שאלה על סולמות

maverick88

New member
שאלה על סולמות

אני לא מבין איך מרכיבים סולם פנטטוני מינורי... מה מאפיין את הסולם אבל בעיקר איך מרכיבים אותו מבחינת המרווחים בטונים תודה

3Style

New member
בוסלם יש חמש צלילים (פנטה=חמש)

הם הדרגות ה"חשובות מתוך סולם רגיל. דרגה ראשונה, שלישית,רביעית,חמישית ושביעית. מסולם מינורי איאולי

maverick88

New member
תודה

ומזה איאולי? ולמה דווקא הדרגות האלה נבחרו להרכיב את הסולם

../images/Emo121.gifסולם מינורי טיבעי=איאולי

אין לי מושג למה הדרגות האלה, בטח בגלל שהן נותנות את הגוון המינורי של הסולם. אבל נסה לשחק רצת לשנות טיפה להחליף את ה-7 ב-6, יכולים לצאת לך סולמות מגניבים עם גוונים מיוחדים

3Style

New member
זה קשור לאוברטונים, אגב:

הדרגה החמישית היא בגלל שהיא האוברטון הראשון של הדרגה הראשונה. אגב למי שיש פסנתר בבית, ממליץ על ניסיון נחמד. תלחצו בעדינות על התו סול(אמצעי) בלי שיוציא צליל, רק בשביל ללחוץ על הקליד ותשאירו אותו לחוץ. עכשיו תנו ניגון חזק יחסית על דו שמתחת לסול ועל הדו שמעליו (לא עוזבים את הסול בשום זמן ,כן?) אחרי שנייה תשחררו רק את הדו (להשאיר סול לחוץ) ותגלו שהתו סול נשאר מהדהד למרות שלא נוצר ממנו צליל. למה? כי הוא האוברטון הראשון של דו.

../images/Emo121.gifמוכר מוכר, אגב חבר'ה

סתם לידע כללי, ביקשתי מאיזה מורה שלי שנה שעברה שילמד אותי את ה-10 אוברטונים ראשונים והגענו ל-27
אז זה הולך ככה: התו הראשון (נאמר דו) אוקטבה מעליו (עוד דו) קווינטה (סול) קוורטה (דו) אקורד 7 (מי סול סיb אם תקחו את זה עם הדו הקודם יוצא לכם C7) סקונדה גדולה (דו) סולם לידי (רה מי פה# סול לה סי דו) ואז סולם כרומטי.

GuitarAsMouth

New member
גם בגיטרה

אם אתה מנגן באותו טון של מיתר אחר פתוח הוא ירטוט.

Molchansky

New member
יש עוד משהו נחמד

תנגנו אקורד על פסנתר, תשאירו את הקלידים של האקורד לחוצים ואז תוכלו לשמוע את האקורד נבנה בצורה מלודית באוברטונים ותוספת של הטוניקה באוקטבה אחת למעלה אפשר לשבת ולהקשיב לזה שעות

למעלה