שאלה על ספריה טובה

שאלה על ספריה טובה

שלום לכם, אני לומד כעת בקורס מורי דרך. בכל שבוע אני מגיש דו"ח סיור. לצורך כתיבת הדו"ח, אני קופץ כל יום שישי בבוקר לספריית אריאלה. לצערי, לפני מספר שבועות הם החליפו את הקבלן של מכונות הצילום. מאז כבר היו מקרים בהם הגעתי, אך כלל לא יכולתי לצלם את חומר (בחלק מהמכונות הטיונר נגמר, באחרות יש הודעת שגיאה שצריך להיות מדען טילים בשביל להבין, וכך הלאה). פניה שלי לספריה נתקלה באמפתיה, ובהודאה שיש הרבה תלונות על הנושא, אך לא מעבר לכך. חשבתי לנסות לעבור לספריה אחרת, אבל אינני מכיר ספריה אחרת, בודאי לא אחת שפתוחה ביום שישי בבוקר (מכיון שאני עובד, על מועד אחר פשוט אין מה לדבר). משהו מכם מכיר את ספריית אוניברסיטת תל אביב? האם אפשר להשתמש בשירותיה גם אם אינני סטודנט? האם אפשר לצלם שם? האם היא פתוחה ביום שישי בבוקר? אם לא, מישהו מכיר ספריה אחרת שעומדת בקריטריונים הללו? תודה מראש למי שיענה, שמוליק

הצעה שלי:

צלם במצלמה דיגיטלית. הרבה יותר זול. ספריית החלה"ט בתשלום עבור מי שאינו לומד בקורס של החלה"ט, וסגורה בימי שישי. הספריות של אוניברסיטת תל אביב בתשלום למי שאינו סטודנט. אם איני טועה, בבר אילן לא גובים תשלום

harhanegev

New member
תיקון קטן

לא בכל ספריה באוניברסיטת תל אביב גובים תשלום ממי שאינו סטודנט. למיטב זכרוני גביית תשלום ממי שאינו סטודנט קיימת רק בספריה אחת, אבל למידע אמין ובטוח כדאי ליצור קשר עם הספריה המתאימה ולברר איתם.

ספרית בית אבנר, חוג לג"ג.

מחוץ לת"א - הספריה של לימודי א"י בבית ברל. פעם היה פתוח גם ביום ו'. בר אילן, אמנם ברמת גן אבל ספריה עשירה.

תודה לכל המגיבים

תודה לכל המגיבים. בינתיים נראה לי שאני אבדוק את שתי הספריות: ספריית יד אבנר, ליד אוניברסיטת תל אביב (לא ברור לי אם היא בתשלום), וספריית בר אילן, אם כי היא בעדיפות קצת נמוכה. בקשר לרעיון של צילום עם מצלמה דיגיטלית, זה לא ממש ילך. אני מצלם לעיתים עשרות צילומים בשני העתקים (אחד לי ואחד לחבר טוב מהקורס). המשמעות היא שאחרי שאני אצלם, אני אצטרך לרוץ ולהדפיס את התמונות. מה שכן, יתכן וצלומי צבע אצלם במצלמה דיגיטלית. עד עכשיו, לא חשבתי על הרעיון.

ובכלל באופן כללי...

אם אתה רוצה לעסוק בהוראת דרך זה הזמן להתחיל לאט לאט ובהתמדה. נכון אין לזה סוף כל שבוע יוצאים עוד ספרים חדשים וזה עולה המון כסף אבל מנוס מספריה אישית עשירה בתחום זה. אני ממליץ בחום על רכישת ספרים מחנויות יד שניה. זה יותר זול וגם, וזה יתרון עצום, ניתן למצוא ספרים אשר ממזמן לא נמצאים בחנויות וערכם לא יסולא בפז. אם אתה לא מאמין לי תשאל את פינזו/שמוליק נברן ספרים ישנים מדופלם. יש מספר עסקים כאלו שיש להם אתר אינטרנט (ולא אני לא ממליץ על איתמר הפלצן האנטיפט) חפש בטוח תמצא אחד קרוב לביתך. ועוד עיצה חינם. תשקיע את כל הנשמה בתיקי הסיור שלך, הם ילוו אותך עוד שנים ארוכות והם גם יאפשרו לך שיטת מיון וקטלוג הכי טובה ותוכל כל העת להוסיף לתוכם עוד ועוד חומר. בהצלחה לך

pinzo01

New member
הזכרתם ספרים ?

ראשית למי שרוצה לקנות ספרים במחיר של 10 ש"ח לספר איתמר (הפלצן..) עושה ניקוי מדפים במחסניו ויש שלו הרבה ספרים בסיסים בתחום שלנו חלקם אפילו טובים מאד רק שצריך להגיע לכפר עזה (ויעל לא להתנפל בבקשה
) שנית , מכיוון שספרים זו" מחלה שאין לה תרופה "כדאי באמת לקרוא את הספר לפני קנייתו ולהיות בטוחים שזה מה שחסר לך בספריה האישית אחרת תגיע למימדים מפלצתיים של ארונות ספרים וחדר שלם בבית שיהיה מוקדש לנושא , שלא לומר לדאוג לסדר כדי להגיע אל הספר המבוקש לסיכום ספרים זה ידע, עניין , ומלא אבק ...

../images/Emo141.gifאין אייקון של שחר אדום

צודק, תבואו. סאלי האחראית על החנות איננה פלצנית והיא מוכנה לעזור בשמחה. יש לה גם דוא"ל, כך שאפשר לברר מראש אם יש ספרים שאתם מעונינים בהם. רק תזדרזו, כי נאמר לי שהמכירה הזו - בזול ביותר - היא רק עד סוף נובמבר. והדוא"ל של החנות, למעונינים: [email protected]

yuval433

New member
אני פוחד לקנות ספרים

לפני כשנה הרחבתי את שטח המדפים בספריה הביתית שלי. אני משתדל היום קודם לקרוא את הספר, לראות אם זה מעניין אותי, ורק אחרי זה - אם זה שווה שישאר על המדף - לקנות. אז מה קניתי לאחרונה? - "לחפור את התנ"ך" של ד"ר יצחק מייטליס. למרות שהבעיות בין התנ"ך לארכיאולוגיה לא ממש טרדו את מנוחתי, הספר היה מעניין מאוד.

קצת בעייתי לקנות עבור כל דו"ח ספר ח

אני בהחלט ער לנושא הספרות המקצועית, ומשתדל להעשיר את הספריה הפרטית שלי. יחד עם זאת, זה קצת בעייתי (בלשון המעטה) לקנות כל ספר שאני זקוק לו לדו"חות הסיור שלי. אומנם אני קונה ספרים בנושא א"י במשך שנים, לפני שחשבתי ללמוד בקורס מורי דרך, ובקצב מוגבר מאז שהתחלתי את הקרוס, אך עדין אינני מתקרב לשלב בו אני יכול לוותר על שירותיה של ספריה טובה. בקשר לדו"חות הסיור, אני בהחלט מסכים עם מוטי המדריך. אני משקיע שעות רבות של חיפוש חומר ושילובו במרבית הדו"חות. חשוב לי לא רק להגיש את הדו"חות, אלא גם ללמוד מהם, ולתעד בצורה נוחה את הנושאים השונים.

באשר לדו"חות

אחרי שעברתי על החומר שרשמתי במהלך הסיורים, הגעתי למסקנה החד משמעית שמקומם של חלק ניכר מהדו"חות הוא בסל המחזור, ולכן חוץ מרשימת האתרים שביקרנו בהם ולוחות זמנים לא שמרתי מהם כלום. חלק בגלל מדריכים שנתנו לאג'נדות שלהם או ליריבויות שלהם עם מדריכים\ חוקרים אחרים (מי יעז להגיד לגבי ברקאי את השם פינקלשטיין בעיר דוד?) להכתיב להם את החומר עליו ידברו, עשו את הסיפורים "יותר מגניבים" ממה שהיו באמת (ויצוין דוקא לשבח גלי נחום, שאכזב את כולנו כאשר גילה שלא היו יחסים לא ראויים בין אימבר ובין מישהו מהאוליפנטים) או לא ממש ידעו את החומר עליו דיברו, חלק בגלל רשימות חפוזות ומלאות שגיאות שערכתי בשטח, וחלק בגלל שיש מקורות טובים יותר וזמינים (כולל דו"חות טובים משלי אותם ניתן למצוא ברשת בקלות). יכול להיות שזו עצת חושי- אבל לדעתי לא צריך להתייחס לדו"חות בתור מקור עיקרי להתכוננות לטיול, ובוודאי לא בתור מקור יחיד.

העובדה שהדוחות שלך היו שווים לפח...

אינה מעידה כי דוחות סיור הם כלי לא שימושי. היא מעידה רק כי אתה התרשלת בהכנתם ולא יחסת להם מלחתחילה חשיבות. אני עדיין עומד על דעתי שהדוחות הם כלי מצויין לארגון החומר. החומר המועבר בסיור אינו החומר היחידי שיש להכניס לדוח הסיור. אני ממליץ בחום להשתמש לדוחות בתיקיות גדולות אשר ישמשו להמשך אגירת חומר בעתיד גם שנים לאחר סיום הקורס.

והעובדה שבכל זאת עברתי בסוף

למרות שבתחילת הקורס לא ידעתי כלום על היסטוריה וארכיאולוגיה, ו"כותרת קורינטית" או "אגריפס" נשמעו לי כמו מילים גסות מראה שהמקורות החלופיים היו טובים מספיק. למה בדיוק אני צריך את הדו"ח על כנסיית הקבר כאשר יש חוברת שלמה של אריאל בנושא?

eliane

New member
דוחות סיור קורס מורי דרך

אני מסכימה איתך חלקית , אבל הבן אדם מדבר על לכתוב את כל הדוחות בעצמו - כל עוד שהוא מסוגל מבחינת הזמן ולא בלחץ ת הרי זהו הדרך הכי טובה באמת ללמוד. עוד ללכת ולחפש חומר נוסף-כל הכבוד , דוחות כאלה לא ילכו לפח. לי לא היה זמן לכתוב את הדוחות בעצמי וגם אין לי את היכולת מבחינת השפה(עברית לא שפת אמי).גם בהכנות למבחן - שעשיתי אתמול(כ"ט בנובמבר) הדוחות עזרו רק חלקית ובהכנות שלי השתמשתי בהרבה חומר חיצוני במיוד בנושא נצרות בספרים של אריאל(לא יעזור הכי טובים) . בשטח בעבודה כמובן שצריך גם כך להכין כל סיור או נושא של הקבוצה ולהכיר את המקומות טוב טוב וזה לוקח זמן.לגבי ספרים לא יעזור : זה מחלה ובאמת רצוי לבדוק לפני רכישה. גם אני עברתי חוויות דומות למשאתה עברת בקורס עם מדריכים ומרצים , אבל זה משיש. למשרד התיירות זה לא מענין - את המבחנים שלהם חייבים לעבור וזה נעשה קשה משנה לשנה (נראה לי)........ האם זה משירים את הרמה? סוף שבוע נעים אליאן

קודם כל, בהצלחה (באיחור קל)

ושיעבור המתח של ההמתנה לתשובה במהירות. שנית- כמו שכתבתי, רק חלק מהדו"חות שלי הגיעו לפח, כאשר את המקורות שמרתי. לגבי הכנה לטיולים בשטח- המדריך שהדריך אותנו התכונן לקבוצה של קורס מורי דרך. כדאי לא לשכוח שאת תדריכי מחר קבוצה שונה לחלוטין, ומחרתיים קבוצה אחרת וממש לא בטוח שהם יתעניינו במה שהכריחו אותך ללמוד. זו עוד בעיה של הצמדות לדו"חות ובכלל לחומר הלימוד- מה, אחרי שנאלצתי ללמוד על אל- אחווט לא אוציא את כל מה שלמדתי על הקורבן הראשון שיזדמן לי?

eliane

New member
תודה על הברכות

מסכימה איתך במאה אחוז אני ראה את זה כבר בעבודה האומללה שלי בגנים הבהאים- אני משתדלת מאוד מבחינת מתודית וגם עם עברית טובה מאוד - ואז אני מסתקכלת לאנשים העניים ואני ראה שהיו רוצים שפשוט אמשיך הלה - סליחה שכחתי : איפה השרותים. אז מה הפיטרון? מה באמת מענין את המטיילים? שבוע טוב אליאן

אין לי פתרון.

הייתי מציע לך למצוא מקום אחר להדריך בו, אבל הרי מחר את עלולה למצוא את עצמך (כמו שקרה לי לא מזמן) מדריכה ילדים במיני ישראל. אם את ממוצא רוסי את עלולה להתקל בבעיה, מפני שיש הרבה מאד מורי דרך דוברי רוסית בשוק והתחרות מורידה מחירים לרמות מתחת לאלה של אגד וטללים. ממש אי אפשר להכליל "מה המטיילים רוצים". נתקלתי כבר בקבוצה ששמרה על שקט מופתי במערה הצידונית במשך יותר מחצי שעה של הסבר- ואחר כך היו להם עוד שאלות. לעומתם נתקלתי גם בקבוצה אחרת שיבבו לי על המסלול הקשה נורא בעין יורקעם. שתי הקבוצות היו תלמידי תיכון.אז הפתרון היחיד הוא גמישות. שתי הקבוצות היו תלמידי תיכון.

יענקיק

New member
ספרים וחומר לימוד בזמן הקורס .

לשמוליק בהצלחה בלימודים. מספר המלצות לאיסוף חומר בנושאים השונים: 1.מקור מצויין ביקור במוסיאונים וצילום חומרי רקע במצלמה דיגיטלית טובה. וזה תמיד עוזר.חשוב שיהיה מחשב טוב בבית.זה תמיד בבית מוכן לכל נושא. 2.מקור טוב לספרים ישנים מכל הזמנים,שוק הפישפשים ביפו,בימי שישי בשטח הפתוח.מחירים מצחיקים וכמוית ספרים. 3.ספריות.בתי ראשונים ומוסאונים מקומיים,חומר נפלא. בהצלחה בתודה יענקיק

עוד שני מקורות:

אחד אתה בוודאי מכיר- הברושורים שאתה מקבל בכניסה לאתרים, אם כי גם אותם צריך להצליב עם מקורות אחרים. שני- צלם כל שלט שאתה רואה.

למעלה