1800 זה לא נורא
כל סוכנות גובה כסף מהדוגמנית, אם זה באשראי או במזומן. יש לזה 2 סיבות 1. לשלם על הוצאות דפוס (הדפסות לבוק וכרטיסי דוגמן), הוצאות שיווק וימי צילום עם 2 צלמים מקצועיים לפחות. 2. לבדוק עד כמה הדוגמנית רצינית לגבי עבודה בתחום הדוגמנות. כל סוכנות גדולה כבר מלאה בסופר סטארים והביקוש לדוגמניות כבר לא גדול כל כך ומלא בתחרות. לא הרבה דוגמניות לוקחות את הדוגמנות בצורה רצינית ופורשות מהעבודה אחרי אודישן אחד. אחת הסיבות שהסוכנות לוקחת כסף מראש היא בשביל לוודא שלדוגמנית יהיה מספיק דחף ורצון לעבוד קשה. אני אישית לא מכיר את T4YOU מעולם לא שמעתי עליהם. אי אפשר להגיד שהם מנסים לגנוב את הבחורה אפילו אם הם סוכנות קטנה, העובדה היא שהיא הגיעה אליהם ולא להפך, אז אין כאן הרבה מקום לתלונות. שוב, ההצעה שלי היא לעשות בוק במקום אחר במידה והמחיר לא נשמע הגיוני. אם היא מאמינה בעצמה, יש הרבה צלמים מקצועיים שגובים רק בין 1000 ל1500 לבוק. הדפסות לבוק זה עוד 150. כרטיסי דוגמן, במידה והיא רוצה לעשות פרסומות, זה עוד 200 בערך, מחיר משוער. לא כולל גרפיקה. היתרון היחיד הוא שהיא יכולה לשמור את הקבצים המקוריים אצלה על המחשב. פתרון נוסף לגבי ימי צילום בחינם הם לעקוב אחרי פרוייקטים של צלמים ולהשתתף בכמה הפקות פרטיות של אנשי מקצוע, הפתרון הזה יחסוך לה את הכסף על הוצאות של בוק, אבל יקח הרבה יותר זמן עד שהיא תאסוף מספיק תמונות בשביל ליצור את הבוק המתאים לסוכנות. דבר אחרון לפני סיום. אני לא מעודד הוצאות כספיות מיותרות על סוכנויות ותחום הדוגמנות אלא אם כן הדוגמנית בטוחה בעצמה ויודעת בוודאות שהיא תיגש לכל אודישן שהסוכנות מספקת, ויודעת בוודאות שהסיכויים לטובתה בכל הנוגע למציאת עבודות בתחום.