזהו... זה נקרה ציפורן חודרנית? ואם כן האם בניתוח באמת עושים יותר מסתם לגזור את החלק החודרני?

lemmacantor

New member
הסבר

ציפורן חודרנית היא ציפורן שנכנסה או גדלה לתוך העור. כתוצאה מכך נוצר זיהום האצבע מתנפחת ויוצאות הפרשות מוגלתיות מגעילות ויש כאבים.

Some1here

New member
ואיך אנשים מגיעים למצב כזה?!

עוד לפני שיש מוגלה אף אחד לא חושב על לגזור פאקינג ציפורניים?!

lemmacantor

New member
הבעיה בנעליים לדעתי

אצלי לפחות זה התחיל בטירונות, כאשר דווקא אחרי שגזזתי ציפורניים הנעל התבאית לחצה על הציפורן כנראה והכניסה אותה לתןך העור. אחרי הניתוח הציפורן פשוט גדלה לא נכון ושוב נכנסה לתוך העור(כך שהבעיה נוצרה עוד לפני שהציפורן חזרה למימדיה). כל זה קרה אחרי שחזרתי לנעליים. עוד סיבה לכך, כפי שהסביר לי הרופא, יכולה להיות פטריה שגורמת לציפורן לגדול נכון. חושך ולחות (מה שנוצר בתוך נעל צבאית) עוזרת להתפחתות הפטריות בבוהן הגורמת לציפורן חודרנית.

MaD-d0g

New member
אתה באמת רוצה שאני אעלה תמונה ../images/Emo35.gif

אי אפשר לגזור את הצד כשהוא נכנס לתוך העור והבשר...

indigo wing

New member
להפך!!

ציפורן חודרנית מתרחשת גם כתוצאה מ'גזירת יתר' (חח נשמע מושג ממש מצחיק
) ולכן למשל חשוב להקפיד על גזירה מרובעת ('ישרה') ולא מעוגלת, כי אחרת יוצא שהעור מסביב לציפורן גדל יותר מדי. אז כשהציפורן צומחת שוב לאחר הגזירה, היא פוצעת את העור ומכאיבה.. <מנסיון
> אגב, אפשר לקנות בסופר פארם וכאלה תכשיר של שול (לוגו צהוב-כחול-לבן) לריכוך ציפורניים, וגם טיפ שפעם נתנו לי- לקחת מספריים ולגרד את מרכז הציפורן וזה עוזר לרכך אותה או איזה משהו.. אבל לפעמים יש מצב שחובה ללכת לרופא שינתח, שזה אומר לעשות חיתוך ממש עמוק של הציפורן, אפילו זריקת הרדמה קטנה נדמה לי קיבלתי..

MaD-d0g

New member
אני עשיתי את זה...

בקופת חולים. זה היה בערך חודש לפני שחשבתי שאני אחזור לשירות (בסוף דחו לי את זה). פחדתי שאני אצטרך לעשות את זה בצבא....

cica18

New member
אני סובלת מאותה בעיה בדיוק

יש לי ציפורן חודרנית והם פשוט לא מטפלים כמו שצריך (התחלתי עכשיו טירונת במחנה 80) נתנו לי אמבטית חיטוי וחבישות ולא רק שזה לא עוזה זה רק מחמיר (כי החבישות לוחצות מה שהביא להיווצרות התחלה של ציפורן חודרנית גם בצד השני של הציפורן...)ואני פשוט לא יודעת מה לעשות! צעירה צעירה אין לי נסיון בזה ... יעזור אם ביום ראשון שאני חוזרת לבסיס אני אדרוש מהחופל"ת לראות רופא? אם אני מבקשת אז הם מחוייבים לתת לי? אם אני עושה ניתוח פרטי אני יכולה ללכת אחר כך לרופא צבאי ולבקש ממנו גימלים?

deathcaster

New member
תשובה

תבקשי לראות רופא ותגידי שזה כואב לך ונראה לך שיש לך מוגלה בכל מקרה בגלל שאת בצבא , אסור לך לעשות ניתוח פרטי ! את עלולה לעמוד לדין על כך אם לא פנית בצינורות צבאיים מקובלים לגבי בעייתך .

miss blue

New member
אתם כולכם חיים באשליות

אין דבר כזה "כמה גימלים מקבלים על"! אולי זה נכון בתאוריה אבל במציאות זה תלוי ברופא, באיך שהוא רואה את המקרה ובאופן כללי במצברוח שלו באותו היום. אני עובדת במרפאה עם רופאים מילואימניקים מה שאומר שהם מתחלפים בממוצע פעם בחודש ויש את אלה שנותנים גימלים חופשי וכאלה שאם תתחיל לפרפר להם מול העיניים הם יסכימו לתת לך איזה גימל קטן. כל מי שאומר שעל מחלה כזאת או אחרת נותנים ככה וככה גימלים מבסס את זה על מקרים ספציפיים שהוא מכיר ולא על איזה כלל או משהו וזה רק גורם לאנשים להתבאס כשהם מגיעים לרופא ולא מקבלים את הגימלים ש"מגיע" להם, אז די להנפיץ!

למעלה