שאלה על לימודי כלכלה

שאלה על לימודי כלכלה

שלום חבר'ה!! אני עומד להירשם ללימודים באוניברסיטת בר אילן. כרגע אחד התחומים שאני הכי מתלבט הוא כלכלה מנע"ס. אני מאוד אוהב עסקים וזה התחום שאני רוצה לעסוק בו. הענין הוא שאני לא כ"כ אוהב מתמטיקה (אני לא גרוע ולא טוב תלמיד בינוני בתחום הזה בעוד שבשאר הדברים ב'ה אני טוב).הבנתי מהרבה אנשים שרמת הידע היא פחות או יותר של תלמיד 4 יחידות טוב. ביום הפתוח ראיתי את הסילבוס והקורסים של מנע"ס היו ממש מענינים! זה נראה שרק סטטיסטיקה ואונומטריקה בעיתיים. האם זה נכון שגם סטודנט רציני שמוכן לחרוש אך בינוני במתמטיקה יצליח או שמא מדובר במתמטיקה ממש גבוהה? אשמח אם מישהו מכם סטודנטים וותיקים (בעיקר מישהו כמוני שלא משתגע ולא הכי טוב במתמטיקה אך בעל ציונים טובים ושקדן) ישפוך אור על הדילמה הזו!

netabi

New member
הרבה תיאוריה יש.. פחות מתמטיקה וחבל שכך.

אין חישובים מסובכים למדיי הקורסים יותר "מאתגרים".. הקורס בסטטיסטיקה לא בוחן אותך ברמת המתמטיקה אלא בחלק שאולי אתה זוכר מהתיכון- קומבינטוריקה וגם זה רק בסימסטר א'.

מה זה בדיוק "מאתגרים"

קודם כל ממש תודה על ההתיחסות והתשובה:) אקונומטריקה ותורת המחירים זה לא מתמטיקה ברמה ממש גבוהה? כשאתה אומר מאתגרים אתה מתכוון מבחינת הלוגיקה?

ynet2

New member
מאתגרים מהבחינה

שכל מבחן שתעשה אתה תקלל את המרצה ואת האוניברסיטה הזאת כי אתה לא תבין איך אתה לא ממצה את הפוטנציאל שטמון בך ובשנה שלישית תתייאש מהמצב אבל ברוך הבא מתוק דרך אגב האם הברון עם החרוזים והקפה פלוס עוגהשל קפיטריה פרש מהקומונה ? :)

gilat85

New member
המתמטיקה לא ברמה גבוהה כמו שאתה חושב

אם הסתדרת ב-4 יח"ל בהחלט תסתדר גם פה. שניהם לא קשורים למתמטיקה, המתמטיקה שנדרשת בהם היא בסיסית (כמו לגזור פונקציות למשל). האתגר הוא בלוגיקה ולהבין מה למען השם עבר על המרצה, שבא לך כבר לסיים את התואר ולא לראות את הפרצוף שלו יותר בחיים. מצאת עיתוי לא משהו כדי להתייעץ איתנו...תקופת מבחנים.

שלא יהיו לך אי הבנות

תואר בכלכלה - מנע"ס הוא קודם כל תואר בכלכלה, וכמה שטויות על מנהל עסקים. לדעתי לפחות 50% מהמחלקה מאוד מעניין אותם ביזנס, אמהמה כולנו הגענו לתואר בכלכלה, ולא בגלל שרצינו אלא מ-2 סיבות: 1. חשבנו שאם זה כולל מנהל עסקים אז נלמד גם באמת מנהל עסקים. 2. כי למעט תואר בעברית במנהל עסקים (שהוא הרבה יותר קל והרבה יותר קשה להתקבל אליו) למיטב ידיעתי אין עוד אונ' שמאפשרת לך ללמוד תואר ראשון במנהל עסקים, ולכן כולנו כאן מחוסר ברירה. לפחות דבר אאחד יוצא טוב, תואר ראשון בכלכלה נחשב טוב יותר בשוק... לגבי מתמטיקה: הדרישה הטכנית לא גבוהה מדי אלא מה שקשה יותר זה להבין מה שואלים אותך בשאלה...

ynet2

New member
אבל

חוץ מזה תקבל שירות מעולה עבור כספך מזכירות שמשקיעה מעל ומעבר מציאות שנקראת מתרגלים שממש מתרגלים איתך ועוזרים לך מרצים סבירים שממש רובם צברים ילדי הארץ בשנות ה40 ככה שאתה מבין אותם תמיד אין מה לעשות רק בבראילן יחברו עבורך עולמות פשוט מקום של איכות יש מתנגדים ??????????????????

למעלה