שאלה על ספריה טובה

אין קיצור דרך

חובה להשיג לפחות את המערכות הבסיסיות של הספרות המקצועית. בנוסף לכך מצלמה דיגיטלית טובה עם חצובה תשמור לך על החומר גם אם תחליט להשמיד את הניירת בגלל חוסר מקום, לשימוש מאוחר יותר, והוא יבוא. אני עוסק בהוראת דרך למעשה מ-1960 ויש לי כמות לא גדולה מידי (יחסית) של ספרים, אבל מחקרים שונים מחייבים קניית ספרים, למשל למחקר של רכבת העמק קניתי כבר מעל 80 ספרים (כולם משומשים וישנים כמובן) וכעת על שולחני עוד 6 ספרים הממתינים לעיון והוצאת חומר. אין מה לעשות, הוצאות בהוראת דרך לא נגמרות עם סיום הקורס, ויש כל העת הוצאות אם אתה רוצה להיות מאורגן. למשל. מה תעשה אם בטיול לילה בנחל חוורים לכל הקבוצה מתו הפנסים באמצע הדרך? (לרוב אלו פנסים שמקום העבודה קנה ב-8.99 שקל ואחרי שעה הם שובקים) אתה צריך בכליך פנס חזק לראש למשל "פעצל" עם ארבע מנורות לד ובעל אלומת אור בהירה. או שהנוסעים מבקשים לקרוא את ברכת הדרך, שזה בניגוד מוחלט לחוסר אמונתי באמונות תפלות. היום לא רק שאסור לקום מהמקום באוטובוס אלא גם חובה לחגור חגורות. הפתרון פשוט לגמרי: קניתי בכמה שקלים גאג'ט שלוחצים על כפתור והוא מקריא את תפילת הדרך, כולם עונים אמן, ובא לציון גואל.

להזכירך:

הוצאה לפני סוף הקורס- לא מוכרת למס. לגבי הקראת תפילת הדרך, מצאתי פתרון מדהים. אני קורא אותה.

מאיר, אינני חולק על דעתך בקשר לחשיב

מאיר, אינני חולק על דעתך בקשר לחשיבות החזקת ספריה עשירה בבית. יש לי כבר כשישה מדפים בכוננית שמוקדשים רק לספרי א"י (טיולים, הסטוריה, ארכיאולוגיה וכד'). חלק מהספריה נרכשה עוד לפני שחשבתי ללמוד בקורס מורי דרך, חלק לא מבוטל אחרי שהתחלתי ללמוד. יחד עם זאת, תסכים איתי שבספריה אני אמצא יותר משישה מדפים של ספרים בנושא א"י. תסכים איתי גם שאינני יכול בין לילה, גם לא בתוך שנה או שנתיים, להעמיד ספריה עשירה, שתהווה אלטרנטיבה סבירה לביקור בספריה. עד שאצליח להעמיד ספריה שכזאת בביתי, אמשיך לבקר בספריות. בקשר לדו"חות הסיור, אני בהחלט רואה בהם חומר חשוב, לא רק ללימודים ולמבחן הסופי, אלא גם לסיורים העתידיים. לעיתים אני "חוטא" ולוקח מספר חברים או משפחה לטיולים בארץ (נא לא להתנפל עלי. אני מדבר על משפחה ו/או חברים אישים, ללא תמורה כספית, ומבלי להתיימר להיות מדריך מוסמך.), ואני נעזר בדו"חות לתכנון הטיול או לאיסוף חומר. כבר קרה שהוספתי לדו"ח חומר חדש שמצאתי תוך כדי חיפוש חומרים נוספים לסיור.

זה נכון

שספריה נבנית לאט, ובינתיים אין ברירה אלא להיעזר בספריות ציבוריות, אבל עדיף צילום של מסמכים במצלמה כך שישאר מידע במחשב, על צילום שביום מן הימים אתה עלול להשליכו ותישאר בלי. רק צילומים יש לי היום במחשב 35 ג'יגה בנוסף לחומר רב אגור, וכן ארון עם מאות מצגות שאני משתמש בהן להדרכות. כמו בן אפשר בהחלט להוציא חומר מהאינטרנט, בזהירות הראויה ולבצע הצלבות ממספר מקורות, ובשום אופן לא לסמוך על ויקיפדיה אם היא מקור יחידי.

למעלה