שאלה על מדפסת

elocin

New member
שאלה על מדפסת

אני ממש לא בטוחה שהשאלה מתאימה לכאן יותר מאשר לפורום שקשור למחשבים אבל בכל זאת, זה בערך מדעי... וזו שאלה קצת טיפשית אבל בכל זאת
איך עובדת מדפסת? כלומר, נגיד אני מדפיסה משהו מהוורד ומשנה פונט/גוגל/תמונה וכו'. אז איך המדפסת עובדת ומדפיסה? נורא מסקרן אותי גם איך המדפסת "יודעת" באיזה צבע להדפיס? כלומר, איך היא מזהה את הצבעים שיש בתמונה או הצבע של הטקסט? תודה מראש.

אורן51234

New member
תשובה על מדפסת

לא בדיוק מדעי אבל בכל מקרה... :) על רגל אחת: פעם המדפסות היו מקבלת מטריצה גדולה של נתונים כל פעם שאת שולחת משהו להדפסה. הנתונים האלו מכילים את ערכי הצבע: (ירוק,כחול,אדום,שחור או לפי שם הדיו cyan, magenta, yellow and black) של כל נקודה על הדף שצריך להדפיס. המדדפסת עוברת שורה שורה על הדף ולפי הנתונים שהיא קיבלה היא מוציאה כמות מסויימת של דיו על כל נקודה בדף שעלייה היא צריכה להדפיס. כיום ישנם מספר רב של שיטות לתקשור עם המדפסת ורובם מכילות סוג מסויים של שפה לתיאור העמוד הרצוי. לפרטים נוספים על עבודת המדפסת: How Inkjet Printers Work How Laser Printers Work

elocin

New member
תודה רבה ../images/Emo9.gif

עכשיו כדי באמת להבין איך היא פועלת נראה לי שאני אלך לפרק את המדפסת שלי כדי לראות איך הדיו יוצא משם בצורה כ"כ קטנה..

למעלה