שאלה על פצצת אטום

E1982

New member
שאלה על פצצת אטום

רציתי לשאול איך אטום גורם לכזה פיצוץ גדול והאם טיל החץ מגן עלינו מהפצצה? תודה.

Rtitan

New member
טוב... זה לא אטום...

זה הרבה אטומים... בביקוע גרעיני (כן, גם בהיתוך...) מסת גרעין האב גדול מסך כל מסת גרעיני הבת - הפרש המסה הופכת לאנרגיה לפי E=mc^2... הרבה אטומים יחד עושים חגיגה... פיצוץ... פיצ(צ)ה עם פטריות...

pelegs

New member
לגבי השאלה שניה

(כי על הראשונה כבר ענו לך, בערך) טיל החץ אמור תיאורטית להגן על כל סוגי הטילים הבליסטיים(כלומר, אלא שנורים וטסים במסלול היפרבולי עד למטרה), לא משנה מה בדיוק הם נושאים שם בפנים - נשק אטומי, ביולוגי, כימי וכו'. הבעיה היא שאם ראש הנפץ כבר טעון(מה שקורה בדר"כ רק כמה שניות לפני הפגיעה - לפחות בטילים אמריקאים) יכול להיות שהפיצוץ מהחץ יפעיל אותו. סבירות נמוכה למדי, מכיוון שצריך חתיכת רתע מכוון דיו בשביל זה, אבל אפשרי, אני מאמין.

UrbanDK

New member
אני לא חושב שטיל החץ מסוגל להגן

מפני ICBMS (טילים בליסטיים בין-יבשתיים). הוא נבנה מכלתחילה במטרה המוצהרת להגן מפני טילי סקאד ונגזרותיו, שלהם פרופיל טיסה מתון ואיטי בהרבה מICBMS. לא רק זה - אם הוא יעיל למטרה הזו כל העולם כבר היה קונה אותו מאיתנו ולא היו ממשיכים בפרוייקט הת'אאד האמריקאי.

pelegs

New member
עד כמה שידוע לי, הוא יעיל גם נגד

ICMBים. הוא מהיר מאד, ויכול לטוס בזוויות מפלצתיות, כך שכנראה שהוא יכול לתת מגננה טובה גם מפניהם. למה הם לא קונים? כנראה בגלל שיקולים פוליטיים.

UrbanDK

New member
אני עדיין חושב שלא.

אפילו באתר של החץ כתוב בפירוש שהוא מכוון להגנה רק נגד טילים זירתיים. מגוחך לחשוב שישראל עשתה בעשור מה שארה"ב מנסה לעשות זה 4 עשורים, בצורה יעילה יותר וזולה יותר.

בכל מקרה ( הערה על טקטיקה ואסטרטגי

הסיכוי הפגיעה של חץ בודד בסקאד בודד לא יעבור במקרה האופטימלי את ה 99% .ורבים אומרים שזה לא עובר את ה 80% סיכוי. זה אומר שאם הערבים ירו 100 טילי סקאד גרעיניים בו זמנית יש סטטיסטית ודאות שאחד יפול על עיר ישראלית. ובניגוד לסקאד עם ראש נפץ רגיל, סקאד גרעיני אחד על ת"א שיגרוןם ל 300,000 הרוגים זה סוף המדינה... ויש את השאלה בכמה סקאדים בו זמנית יכול לטפל אורן ירוק , המכ"ם של סוללת חץ, זה סוד צבאי אסור בפירסום, לא שיש לי מושג... וכמובן כמה טילים אפשר לירות בתוך דקה במכסימום ויש רק 3 סוללות, כלומר אם סוללה יכולה לטפל ב 10 טילי סקאד בו זמנית ויש 3 סוללות , אז הטיל ה 31 ואילך בודאות יפול....

מה נו ?

המסקנה ברורה , אתה רוצה שאני אגיד אותה במפורש? מערכת סוללות החץ המבצעיות אינה מהווה הגנה של 100% מפני התקפת טילים עם ראש נפץ גרעיני על מדינת ישראל. ניתן "להמם" את המערכת ע"י שימוש במספר רב של טילים בו זמנית. למרות זאת, היות ויש קושי טכני לארגן עשרות טילים גרעיניים בו זמנית, המערכת משפרת מאד את רמת ההגנה .

להבנתי, גם כשעניתם על תורת היחסות

לא אמרתם שום דבר חדש .... מעט מאד מההודעות כאן הן תאוריות מדעיות חדשניות שפעם ראשונה בעולם מפורסמות כאן....
אבל אולי חלק מהקוראים לא ידעו את זה...

UrbanDK

New member
טוב, אנחנו כנראה רואים את הדברים

בצורה שונה, זה הכל. אני אישית לא אוהב לענות תשובות שאותן כל אדם הגיוני יכול להסיק בעצמו, כמו שאני לא אוהב לעזור לאידיוטים שלא אוהבים לחפש בגוגל. זה עניין של אישיות. מצד שני, כשאתה עונה לי ככה (כלומר תשובה שניתנת להסקה בכוח ההיגיון בלבד) זה גורם לי להרגיש כמו אידיוט, אף על פי שעכשיו אני מכיר בזה שלא זו הייתה כוונתך.
סגרנו?

תודה ,

התחביב שלי הוא היסטוריה, צבא וביטחון, מודיעין, אקטואליה וההשכלה הפורמלית שלי היא הומנית, כך שהרבה לא אוכל לתרום לפורום פיזיקאים זה , אבל אני אהנה לקרוא ולהשכיל.

Oscar16

New member
נחמד מצידך

שאתה מנסה להשמע כ"כ אופטימי...
אבל לפחות זה יותר טוב מכלום

למעלה