שאלה על סטאפ

RoieL

New member
שאלה על סטאפ

שאלה קצת מטומטמת, אבל רוב השאלות שלי מטומטמות אז בטח התרגלתם
אתמול למדתי איך לכוון אוקטבות בגיטרה [יש לי גשר של פנדר, "חצי צף", טרמולו]. היום בערב אני אחליף מיתרים והגיטרה לי בסטאפ מושלם, בין היתר בגלל שנניח אם אנגן על מיתר ראשון פתוח ואז על מיתר ראשון בשריג 12 אני לא אקבל את אותו צליל בהפרש של אוקטבה, יהיה חסר לי משהו כמו שמינית טון. בכל מקרה, לשאלה- המורה שלי הסביר לי שכדי לכוון את האוכפים אני צריך "לשחק" עם הברגים, ושלו יש מברג "מיוחד", ובאמת החוד של המברג היה מפוצל לארבע וישב בדיוק על הברגים. רציתי לדעת האם יכול לקרות משהו אם אין אשתמש במברג רגיל או שצריך מברג מיוחד? [שוב, אני יודע שאולי זו שאלה מטומטמת אבל לי חשוב שלא ידפק לי שום דבר בגשר]. תודה!

yotamn9

New member
אממ

אני לא ממש יודע איך נראה הבורג שאתה מדבר עליו, אבל אני מניח שאם תשתמש במברג לא מתאים אתה עלול לדפוק את הראש של הבורג.

RoieL

New member
הנה תמונה של הברגים

http://www.gruhn.com/features/strat65/EF6157brang.jpg [זו לא הגיטרה שלי אבל הברגים הם אותם ברגים]. יש לך מושג איפה קונים מברגים כאלה? ובכלל איפה קונים ציוד מיוחד לגיטרות? כשהכניסה של הכבל בגיטרה שלי לא הייתה מהודקת חיזוק רגיל לא עזר ותוך כמה ימים ה"שקע" PL שוב הסתובב ולא היה מהודק, וכשלקחתי את הגיטרה לסטאפיסט היה לו מין מכשיר מיוחד שהתאים במיוחד לכניסת PL של סטראטוקסטר. איפה משיגים דבר כזה?

yotamn9

New member
תברר בכלי זמר

אני מניח שהם מחזיקים דברים כאלה שקשורים לפנדר.

מברג אלן, אתה צריך.

לא בעיה ללכת ולרכוש אחד. וכן, יכול להגרם נזק. אתה פשוט יכול להרוס את הראש של הבורג.

doc monti

New member
אוקיי

אתה צריך מברג פיליפס קט (ולא מפתח אלן כמו שאמרו כאן קודם)ן, נראה לי גודל 1. מברג רגיל לא בהכרח ייכנס שם. תבקש מאבא או שתשאיל ממישהו כזה. את האוקטבות תכוון רק על המיתרים החדשים כמובן.

RoieL

New member
בטח

אני כבר מת להחליף, השלושה הראשונים שלי חלודים לגמרי וכיוון האוקטבות זו הסיבה היחידה שאני נמצא עכשיו מול המחשב ולא נהנה מסט חדש

RoieL

New member
תודה לכולם! הערב נעשה לה סטאפון../images/Emo13.gif

למעלה