אני לא מאמין שאני קורא את הדברים אל
במצב שעלה פה, אני לא מבין בכלל איך מדברים על זכויות הילד והאישה מבלי להתייחס לזכויות הגבר!!! מה שקרה במצב הזה, זה הונאה של האישה את הגבר, פשוטו כמשמעו )שלא לומר שהיא אנסה אותו להוליד ילד...(. נכון שאנשים צריכים לקבל אחריות על מעשיהם, אבל זה כמו להגיד שכשבחורה יצאה עם בחור לdate, התמזמזה איתו, ואז הוא אנס אותה, זה אשמתה כי היא הייתה צריכה לקחת את האפשרות הזאת בחשבון!!! האישה היא היחידה שידעה שהיא לא לקחה גלולה או גלולות באופן סדיר, והיא ידעה את הסיכון האמיתי. זה אשמתו של הגבר שהוא סמך עליה? אני צריך להבין מזה שכשאני מסכם משהו עם בחורה אז אני צריך להמשיך לא לסמוך עליה? עד איזה שלב? לגבר יש זכות מלאהשלא ינצלו אותו, ולהגיד שזה שהונו אותו זה אשמתו לוקח את המאבק לשיוויון ארבע צעדים אחורה מבחינתי. הוא הקורבן, ואם החיים של הילד יהיו קשים, זה לא אשמתו של הגבר-הגבר הוא זה שצריך להחליט אם הוא רוצה חזקה של הילד, אבל אם לא, זאת זכותו המלאה של הגבר. הגבר לא צריך להיות קורבן של הנסיבות. אם כבר האשמה על מצב הילד הלא טוב בגלל חוסר בשני הורים או חוסר תמיכה כלכלית של האב צריכה ליפול על האם, שאנסה את הגבר לכך שיהיה לו ילד מבלי שהייתה לו אפשרות בחירה. אני לא בעד להכריח את האישה לעשות הפלה, אבל אני בעד לפטור את הגבר מהאחריות החוקית לילד )אלא אם הוא בוחר בה(, ולהטיל את האחריות על הילד על האישה. אם לאישה לא הייתה האחריות לגבי החיים שעתידיים להיות לילד שלה, היא זאת שצריכה לשאת בתוצאות של חוסר האחריות שלה!!! )דרך אגב, אם מדברים על שיוויון, ורוצים שיוויון בין נשים לגברים, האחריות של האישה כאדם על חיי עוברה צריכים ליפול עליה ולא על הגבר, וזאתגם מהעמדה של שיוויון באחריות כלפי הילדים ואחרים בכלל( אני מאד מצטער; אני חושב שהילד זכאי להורים וחשוב שיהיו לו הורים, אבל הזכות של הילד לא צריכה לבוא על חשבון מישהו אחר, שבמקרה הזה זה האב, שעליו הילד ניכפה. אני מוכרח שבפעם הראשונה שלי פה בפורום )שאני מאד נהנה לבקר בו, והוא היחידי שביקרתי שנראה לי הכי רציני(, אני המום מהדרישה לחוסר שיוויוניות: הכי היממה אותי ההצעה לקשור את צינורות הזרע... איפה אנחנו חיים? גבר צריך לוותר על ילדים בגלל שהוא רוצה להנות מסטוצים?ההצעה הזאת היא שיווניונית בדיוק כמו להגיד לאישה לנתק את החצוצרות )או מה שעושים לנשים שלא יכנסו לעולם להריון יותר(. אם אני מבין את ההצעה שלך נכון, טל קר, אז ילדים בני 16 צריכים לעבור את הניתוח הזה מהחשש שהם יכניסו את הנשים להיריון? למה לא לעקר את הנשים, הרי אם אנחנו באותה הרוח, הן תשגנא שני דברים: גם לא יכנסו להריון בגלל מין לא אחראי, )וסליחה שאני לקוח את זה לקיצוניות, אבל ההצעה פשוט זיעזעה אותי לגמרי ברוח שלה( אם חס וחלילה הבחורה תיאנס, אז לא יהיה סיכוי שהיא תיכנס להריון, ואז לפחות תהיה רק חצי בעיה... נקודה נוספת, היא שאמנם אין שיוויון פיזי בין נשים לגברים, אבל מכאן הדרך עוד ארוכה להטיל את האחריות למעשי האישה על כתפי הגבר, מעבר לנקודה כמובן שלאישה יש חצי מהאחריות ביחסי מין בדיוק כמו לגבר. קראתי לפני איזה שנה וחצי על נשים ברוסיה שפיתו גברים בפאבים, הישקו אותם לשוכרה, ואז קשרו אותם למיטה קיימו איתם יחסי מין ואז אחרי שניכנסו להריון תבעו את אותם גברים למזונות. המצב ברוסיה היה קשה והדברים נעשו על פי מה שהבנתי בגלל חוסר יכולת לפרנס את עצמן, אבל מי מגן על הגברים מאונס שכזה )וזה אונס כפול:1.יחסי מין בכפייה, 2. הולדת ילד וכפיית האבהות על הגברים(? בקשר למה שאמרת, טל קר, נכון שהאישה היא זאת שסוחבת את ההריון, תשעה חודשים, אבל פה נאמר לגבר שבגלל האישה, הוא צריך לוותר על המשך כל החיים שלו כפי שהוא ראה אותם ואולי תיכנן אותם וזה מבחינתי לא פחות גרוע מלאלץ את האישה לניתוח להפלה : שני הדברים אסורים מבחינתי.