שאלה על מזגן.

שאלה על מזגן.

יש לי בדירה מזגן מיני-מפוצל (נדמה לי שככה זה נקרא.) עשיתי לאחרונה שיפוץ אמבטיה ושמנו גם מפזר חום, אבל הוא לגמרי לא אפקטיבי. שאלתי, האם נהוג לשיפ פתח של המזגן גם באמבטיה? יש עם זה בעיות מסויימות. תודה, טל

יקי30

New member
לא נהוג אבל אפשר

מפזר חום בדר"כ לא אפקטיבי,שימו תנור ספירלה או מה שיותר מומלץ זה תנור "אינפרא"-תנור עם גופי חימום עשויים זכוכית דבר המקנה אורך חיים לגופי החימום מזגן לא מומלץ לא בשל בעיתיות כלשהיא אלא מבחינת עלות מול תועלת..

למה לא אפקטיבי?

הנסיון שלי עם מפזרי חום בחדרי אמבטיה מצוין. החימום מהיר ונעים ויש 3 דרגות חום. מה בדיוק לא עובד אצלך לשביעות רצונך?

ממש מפתיע

מפזרי החום בחדרי האמבטיה שלי מחממים ככה שעל דרגת החום השלישית - הגבוהה ביותר - אנחנו לא מפעילים אותם כי זה חם מדי, עד כדי אי נעימות. או שיש פתחים לא סגורים כמו שצריך, כמו חלון לא סגור או חלון רפפה שלא נסגר היטב, או שהמפזר הספציפי שלך לא טוב. כנס לחנויות חשמל ונסה במקום את מפזרי החום.

g a z o n

New member
לא כדאי

האויר הלח שיגיע מחדר האמבטיה למזגן יגרום מהר מאוד לקורוזיה ובעיות נוספות

לא מחברים למיני מרכזי את חדרי

האמבטיה והשירותים, בגלל שיטת המיזוג/חימום, ע"י סירקולציה של האויר
, אף אחד לא רוצה לקבל בחדרי הבית, את הניחוחות מחדרים אלה
רצוי לשים באמבטיה תנור , דמוי ספירלות/זכוכית עם עוצמת חימום גבוהה, עם דרגות חימום משתנות, ולא מפזרי חום, המערבלים את האויר וגורמים לתחושה של אויר קר.

נראה לי שהבעיה היא אמבטיה וילדים

שטוענים שקר להם, אני מציעה פשוט להדליק את מפזר החום כמה דקות, לפני הכניסה, חלל האמבטיה יספיק להתחמם בזמן הזה. כדאי גם לבדוק את רמת האיטום של חלל האמבטיה, ולראות האם נכנס אויר קר המקשה על שמירת החום בחלל, לדוגמא דרך חלונות לא אטומים. עדיף לא לחבר בין המזגן המרכזי לבין האמבטיה, (בלי קשר לבעיות הנוצרות בחיבור שבין מזגן לחלל רטוב) אין שום הגיון בחימום כל הבית לרמות שיתאימו לרחצה. יום נפלא...

שי ז.

New member
הבעיה היא שכשיוצאים רטובים מהאמבטיה

לא משנה מה טמפרטורת הרוח שהמפזר מוציא כי היא פוגעת בגוף הרטוב, מאדה את המים ויוצרת תחושה של קור.

Rשף

New member
מניסיון עם כמה מפזרי חום לאמבט

על אף ההספק הדומה ראיתי הבדל גדול בחימום בין מכשירים שונים באותו חדר, בנוסף גם אופן ההתקנה חשוב כי החימום מתחיל מאזור מסוים (ורצוי שזה יהיה האמבט) ומנגד כמו ששי ציין לא רוצים רוח על הגוף.

למעלה