שאלה על צבים

tamirzak1

New member
שאלה על צבים

היי. אני מת על זוחלים.בעבר היו לי גם נחשים.נכון להיום יש לי כבר הרבה שנים זוג צבי יבשה מצויים. הצבים מתרבים אצלי כל שנה. השארתי לפני 3 שנים שני צאצאים שלהם אצלי (כי את רובם אני משחרר). קראתי שבהטלה יש 3-5 ביצים.כל השנים זה המספר שנולדים אצלי. בשנה שעברה נולדו 6 ולפני שבועיים נולדו 8 (שמונה) צבונים חמודים וקטנטנים. א. האם ה-8 היא של האם הראשית? ב.האם האם יכולה להטיל פעמיים בפחות משבוע? ג.באיזה גיל הם מגיעים לבגרות מינית? אולי הנקבות בנות ה-3 הטילו הטלה? תודה מראש על התשובות. מובטחות תמונות של כולם.

naja

New member
שלום תמיר.

לא היה ברור לי מההודעות שלך אם אתה מודע לכך שמה שאתה עושה זה עבירה על החוק. אם כן אז אין טעם לפתוח את הדיון כי קרוב לודאי לא נצליח לשכנע אותך לשחרר אם כולם, ואם לא אז אני רק רוצה ליידע אותך שגידול של זוחלים ישראלים הוא לא חוקי. ולשאלותיך-כל ה8 הם של הנקבה הבוגרת. אני לא מאמין שנקבות בנות 3 הגיעו אצלך לבגרות מינית(אלא אם הן מחוממות בחורף ומפוטמות וגם אז אין הרבה סיכוי). הנקבות מתבגרות בערך בשנה החמישית והלאה אם אני לא טועה.

tamirzak1

New member
א. תודה על התשובה המהירה.

ב. רק לאחר שהזוג היה אצלי מספר שנים ידעתי שאסור לשבות חיות ארץ ישראליות,אך כבר לא יכולתי "לזרוק" אותם לטבע. הצאצאים מוחזרים בסוף החורף לטבע. כך לפחות כל שנה גדלים אצלי דורות נוספים של צבי יבשה. לפחות זו ה"עזרה" שאני מפצה על כך שנמצא אצלי זוג. בכל אופן תודה רבה,אבל אם כל ה-8 הם של נקבה אחת (הגדולה),האם אין טעות בכל האנציקלופדיות שאומרות 3-5 ביצים?

GUYLI9

New member
מצד אחד

אתה עובר על החוק מצד שני אתה מרבה אותם ומחזיר אותם לטבע! וראיתי בתמונות שלוש גדלים של צבים אבל הבינניים ממש קטנים אז לא נראה לי שהם יכולים להטיל משהו... יש כזה דבר בארץ- חוות גידול צבים והחזרתם לטבע? כי אם הוא מצילח אז בחוות גידול זאת תיהיה הצלחה גדולה וככה יחזירו המון צבים לטבע!

naja

New member
כשאתה אומר....

"...כבר לא יכולתי "לזרוק" אותם לטבע...." אתה מתכוון שנקשרת אליהם או שאתה מפחד שהם לא יסתגלו? בקשר לאנציקלופדיות-אין ספרים שלא חפים מטעויות ובכל מה שקשור לריבוי זוחלים ארצישראלים חסר בארץ המון מידע.

רן333

New member
אמנם חוק זה חוק, וצריך לציית לו,

אבל אני חייב להודות שמקרים כאלה מעלים אצלי סימני שאלה ביחס לתבונה שבחוק הקיים. ברור שיש לאסור סחר במינים ישראליים כמו צבי יבשה. אבל מדוע לא להתיר לכמה מגדלים להרבות אותם ולשחרר את הצאצאים? (ככל שידוע לי - לא מאפשרים זאת למגדלים פרטיים. האם אני טועה?) האוכלוסיות של לא מעט מיני זוחלים נפגעות בצורה משמעותית כתוצאה מהפיתוח המואץ. לא בדקתי את הנושא לעומק, אבל אני מניח שצבים (שלא מסתדרים כל כך טוב עם כבישים ומכוניות, וגם לא עם גי'פים, שנוסעים לא רק על כבישים) הם אחד המינים שנפגעים. מה הנזק הגדול שיגרם אם יתירו למספר מגדלים אחראיים להרבות ולשחרר מיני זוחלים שהאוכלוסיות שלהם במגמת הצטמצמות?

naja

New member
צודק אבל....

אני לא חושב שהרשות יכולה להכשיר ולפקח על מגדלים שיגדלו וישחררו לטבע. והאמת היא שזה לא ממש מעניין אותם..... לא חסרים זוחלים בגנים זואולוגים שמתרבים מדיי פעם אבל אפילו את הצאצאים שלהם הרשות לא מתאמצים לשחרר לטבע.

orisegal

New member
sorry 4 writing english again...

i just cant use hebrew at work. so please... 4give me. im with ran (how surprising, dude.. isnt it?... hehe)and wanna add 2 NAJA just a bit. first... reptiles r 1 of the most voulnerable groups if we speak of human development. many snake and lizard species communities r getting severely dammaged by human effects on all of its "glorious" aspects.. just 4 an example, all of us cat lovers(incloding me...) . we r a gr8 danger 2 nature. theres a growing research about house cats effect on the natural zoofauna. lots of our house cats r not sattisfied by human-made food on their menue... they go out "to play" , or whatever, and get songbirds and reptile 4 desert, or just 4 the play of their natural-hunter-instinct. as 4 tortioises... sad situation... we know they r too slow 2 escape modern tempo movements. 4by4 cars r super fast crushing intruders in the tortoise home enviroment. roads... not only out in the field.. roads r animals biggest enemy. israeli authorities keep on giving a "kdimut" 2 road building, and r doing it on the worse side: roads cut zoocommunities. dividing their 1000000's of years inherited nomad behavour 2 pieces. mostly with NO POSSIBLE WAY TO CROSS!.. gader hafrada retzufa , 4 long distance is our highway's trademark, leaving and leading our wildlife 2 destruction. whoever isnt able 2 fly, probably will b run down by stomping cars on the highwy... even if u could survive the crossing all the way 2 the gader hafrada, u WILL get panicked by noisy passing by cars, enforcing u 2 try run all the way back (and face the danger all over back and again) or (if u r able.. at all...) u will jump or climb the wall 2 the other side, just 2 find out u r in the same living deadly hell of cars, just the as it was on the other side of it.... partly solutions r: 2promote public transportation. building channels under the roads, 15 meters or some away 1 of the previous channel. 2develope gader hafrada that has gaps or holes 4 animals 2 see through and even escape through. 2build and promote educational campaigns 4 people 2 get 2 recognize the problem. and now... NAJA.... u r so damn right!.... rashut shmurot hateva (that had united lately with rashut haganim ha leumiyim) got 2 focus a bit more on relevant things instaed of play with parking lots and some other pathetic shit... there is a way 2 keep an eye on breeders and set a national zoocommunity rehab centres. but it is still lots of work 2 b done, and all i can hope is that someday, i will live 2 see it done, and well. its just up 2 us. we r they people who care about these things so... here's just a bite of a piece of mind 2 process and think of... have a gr8 evening all u... i love this forum. yours ORIS from www.skateboard.co.il P.S. sorry if i got some spelling mistakes... i wasnt born an english speaker, and i didnt spellchek my message.. so if there r any questions , ill b more than glad 2 answer. bbye....

אתה צודק לגמרי

רציתי להוסיף רק ששמעתי שבכביש 6 הותקנו מעברים תת קרקעיים לבעלי חיים, כמו שעושים בחלקים של אירופה. אצלנו יש גם את הבעיה שאנחנו מדינה מאוד קטנה ולכן כל אוכלוסיה הופכת למבודדת מהר מאוד בקצב שבו סוללים אצלנו כבישים.

naja

New member
כביש 6.....

לא יודע בקשר למעברים תת קרקעיים, אבל משני צידי הכביש, במרחק של 10-30 מטר יש בנוסף לכל התעלות, שיפויים ומחיצות בטון גם גדר(רשת) בגובה של כחצי מטר שממש לא ברור לי מה תפקידה.

נכון

באמת ראיתי גדר לכל אורך הכביש. נראה לי שגובהה מתקרב יותר למטר ואני מניח שתפקידה למנוע מעבר של אנשים וחיות אל הכביש. אני מקווה שאת המעברים הם הכינו מהצד השני של הגדר ולא מצידו של הכביש....

tamirzak1

New member
שלום לכם שוב

התמונות האלה משנה שעברה.הענקית זו האמא .הבינוניים הם אלה שעכשיו בני 3 ובשנה האחרונה הם גדלו כמעט כפליים (הם כמעט בגודל של האבא). הקטנטנים שוחררו באביב שעבר לטבע. (היו 6) השנה בקעו 8 גורים קטנטנים (כנראה לנקבה אחת - סימן שטוב לה אצלי,אוכלת טוב כל יום ,נמצאים בגינה). לפי הספרים נקבה מטילה 3-5 ביצים.בשנה שעברה היו לי 6 והשנה 8.מכאן יוצא שהריבוי מהיר מאשר בטבע. דבר נוסף : עם הבניה המסיבית של ערים וכבישים,שטח המחיה של חיות ארץ ישראל בכלל (גם צבים),הולך וקטן.ראו מה קורה עם צבי ים. כמעט ואין להם שטחי הטלה.וגם אז,באים מהרשויות ולוקחים את הביצים למקום מסודר.כך מצילים חיים.גם תנינים ודובים חיו במאה ה-20 בארץ.היכן הם? רק בכלובים. בפלורידה יש כמיליון תנינים המסתובבים בטבע. נכון שבארץ עדיין יש מספיק צבים (השאלה היא מה זה מספיק-קרוב לודאי שכבר לא נתקלים בהם בכל טיול כמו פעם). למרות אי החוקיות (גם חניה לא חוקית כמעט כולם עושים ,כמה מעשנים זרקו את הסיגריות על המדרכה,הכביש ובחוץ-בניגוד לחוק השלכת פסולת), יש חוקים שקשה לאכוף אותם. מספר הצבים הולך וקטן בטבע והולך וגדל בגני ליטוף .בכל גן ליטוף יש כמות נכבדה של צבים .האם לכולם אישור מהרשות? קרוב לודאי שלא. אז כן. נקשרתי לצבים שלי. הם כמעט כמו משפחה.מאחר שאינם חוששים מבני אדם,ייתכן שאם ישוחררו ,ילכו לאדם אחר. הם לא במרדף אחרי מזון ומים ואין להם אויבים אצלי. לכן את הקטנים אני נוהג לשחרר (כדי לא להקשר). תמונות של הקטנים אפרסם בקרוב. בתודה , שלכם תמיר. ודבר שני : אני מעוניין בנחש חנק שיכול להגיע למימדים גדולים. כמו בואה קונסטריקטור או פיתון בורמזי. מה עדיף מבחינת קלות גידול? את מי יהיה יותר קל להחזיק כבוגר? מי עדיף בהתנהגות שקטה? ואם יש הצעה אחרת לגידול נחש שקט,יפה ולפחות 3 מטרים,אשמח לקבל עצה.

naja

New member
הריבוי אצלך לא מהיר מהטבע.

אלו הספרים שאינם מעודכנים. בקשר לנחש שיגיע למימדים גדולים-את הבואה קונסטריקטור תוציא מהמשוואה. בספרים יש הגזמות פראיות בקשר לאורך שלה. זה משאיר אותך עם 4 מינים שניתן להשיג כרגע בארץ. הפיתון בורמזי הוא השקט מכולם המרושתים יכולים אף הם להיות שקטים. פיתוני סלעים אפריקאים-לא הייתי בונה על זה שהם יהיו רגועים אנקונדה ירוקה-יש כיום אחת למכירה בארץ למיטב ידיעתי והיא לא כ"כ נחמדה. השאלה הגדולה היא-למה לך לגדך בע"ח שיכול לסכן אותך ואת משפחתך, והאם יש לך איזשהו ניסיון בגידול של חנקים גדולים?

dreaming h

New member
שלום תמיר

הדברים, כפי שאתה מציג אותם, הם לכאורה מוצדקים, מבחינה מוסרית - אנושית. אך כאשר אדם כמוך, שאיכפת לו מהצבים, מגיע ומשליך מעליו אחריות ומפר חוקים קבל עם ועדה, יש כאן מעין לגיטימציה לפעילות דומה אצל אחרים. העובדה שנקשרת לצבים שלך ואיכפת לך מהם, היא יפה וטובה, אבל היא גם מאוד אגואיסטית. נכון, שאצלך הם בריאים, מקבלים מזון ומתרבים, אבל, מקומם בטבע. גם אם נדמה לך שאתה מאפשר להם את התנאים האופטימליים ביותר, אתה עובר כאן על החוק. ונכון, כולנו עוברים על חוקים כאלו ואחרים, ולכולנו יש גרסאות אישות ודעות על חוקים, ובסופו של דבר, לי אין את הסמכות לבוא ולהחזיר את הצבים שלך לטבע (וחבל), אבל, העובדה שאתה מתריס נגד החוק, היא לא במקומה, ודאי לא על גבי הפורום הזה. אני לא מנסה לומר שאם תשאיר את הצבים אצלך ותעשה זאת בשקט, זה בסדר. אלא, שקודם קיימים החוקים שמאפשרים שמירה על הטבע, ולא צריכות להיות בהם פרצות, גם כאשר מדובר בחובבי טבע, ושנית, שהצבים, גם אם גדלו אצלך ואתה מרגיש קרוב אליהם מאוד, צריכים להיות בבית הגידול הטבעי שלהם. אתה מנסה להשיג לעצמך לגיטימציה ע"י התנערות בסגנון "כולם עוברים על החוק", שיש בה מן הילדותיות שמתעקשת לא לחשוב. אם רוב האנשים פועלים בצורה שלילית – גם אתה צריך? (אם כולם יקפצו מהגג – גם אתה תקפוץ?...
) לצבים אולי אין אויבים אצלך, ואין להם צורך במרדף אחר מזון, אבל אתה יוצר להם אוטופיה שלא קיימת בטבע, ולא כך הם או אנחנו נועדנו לחיות. יצר ההישרדות טבוע בכולנו, וגם הצבים שלך ידעו להשתמש בו בבוא העת. אחד העקרונות המנחים בפורום הזה, מלבד שיתוף מידע בנוגע לגידול זוחלים תרבותיים, הוא שמירה על ערכי הטבע בכל הנוגע לחיות אלו. זוחלים א"י הם מוגנים, ואין כאן הנחות. גם אם זה מאוד קוסם (והאמן לי, גם לי זה מאוד קוסם, בעיקר כל מה שנוגע לצבים....) וגם אם ניתן להתחמק בצורה פשוטה מן החוק, אנחנו מנסים ליצור קהילה חיובית, שתגן על החיות האלו, ותשאיר אותן בטבע. האדם הוא יצור אגואיסטי מטבעו, אבל יש לנו יכולת התגמשות, והבנה שיש דברים שאנחנו יכולים לוותר עליהם בהנאה האישית שלנו. מעט ממך, הרבה למענם.

למעלה