שאלה על סוכנות

שאלה על סוכנות

שלום, היייתי אתמול בT4YOU למי שמכיר. האדם שבדק אותי אמר שיש לי נתונים מתאימים ונתנ לי חוזה. העניין היחיד ה2א שהוא אמר שבמקרה שארצה שהסוכנות תצלם את התמונות שלי - אצטרך לשלם 1800 שח. הוא הסביר שזה לא על הצילומים אלא על המאפרת, הגרפיקאי ומעצב השיער. לי זה היה נשמע מוזר, מה אתם אומרים?

innocence

New member
לא לשלם.

כל סוכנות שמבקשת ממך לשלם *כל* סכום שהוא, כנראה שלא מאמינה בך מספיק בשביל להשקיע בך את הכסף - במקרה הטוב. או שהם נוכלים - במקרה הרע. בכל מקרה, סוכנות רצינית שחותמת איתך על חוזה לרוב תשקיע בך את צילומי הבוק הראשוניים כי המטרה שלהם היא "למכור" אותך, וזה אינטרס שלהם שיהיו תמונות טובות, כמו שזה אינטרס שלך.

ran refael

New member
אם את מאמינה בסוכנות שתתן לך מספיק עבודה

שיכולה לכסות את ההוצאות במהירות, אז 1800 ש"ח זה לא הרבה כסף.. יש כאן 2 דברים שאת צריכה לזכור 1. את זו שפנית לסוכנות, ולא להפך, כך שהם לא חייבים לשלם עלייך שום דבר מכיסם. במיוחד אם את לא דוגמנית מוכרת. 2. אף אחד לא יכול להכריח אותך להצטלם עם צלם הסוכנות, אבל כל סוכנות שמכבדת את עצמה, יודעת אילו איכות צילומים יכולים למכור את הדוגמנית בצורה הטובה ביותר. לכן, האופציה היחידה שלך במידה ואת לא מעוניינת לשלם לסוכנות את הסוכם שהם דורשים, היא ללכת לצלם מקצועי ולדרוש את אותן רמת צילומים שמציעה הסוכנות, במחיר נמוך יותר. אני מאמין שלא תהיה לך בעיה למצוא צלם ברמה גבוהה ב 1000 ש"ח. אני גם לא מאמין שתוכלי למצוא סוכנות טובה שתשלם עלייך את מחיר הבוק.

innocence

New member
גם לא אם יש לה את כל הנתונים?

רק בגלל שלא גילה אותה סקאוטר, לא אומר שאין לה כל הנתונים (והכוונה פה היא לא רק לנתונים "יבשים") להיות דוגמנית מצוינת. אני לא מכירה אותה, אבל בארץ קל מדי ליפול לפח הזה של תשלומים עבור "ייצוג" בסוכנויות פיקטיביות/מפוקפקות.

עמי1986

New member
איזה שטויות!

אתה נותן פה גב וודאי לכל הסוכנויות הקטנות שמרמאות בחורות.... אם היא סומכת על הסוכנות?? מאיפה היא מכירה את הסוכנות?? כל סוכנות מבחינתה תבוא לבחורה שיש לה נתונים שמתאימים לדוגמנות ותציע לה לעשות בוק כי יש לה עתיד...(אני מדבר על סוכנויות חדשות) ככה השיטה הזאת עובדת לקחת כסף מבחורות ולתת להם 0 עבודות... היא צריכה לסמוך על הסוכנות שתיתן לה עבודות?? להיפך...היא מבחינתה לקוחה של הסוכנות...הסוכנות צריכה לדאוג לה..... אתה לא עושה טובה לאף בחורה כשאתה מקבל אותה לסוכנות שלך... זה כמו שתגיד ללקוח בוא תקנה אצלי מחשב כי בחנויות אחרות הסחורה על הפנים..... אתה לא יכול להגיד את זה! היא מבחינתה לא מכירה את הסוכנות היא לא סומכת עליה בדיוק בשביל זה היא באה לפה..... אני אישית קודם כל לא מציע לשום בחורה לשלם כסף על בוק...שתלך ותעשה בעצמה שתדאג לצלם כישרוני שיארגן כבר את השאר..... ושתעשה את זה במחיר זול יותר....כי 1800 זה יקר מדי!

ran refael

New member
1800 זה לא נורא

כל סוכנות גובה כסף מהדוגמנית, אם זה באשראי או במזומן. יש לזה 2 סיבות 1. לשלם על הוצאות דפוס (הדפסות לבוק וכרטיסי דוגמן), הוצאות שיווק וימי צילום עם 2 צלמים מקצועיים לפחות. 2. לבדוק עד כמה הדוגמנית רצינית לגבי עבודה בתחום הדוגמנות. כל סוכנות גדולה כבר מלאה בסופר סטארים והביקוש לדוגמניות כבר לא גדול כל כך ומלא בתחרות. לא הרבה דוגמניות לוקחות את הדוגמנות בצורה רצינית ופורשות מהעבודה אחרי אודישן אחד. אחת הסיבות שהסוכנות לוקחת כסף מראש היא בשביל לוודא שלדוגמנית יהיה מספיק דחף ורצון לעבוד קשה. אני אישית לא מכיר את T4YOU מעולם לא שמעתי עליהם. אי אפשר להגיד שהם מנסים לגנוב את הבחורה אפילו אם הם סוכנות קטנה, העובדה היא שהיא הגיעה אליהם ולא להפך, אז אין כאן הרבה מקום לתלונות. שוב, ההצעה שלי היא לעשות בוק במקום אחר במידה והמחיר לא נשמע הגיוני. אם היא מאמינה בעצמה, יש הרבה צלמים מקצועיים שגובים רק בין 1000 ל1500 לבוק. הדפסות לבוק זה עוד 150. כרטיסי דוגמן, במידה והיא רוצה לעשות פרסומות, זה עוד 200 בערך, מחיר משוער. לא כולל גרפיקה. היתרון היחיד הוא שהיא יכולה לשמור את הקבצים המקוריים אצלה על המחשב. פתרון נוסף לגבי ימי צילום בחינם הם לעקוב אחרי פרוייקטים של צלמים ולהשתתף בכמה הפקות פרטיות של אנשי מקצוע, הפתרון הזה יחסוך לה את הכסף על הוצאות של בוק, אבל יקח הרבה יותר זמן עד שהיא תאסוף מספיק תמונות בשביל ליצור את הבוק המתאים לסוכנות. דבר אחרון לפני סיום. אני לא מעודד הוצאות כספיות מיותרות על סוכנויות ותחום הדוגמנות אלא אם כן הדוגמנית בטוחה בעצמה ויודעת בוודאות שהיא תיגש לכל אודישן שהסוכנות מספקת, ויודעת בוודאות שהסיכויים לטובתה בכל הנוגע למציאת עבודות בתחום.

למעלה