שאלה על מקצועיות

RavidAtia

New member
שאלה על מקצועיות

בפורופ רפואה סינית בדוקטורס נשאלה השאלה הבאה: מזה כשנה וחצי סובלת לסרוגין מכאבים בברכיים ובמיוחד ברך שמאל. בישיבת כריעה תחושה של כאב ומתח עצום בברך שמאל קיימת גם נפיחות. בצילומי סי.טי. התגלה שיותרת הכליה השמאלית מוגדלת. האם יש קשר, והאם ניתן לטיפול באמצעות רפואה משלימה? התשובה של המומחה לרפאה סינית היא: למה את חושבת שיכול להיות קשר בין הכליה המוגדלת וכאב הברך? רק לי זו נראית תשובה תמוהה ביותר?

הקשר בין כליות לברכיים.

בהבנה הסינית, כמובן שקיים קשר בין מצב הכליות לבעיות ברכיים. ברפואה הסינית, איבר הכליות קשור לאלמנט המים. אחד מאיברי ההשפעה של הכליות הן עצמות השלד, בהן גם הברכיים. דוגמא טובה לקשר בין הכליות לברכיים היא, שכאשר אדם פוחד [פחד- הרגש המשוייך לאל' המים], הוא חש מה שאנחנו מכנים- "פיק ברכיים". בנוסף חש צורך במתן שתן [כליות שולטות במשק הנוזלים ומעברי המים] והפחד עוצר בו מלממש את רצונו [Zhi - כוח הרצון- האספקט הספיריטואלי של אל' המים] . גם בראיה המערבית ניתן למצוא קשר, בין היפרפלזיה של בלוטת האדרנל לכאבי ברכיים. 1. הבלוטה אחראית לוויסות הפרשה הורמונאלית בגוף, לייצירת איזון בתפקודי האיברים רבים. 2. מבחינה אנטומית [מערבית], הבלוטה ממוקמת באזור החוליה הטורקאלית מספר 12 אך להנחתי, היפרפלזיה שלה, לא עשויה ליצור לחץ על איברי הבטן האחורית, או על עצבי חוליות הגב התחתון, כיוון שהיא בלוטה זעירה. כל טוב, שירי.

RavidAtia

New member
ברור

לי זה ברור, ואכן עניתי כך: ברור שיש קשר בין בעיות ברכיים לבעיות בכליות. מבחינת חמשת האלמנטים של הרפואה הסינית, ברכיים וכליות שייכים לאלמנט המים, ולא ברורה לי בכלל התשובה שקיבלת פה. המשמעות האמיתית של המושג "אלמנטים" היא חמישה מהלכים, או תהליכים, ולא יסודות, או אלמנטים. למרות זאת נקראים התהליכים "אלמנטים" מכיוון שקשה להגדיר, ולשים גבולות ברורים, לתהליך הנפרש על פני תחומים רבים, הכוללים אספקטים נרחבים ומשמעויות רבות. הפרדה זו דומה לחיתוך טבעת לחמישה חלקים שווים, תוך ניסיון לאפיין את הגבול בין כל חלק למשנהו, ואת התכונות המייחדות כל פיסה. נראה בעליל כי הפרדה זו טומנת בחובה בלבול רב, קשיי הבנה ומבוכה, אצל אדם המורגל באורח החשיבה המערבי, שבו מחולקים תחומי החיים באופן חד וברור. ניתן להבין את חמשת האלמנטים רק אם מתייחסים לדינאמיות הפועלת בין האלמנטים לבין עצמם ובתוך כל אלמנט בנפרד. קצת על חמשת האלנטים: האש קשורה לבשלות, פריחה ושיא האקטיביות. המתכת מתאפיינת בסיום, פרידה וסגירה של תהליך. המים מיצגים מנוחה, אחסנה ואגירה לקראת הפריצה המחודשת של העץ. האדמה היא הניטראליות, המאפשרת את קישור האלמנטים זה לזה, תוך שאיפה מתמדת לשיווי משקל במערכת. אלמנט המים מתאפיין בפאסיביות, סבלנות, פעילות פנימית והמתנה לבאות. בדומה לזרע הזרוע באדמה, סופח מי גשמים וממתין לתנאים המתאימים לנביטה. לכאורה, נראה כלפי חוץ כאילו לא משתנה בו כלום במשך זמן רב. אבל הסיבה לכך היא שהפעילות הפנימית שלו עדיין לא באה לידי ביטוי. מצוי בו פוטנציאל להצמחת עץ שלם, הכולל שורשים, ענפים, עלים, פרחים ופירות. אבל כל אלה יתממשו עם הבשלת התנאים המתאימים לצמיחה. לא פעם מוצאים אנו את עצמנו במצב שכזה. רוצים לבצע שינוי, פריצה, התחדשות, אבל התנאים עוד לא מאפשרים זאת. אם יש לאדם סבלנות, אופטימיות, כוח רצון ובטחון עצמי הוא יתמלא תקווה ויקדיש את זמנו לתכנון המהלכים, בדיקת האפשרויות, איסוף אינפורמציה והכנת החומרים שידרשו לביצוע. לכן הרגש החיובי המאפיין את אלמנט המים הוא התקווה. וגם: לפי השעון הביולוגי השעות 19.00 - 17.00 שייכות לכליות. לאחר ששפכנו את המים המלוכלכים, דרך שלפוחית השתן, ניתן להשתמש שוב במסנן. הכליות עוזרות לאדם להתחיל את הלילה במצב מאוזן. מכיוון שבמהלך היום היה האדם פעיל ואקטיבי, ובמהלך הלילה הוא אמור להירגע ולהיכנס אל עולמו הפנימי, יש צורך בחציצה בין שני חלקי היממה. חציצה שתעזור להוריד את התדירות ולעבור אל תוך הלילה. האיבר המתאים ביותר לפעילות זו הוא הכליה. זאת עקב תפקידה המכריע בהפרדת והפרשת הרעלים והפסולת מן הדם. הסינון מתבצע גם ברמה האנרגטית, ומאפשר לאדם להתנקות מטרדות היום ולהכין עצמו לפעילות הלילית הרגועה. אל תוך המסגרת הכללית הזו ניתן להכניס כל תחום בחיים - צבעים, טעמים, מזונות, איברים, עונות, תקופות בחיים, קולות, ריחות, רגשות, בעלי חיים ועוד. בתוך כל תחום קימת מערכת מורכבת ומסועפת של יחסי גומלין בין האלמנטים. מערכת זו מאפשרת השפעה הדדית, שמירה על איזון וזרימה מתמדת. בקיצור, כמוש את מבינה, בוודאי שהבעיות קשורות זו לזו, והייתי ממליצה לך על טיפולי שיאצו או דיקור על מנת לפתור זאת. שאלתי פה הייתה האם רק לי זה נראה חוסר מקצועיות לענות כך ?

Assaf Feldman

New member
שלום RavidAtia

לטעמי כאן לא המקום לדון בתשובה שניתנה בפורום אחר על ידי עמית למקצוע, שלא בנוכחותו. אני בטוח אגב, שהוא בקיא בחומר בנושא חמשת האלמנטים. בברכה אסף

גם לטעמי, הפרשנות שניתנה כאן לתגובתו של אבישי

בפורום שלו, לא הייתה מדוייקת. לי נראה כאילו העלה את השאלה, כדי לגרות את השואלת למצוא ולראות בעצמה את הקשר. שירי.

RavidAtia

New member
לא מזמין

אם אני הייתי סובלת מבעיה כלשיה ושואלת עליה בפורום מומחה וזו התשובה שהייתי מקבלת לא הייתי חוזרת לשם לברר למה בדיוק הוא התכוון.

רביד יקרה.

אבישי הוא מטפל מצויין וחבר. אני מכירה את עבודתו ואת הידע שלו וסומכת על כך שדברייו פשוט לא עברו כראוי ושזו לא היתה הכוונה בהם. ברשותך, אשמח אם לא נמשיך לדוש בנושא, כל זמן שהוא איננו כאן להגיב. תודה וערב מקסים. שירי.

izackv

New member
אולי חוסר הבנה שלי...

למיטב הבנתי, האיברים ברפואה הסינית נקראים באותו שם כמו ברפואה המערבית אבל מתיחסים למשהו אנרגטי/תיפקודי יותר מאשר לאיבר מוחשי. למשל - חוסר בכבד לא יתבטא בבדיקות מעבדה מערביות שיצביעו על תת פעילות של הכבד. גם חולשה בלב או בריאות לא בהכרח יתמכו על ידי פתלוגיה מערבית שתצביע על בעיה בנקודה האמורה. לכן למיטב הבנתי, כליה מוגדלת באופן פיסי (דיאגנוזה מערבית) לא בהכרח קשורה לדאיגנוזה סינית של בעיות הקשורות בכליה הסינית... אחרת למה לאבחן לפי דופק, לשון, פנים ובטן? אפשר פשוט לבקש בדיקות מעבדה ולהחליט לפיהן. לא? ברור שכל המערכות קשורות וזה מה שנראה לי משעשע בשאלת המומחה לרפואה סינית. האם פספסתי משהו? האם פתלוגיה מערבית כן מצביעה על בעיה באיבר הסיני? או מצביעה על סבירות גבוהה לבעיה? ואם כן, עד כמה גבוהה?

yueliang

New member
לגבי כל החלק הראשון של דבריך

חוסר בכבד, חולשה בלב וכו', מה שטענת נכון חלקית, כי גם מצב האיברים הפיזים-כבד, לב ריאות, טחול, כליות, כשמבחינה מערבית יש בעיה בהם ורואים את זה בתוצאות מעבדה, זה כמובן יטבטא גם בדופק בסימפטומים ברפואה סינית, כלומר יראה על חוסר איזון, דוגמה- בתת פעילות של הכבד נראה גם ברפואה סינית את חוסר האיזון בכבד, באי ספיקת כליות נראה גם חולשת כליות סינית.

izackv

New member
ומה לגבי הכיוון השני?

האם כל מצב של אבחנה סינית של חולשת כבד יתורגם גם לבעיה בבדיקות מעבדה מערביות של הכבד? האם כל מצב של אבחנה סינית של חוסר בלב יתורגם לאנמיה? עד היום הבנתי שלא בהכרח. אשמח אם מישהו יוכל לחדד את הנקודה הזאת עד הסוף.

yueliang

New member
בוודאי שלא :)

כי לכבד הסיני יש תפקודים נוספים למה שמשייכים לכבד ברפואה המערבית, הוא שולט בזרימת הדם והצ'י בגוף, אז גם בבעיות של תקיעות דם למשל הוא יכנס לחוסר איזון. יש לו גם תפקודים באספקט הנפשי, שזה משהו שגם לא תמצא ברפואה המערבית, אבל כמעט כל התפקודים המערביים שלו נכללים בתוך התפקודים של הכבד הסיני, רק ההגדרות משתנות.

למעלה