שאלה על מים רותחים

עופר ב.ה

New member
שאלה על מים רותחים

שמתייחסת, רחמנא ליצלן, לקפה נמס ששותה בבית מי שאין לו מכונת אספרסו
(אני לרוב שותה 18 קראט). שמעתי משני מקורות שונים שאם מוזגים את המים הרותחים על הקפה שבכוס או בספל, מיד לאחר רתיחתם, הדבר פוגע בארומה של הקפה. הפתרון של מקור אחד הוא למזוג ראשית את החלב, לערבב את כמה שניתן, ואז למזוג את המים ולערבב שוב. הפתרון של מקור שני הוא פשוט להמתין מספר דקות עד שטמפרטורת המים תרד ל- 80-90 מ"צ. בשני המקרים הרעיון הוא להוריד את טמפרטורת המגע בין המים לקפה. מעבר לצליל החריכה הקל שאני אכן שומע כשאני מוזג מים רותחים על גרגרי הקפה, אין לי אסמכתאות לסיפור. האם יש כאן מישהו שאכן יודע שמתרחשת פגיעה בארומה, ועד כמה זה משמעותי כשמדובר בקפה נמס. תודה מראש. עופר.

אילן די

New member
שמעת נכון

יש להמתין לאחר הרתחת המים מספר דקות כדי שהטמפרטורה תרד לאזור ה-90 ואז למזוג. קפה אינסטנט כדוגמת 18 קראט - רגיש מאד לטמפרטורות גבוהות ונשרף בקלות.

ilancafe

New member
באמיתי - כן, בנס זה בכלל לא משנה

מכיוון שמדובר בקפה משומש (חליטה שניה) אין לזה כל משמעות. תמשיך ליהנות בדרכך, וכשתהיה מוכן לעלות כיתה תבוא ותשאל.

nivi1

New member
האם הפסקת למכור נס קפה אצלך ?

לא שמתי לב שהפסקת למכור נס קפה אצלך ברשת, ואני משוכנע שההנחיות לעובדיך הן לקבל תשלום גם ממי שמזמין נס קפה.ומן הסתם גם לא להגיד לשותי הנס קפה שהם ברמה נמוכה יותר. או שאני טועה ???

ilancafe

New member
בהחלט. אצלנו אין דבר כזה!!!

וזה לא חס וחלילה בשל זלזול באורח אלא דוקא בכבודו. אנו מאמינים (ויודעים) שההבדל בין קפה אמיתי לנס הוא כה גדול עד שמעטים יטריחו עצמם עד לבית מתמחה קפה כדי לבקש את הדבר הזה שהם יכולים להשתמש בו בנקל בבית. אחרת למה ללכת למקום כזה? ב. רבים מאד מאורחנו הבינו מזמן שההבדל כה גדול בטעם שהם צורכים קפה נהדר (ואמיתי) גם בביתם ו... תתפלא/י אנו לא מוכרים גם מכונות אספרסו חשמליות כי אנו יודעים שזו הדרך הכי מסובכת להכין קפה בבית. אנו כן מציעים לאורחנו אלטרנטיבות רבות ופשוטות מאד להכנה, ובהחלט מכבדים גם את אלו שרוצים קפה למכונת האספרסו שלהם בבית ומציעים מתערובת הבית שלנו ומכ 30 זנים ותערובות נוספים. שטיפת המוח שכולנו כצרכנים עברנו בנושא הנס כה חזקה שאנו נוטים להאמין שהוא יותר קל יותר מהיר יותר זול וטעים. אני יכל בנקל הוכיח שזה לא נכון ומכבד אותך כאדם אך לא את המוצר שבו בחרת.

עופר ב.ה

New member
ראוי שתדע

שמעטים מבין שוהי בתי הקפה, כולל כאלה שבהחלט מעריכים קפה טוב, מחזיקים בביתם מכונת אספרסו. עניין של תקציב (שכמובן לא מסתיים בקניית המכונה), סדר עדיפויות וכד´. זה באשר ל- reality check. כעת, המלצתי אליך: עם כישורים כאלה ביחסי ציבור מוטב להתאפק לפני שליחת הודעות שמתנשאות על ציבור קונים פוטנציאלי. הן עשויות לגרום לנו להסתכל בעין לא כל כך יפה על הרשת שלך. מי כמוך יודע - התחרות קשה והאלטרנטיבות רבות. כשתעלה כיתה, חזור וענה.

ilancafe

New member
באיפוק..

מתנצל אם חשת נפגע מדרך תשובתי, ובהחלט לא התכונתי להעליב אלא להגיב בדרך שבעיני הינה הומור. אני בהחלט מבין לתחושתך והייתי מוחק את תשובתי או ממחזר אותה. כוונתי המלאה והאמיתית רשומה בתגובה אחת מעלה, ואני מאחל לכולנו לעלות כיתה באיכות הקפה שאנו שותים. זה מגיע לנו. לא מגיע לנו "לאכול" את כמות הפרסום המטורפת שמשכנעת אותנו לצרוך מהנס. ובלי קשר לתגובתך, אשמח להוכיח לך זאת. שוב סליחה (למרות שאנו אחרי יוה"כ) אילן, מהבית של הקפה

למעלה