שאלה על משפט בינ"ל-

GuestOfHonor

New member
סיפוח, אם יגיע, יגיע מהצד שלנו

אני לא מאמין שתהיה הנהגה פלשתינית או תנועה עממית פלשתינית שתעודת זהות כחולה תהיה חלק מהמצע שלה.

כיוון שמי שבעד ארץ ישראל השלמה בדרך כלל גם מעדיף מדינה עם צביון יהודי, אני בספק רב אם תראה סיפוח של כלל השטח גם מהצד שלנו.

מגהזורד

New member
נכון

זה בהחלט טיעון משפטי שישראל מנסה להסתמך עליו כאשר העולם בא בטענות, אבל הוא טיעון חלש, בעיקר בגלל ששטח כבוש מוגדר לא רק ע"י השאלה אם נכבש ממדינה אחרת או לא. צריך להבין שהמצב המשפטי בשטחי יו"ש מורכב מאוד. יש הרבה מאפיינים נוספים להגדרת שטח מסויים ככבוש (מבחינה משפטית) וכשאתה מסתכל על המדיניות של ישראל בשטחים קשה שלא לראות שהם מתקיימים. בכל מקרה האו"ם רואה את השטחים האלה ככבושים דה פקטו, ועכשיו כאשר "פלסטין" הצטרפה כחברה מן המניין באו"ם, יש לה את היכולת לפנות לבתי הדין הבינלאומיים, ולהתלונן נגד ישראל על הפשעים שהיא כביכול מבצעת, בשטחים שהם לכאורה טריטוריות פלסטיניות. זו הסיבה שארה"ב מפצירה בישראל להתקדם במו"מ, כי אם הוא ייכשל הפלסטינים ילכו לבתי הדין והתוצאות יכולות להיות מאוד לא נעימות לישראל.

עידוdee

New member
אי דיוק אחד

פלסטין היא לא מדינה מכיוון שהאו"ם לא יכול להקים מדינות. ההחלטה של העצרת הכללית של האו"ם היא לכל היותר הצהרתית, והיא בסך הכל מצרפת את פלסטין כלא-מדינה משקיפה. יש תנאים מאוד מוגדרים למהי מדינה, ופלסטין כרגע לא עומדת בהם.

בן100

New member
בקלות

ישראל לא מוגדרת כמדינה כובשת.
רואה כמה זה פשוט?

GuestOfHonor

New member
השאלה שהגבת עליה לא קשורה לישראל

אני אישית לא הבנתי מה אתה מנסה להגיד, אלא אם כן זה מיס-שרשור.

למעלה