שאלה על ערק/ אוזו :)

sidharta

New member
שאלה על ערק/ אוזו :)

יש לי שאלה- למה כשמוהלים ערק/אוזו במים אז המשקה הופך משקוף ללבן-עכור? התשובה שבדרך כלל אנשים נתנו לי היא "זה משהו עם הכימיה"... לא מספק.... אני חשבתי שאולי זה הבדל בדחיסות של המשקה האלכוהולי והמים (המשקה יותר סמיך ממים?), אבל אני לא בטוחה שזה נכון :) מישהו מתנדב לענות לי?

sidharta

New member
../images/Emo175.gifמישהו ?

אף אחד לא יודע? או שכולם שומרים פה שבת?

הסבר

שומן האניס הופך לשקוף כשאחוז האלכוהול גבוה. כשמכניסים מים לתמהיל, ומורידים את אחוז האל', השומנים הופכים קריסטליים, ואי אפשר לראות דרכם. המיקצועיים שותים בלי מים כמובן.

keynant

New member
תלוי עם איזה מיקצועיים דיברת..

המים(בערק כמו גם בוויסקי) מיועדים למשהו מעבר לדילול המשקה. המים מסייעים גם ב"פתיחת ארומת המשקה" ובכך להתגלות טעמים חדשים במשקה...

פילטר1

New member
ערק( משקה הצפון)

קושר לשאלה הקודמת גם על הבואות יש חומרים שנקראים חומרים פעילי שטח שטפידם להוריד את אנרגית שטח הפנים וליצור מסיסות בין שמן ומים דוגמה קלסית חלב אותם חומרים ידועים גם כ-SURFACTANT לחומרים כאלו NON IONIC יש נקודה מעניינת שנקראת CLOUD POINT כלומר מטחת לטמפרטורה מסויימת מגלל שהראש ההידרופילי שלהם מסיסותו יורדת עם הטמפרטורה הוא מפסיק לתפקד בצורה כזות הוא גודל המיצלות עולה כך שנוצר מצב של מיצלות נראות בעין אבל עם עלית הטמפ, האנרגיה עולה מה שיוצר מצב של מיצלות יותר קטנות לגודל ננומטרי מגלל זה כוראים להם מיקרו אמולסיות תופעה זאת היא ידוע ומשממשת המון במדע יסומי להסיס תרופות לדוגמב

למעלה