שאלה על מלכי אדום

פלגיה

New member
שאלה על מלכי אדום

מתוך דברי הימים א' פרק א': וְאֵלֶּה הַמְּלָכִים, אֲשֶׁר מָלְכוּ בְּאֶרֶץ אֱדוֹם, לִפְנֵי מְלָךְ-מֶלֶךְ, לִבְנֵי יִשְׂרָאֵל: בֶּלַע, בֶּן-בְּעוֹר, וְשֵׁם עִירוֹ, דִּנְהָבָה. וַיָּמָת, בָּלַע; וַיִּמְלֹךְ תַּחְתָּיו, יוֹבָב בֶּן-זֶרַח מִבָּצְרָה. וַיָּמָת, יוֹבָב; וַיִּמְלֹךְ תַּחְתָּיו, חוּשָׁם מֵאֶרֶץ הַתֵּימָנִי. וַיָּמָת, חוּשָׁם; וַיִּמְלֹךְ תַּחְתָּיו הֲדַד בֶּן-בְּדַד, הַמַּכֶּה אֶת-מִדְיָן בִּשְׂדֵה מוֹאָב, וְשֵׁם עִירוֹ, עיות (עֲוִית). וַיָּמָת, הֲדָד; וַיִּמְלֹךְ תַּחְתָּיו, שַׂמְלָה מִמַּשְׂרֵקָה. וַיָּמָת, שַׂמְלָה; וַיִּמְלֹךְ תַּחְתָּיו, שָׁאוּל מֵרְחֹבוֹת הַנָּהָר. וַיָּמָת, שָׁאוּל; וַיִּמְלֹךְ תַּחְתָּיו, בַּעַל חָנָן בֶּן-עַכְבּוֹר. וַיָּמָת, בַּעַל חָנָן, וַיִּמְלֹךְ תַּחְתָּיו הֲדַד, וְשֵׁם עִירוֹ פָּעִי; וְשֵׁם אִשְׁתּוֹ מְהֵיטַבְאֵל בַּת-מַטְרֵד, בַּת מֵי זָהָב. וַיָּמָת, הֲדָד; והשאלה שלי: לא היתה שם שלשלת מלוכה? כל מלך באדום הגיע ממקום אחר?

סקיפי

New member
מלכי אדום

נשמעים כמו השופטים של ישראל - הם לא מורישים את המשרה לבנים שלהם, ולכל אחד יש בירה אחרת; סביר להניח שגם החברה שלהם היתה שבטית, בדומה לחברה הישראלית אחרי ההתנחלות.

מוגג

New member
הרשימה מופיעה גם

בבראשית ל"ו. האם יש קשר בין בלע לבלעם הקוסם?

סקיפי

New member
שאלה טובה.

כנראה שלא, למרות הדמיון בין השמות - זו תקופה אחרת, ובלעם לא היה מלך.

פלגיה

New member
אבל השאלה עלתה לי בעיון בדבה"י

בספר בראשית יש הרבה דברים שמאפילים.

פלגיה

New member
אין שינויים

בבראשית זה פרק שמדלגים עליו (אתה בטח למדת אותו בע"פ, אבל רוב הקוראים מדלגים). אם אדלג על פרקי שמות בדברי הימים - לא יישאר לי מה לקרוא. זה ההבדל.

הסתכלות מעניינת... ../images/Emo13.gif

ולא, אני לא למדתי את הפרק הזה בעל פה (כמו שלא למדתי כל פרק אחר).

למעלה