שאלה על סיכומים!

Oedipus Complex

New member
שאלה על סיכומים!

היי אנשים ! זה מסימסטר הראשון שלי באופ,לקחתי מבוא לפסיכ'. שמעתי שמכללת רמת גן מוכרת סיכומים של כל הספרים של אופ. האם זה נכון? כי נכון לעכשיו אני לא רואה את עצמי מתגברת על הכמות האדירה של החומר בקורס ומסכמת אותו לפני הבחינה. איך זה הולך אצלכם,האם אתם מסכמים לפני הבחינה את כל החומר ואז לומדים מהסיכומים? אנחנו לומדים בקורס כל שבוע יחידה אחת והיא בערל בגודל של 80 עמודים בספר וממש אין לי זמן לסכם,אני רק קוראת את כל היחידה וממרקרת את החשוב. האם אני בדרך הנכונה? אשמח לשמוע מכל אחד מה הדרך שלו. תודה

שלום לך Oedipus Complex

באמת, הקורס שלקחת הוא עמוס מאוד. אבל אל דאגה, אפשר להתמודד איתו! אז קודם כל, אם את מתכוננת ללמוד פסיכולוגיה באו"פ ראוי שתכירי את האתר "סטרופ", שבו יש כמות לא רעה של סיכומים, חינם אין כסף, בנוסף לסיכומים ותרגומים שתוכלי לרכוש במכללת רמת גן ובמכללת רעננה. הכתובת היא: http://www16.brinkster.com/stroop/ . האמת היא שלדעתי הכי טוב זה להכין בעצמך סיכומים ומקסימום להשוות או להיעזר בסיכומים של אחרים. חשוב ללמוד במהלך כל הסמסטר ולא להשאיר הכל לרגע האחרון, וזה אומר; לבוא לשיעורים, לקרוא את החומר ולהכין את כל הממני"ם. באופן אישי, אני לא נוהגת לסכם מראש את כל החומר, אלא להתחיל שבוע וחצי לפני הבחינה בערך, אחרת אני ממילא שוכחת הכל... בהצלחה!

due

New member
מאגר של סיכומים לקורסים באו"פ

יש אתר שנקרא סטרופ שמכיל סיכומים של קורסים רבים בפסיכולוגיה והוא: http://www16.brinkster.com/stroop/

אילילי

New member
היי

אישית הייתי מאוד ממליצה לך לסכם לבד את החומר.אומנם זה באמת קשה יותר מלקרוא סיכומים של אחרת אבל זו דרך הרבה יותר בטוחה להצלחה. אם את קוראת את החומר וממרקרת אותו זה נהדר ולפי דעתי מספיק לשלב זה. באופן כזה כשתגיעי להכנות למבחן יהיה לך מאוד קל לקרוא את החמר שנית ולהכין את דף העזר. השתמשי בסיכומים של אחרים רק כתוספת. לפי דעתי זה שאת קוראת את החומר זה כבר אומר שאת בדרך הנכונה...תתפלאי כמה סטודנטים כלל לא פותחים ספרים. המון בהצלחה

Oedipus Complex

New member
אז מה שאתם ממליצים בעצם.....

זה לסכם לפני הבחינה לבד את ארבעת הספרים שהם עמוסים מאוד מבחינת כמות החומר. קצת מפחיד.... אפשרי בכלל??? ועוד שאלה : כמה זמן יש לפני כל בחינה? האם זה כמה ימים כמו באוניבריטאות הרגילות או יותר זמן? תודה, נ.ב. אני ממש מפוחדת!!!|

לסכם לבד

כמובן שזה תלוי בך. אני חייבת לסכם כדי שמשהו יכנס לראש. אם את חושבת שלמירקור יהיה את אותו האפקט כמו סיכום, אז לכי על זה. מבוא לפסיכ' היה בין הקורסים היחידים שהצלחתי לסכם, ובין הקורסים שהכי לא אהבתי (אבל אני לא אוהבת פסיכ' באופן כללי). הזמן בין הבחינות תלוי לא רק באו"פ, אלא גם בך. לכל מבחן יש בד"כ שני מועדי א' ומועד ב' אחד. יש לך אפשרות להחליט מתי את רוצה להבחן כדי שיהיה לך מרווח בין המבחנים. כל זה תלוי גם במספר הקורסים שאת לומדת. תתעודדי, זה תמיד נראה מפחיד בהתחלה.

אילילי

New member
אז ככה...

קודם כל אני מבטיחה לך שהשד לא כל כך נורא ואחרי המבחנים תראי שהכל עבר בסדר.אז יש שבועיים לחוצים אבל זה עובר. כמו שאמרתי,העובדה שאת ממרקרת את החומר מאוד תעזור לך כשתבואי לסכם אותו. מותר לך להכניס דף לבחינה ומאוד מאוד הייתי ממליצה לך להכין את הדף לבד. הכנת הדף מהווה למעשה את ההכנה למבחן ואת סיכום כל החומר. אם לא את זו שתכיני את הדף אז לא בטוח שתדעי בלחץ המבחן היכן נמצאות התשובות לשאלות והאם הם באמת שם. כמו שאמרתי בעבר...סיכומים של אחרים קחי כתוספת. המבחנים נערכים לרוב בימי שני וחמישי על טווח של שבועיים שבועיים וחצי. לכל קורס יש שני מועדי א+מועד ב. אם יש לך שני קורסים את בקלות יכולה ליצור טווח של שבוע לפחות בינהם. אם את לוקחת מעבר לזה ייתכן שתצטרכי לעבור שני מבחנים בשבוע או לחילופין להבחן באחד מהם במועד ב'.

למעלה