שאלה על מעמד האישה והגבר

ניתאי77

New member
אתן מתעלמות מהעוול-

אתן מתעלמות מהעוול שנעשה לגבר ע"י הסתכלות על זכויות הילד - אבל מה שקרה כאן זה עוול לגבר, וההתעלמות ממעשי האישה ומהאחריות שלה לא במקום - להפך. אני מסכים שהורה לילד לא רצוי מחוייב לו מבחינה רגשית )אולי הוא לא מרגיש את זה, אבל לדעתי המחוייבות הזאת קיימת(, אבל חוקית לא צריך לחייב אותו למחוייבות כלשהי-צריך לתת לו איזושהי אלטרנטיבה לבחור בה - בגלל העוול שנעשה לו, ואסור להתעלם מהעוול שהאישה עשתה: עוול הוא עוול, והונאה היא הונאה והאישה ניצלה את ה"יתרון" שיש לה על הגבר ואת התמימות שלו ואפילו את חוסר האחריות שלו כדי להשיג איזושהי מטרה אישית של עצמה-היא לא חשבה על טובת הילד כשהיא שכבה עם הגבר, ולא כשהיא שיקרה לו ולא כשהיא ניצלה את תמימותו/חוסר האחריות שלו. נכון שמהרגע שיש הריון אז צריך להסתכל על המצב שנוצר, אבל אי אפשר להתעלם ממה שהביא למצב ולהאשים את חוסר האחריות של הגבר בניצול לרעה של האישה אותו. מותר לאדם להיות נאיבי או חוסר אחראי, אבל החברה צריכה להגן על אדם מפני החברה שתנצל אותו לרעה בגלל תמימות שלו או חוסר אחריות רגעית שלו )שדרך אגב, מי אמר שהאישה לא הצליחה לבנות בו את הביטחון הזה שהוא יכול לסמוך עליה? אני פשוט יכול לתאר מצב שכמו שהגבר יכל לבנות את הביטחון שלו איתה במשך הפגישה, והיא ניצלה אותו, כך גם גבר יכל לנצל את תמימותה ובמקום לעשות לה ילד לנצל אותה בכל צורה אחרת-לגנוב ממנה כסף ולגרום לה לשקוע בחובות ענקיים?אז נכון שהיא צריכה להתמודד איתם - ולהתמודד עם מציאות שכזו זה התמודדות אחרת מאחריות על ילד, אבל העיקרון עומד:מציאות החיים משתנה - אבל זה מפחית במשהו את חלקו של אותו גבר במצבה ובמחוייבות שלו להוציא אותה ממצב זה, כגון תשלום פיצויים?(, ואסור להתעלם ממה שאותה אישה עשתה, ואני לא מבין את ההתעלמות הזאת מהמעשה שלה והאחריות שלה. רק בגלל שהוא הגבר הוא האחראי? אתן בכלל לא התייחסתן לחלקה של האישה במצב - רק באחריות של הגבר ובזכות הילד, ואני חושב שהתייחסות סלחנית כזאת עושה בסופו של דבר עוול לנשים: זוהי התייחסות לא שיוויונית לגבר ולאישה, שצריך למדוד אותם ואת מעשיהם באותם סולמות סטנדרטים וכל אחד לגופו, וביחס כזה אין קידום שיוויון, אלא יש נימה של השתלחות במין הגברי.

טל קר

New member
אני חושבת שדווקא בהתיחסות שלך

למצב אין שוויוניות. אתה מתיחס לגבר כטמבל במקרה הטוב ומפגר במקרה הרע, תמים שלא מסוגל לקחת אחריות, שכל אחת יכולה לעבוד עליו, והוא המסכן לא יודע לאן הוא הולך מה הוא עושה ובכלל לא ברור לו שנכנסים להריון ממשגל. לעומת זאת האישה - הערמומית, התכמנית, השקרנית, שהכינה הכל מראש, יודעת הכל שגרמה לנפילתו בפח. הלללו? אני לא חושבת שגבר הוא טיפש כמו שאתה מנסה לתאר אותו, או תמים כפי שאתה מנסה לתאר אותו, או לא יודע שממשגל יכול להיווצר ילד. לדעתי אין דבר כזה גניבת זרע אם הילד נוצר כתוצאה ממשגל. על הבחור לדעת שהשארת זרע בתוך גופה של אישה יכולה לגרום להריון, ועליו לחשוב על התוצאות לפני ולא אחרי. ולא מדובר בעוול, מדובר בעובדה ביולוגית.

ניתאי77

New member
אוקיי. ../images/Emo5.gif

אני מרגיש קצת טמבל, אבל קראתי את השירשור מהתחלה, ונראה לי שסטיתי מהנושא הראשוני שעלה ופיתחתי את זה לכיוון הלא נכון. אני מתנצל אם התלהמתי.

גבר מתעניין - יש לי תשובה בשבילך...

לדעתי, אפשר לקנות את מה שקרא "גניבת זרע". אם אישה השתמשה בגלולות, והבגר בקונודם אש יש סיכויים כמעט אפסיים שהיא תיכנס להריון. יש הרבה נשים שרוצות ילד בלי בעל...

למעלה