שאלה על כל הBAR הזה

שאלה על כל הBAR הזה

חברים יקרים אני צופה חדש בפורום (ובעולם האינטרנט בכלל). אני מחפש מכונת קפה ובסקר שוק ושיחות טלפון עם משווקים שונים הבנתי שכל הנושא של לחץ BAR במכונה והוא בכלל לא רלוונטי לאיכות המכונה. האם יש דברים בגו'? או שמא הכל, כמו שאמרו לי, "טריק שיווקי של יבואנים" אם כן אז למה זה מופיע כל הזמן באתרים???

liormk

New member
BAR במכונות אספרסו, מגה-פיקסל במצלמות

שמתי לב שבאופן כללי המספרים שהמשווקים דוחפים לנו הם הנתונים הכי פחות רלוונטיים עבורנו...

Envenom

New member
אבל לפחות תסביר לו למה ../images/Emo3.gif

ככל, אספרסו טוב צריך לחץ BAR של לפחות 7.5 אטמוספירות. הרבה מכונות מתהדרות ב15, 18, ואפילו 24 באר- אבל זה לחלוטין לא נחוץ. זה נותן אולי יותר טווח 'לשחק' עם הלחץ כדי להפיק טעמים שונים מהאספרסו. מכל מקום, לחץ הבאר שאליו מכונה יכולה להגיע ממש לא מעידה על איכותה, כיוון שאיכות האספרסו תלויה בהרבה יותר מלחץ המים בו הוא מופק.

אז זה לא קשור בכלל להקצפה?

אם זה ככה מישהו צריך לשים לזה סוף. זה נשמע לי ממש מטומטם שאני מקבל מידע לא רלוונטי. אז לפי איזה נתון טכני אני יכול לדעת את איכות ההקצפה?

knappertsbusch

New member
מכיוון שהיצרנים השונים לא הסכימו

על נתון טכני אחיד המדרג את איכות ההקצפה, אין כזה, וטוב שכך, כי הוא היה מצטרף אל אותם נתונים חסרי תועלת שתוארו קודם לכן. אני בטוח שאם ממש מתאמצים אפשר למצוא שיטת מדידה מתאימה וטווח מספרים אפשרי, אבל זה יהיה רע מאוד לשיווק של חברות מסוימות (אה... כגון אלה שלא מצטיינות באיכות ההקצפה...)

hosq

New member
בזמן ההקצפה המשאבה לא עובדת

רק הדוד של המכונה. איכות ההקצפה? שיקול שולי, כי בדרך כלל זה מספיק טוב. הלחץ המצויין בבאר, והקשור למשאבה, גם הוא לא עוזר לך בדרך כלל - כי מדובר על משאבות רטט, ונתון הבאר שלהן רלוונטי כמו נתון הוואט המקסימלי ברמקולים (מכיר את הקטע שעל כל טרנזיסטור כתוב "5000 W!!!" ). אם לחץ כזה היה מציאותי, הקפה היה יוצא רע. בקפה, זה הכל ענין של דיוק - ולא של מספרים גבוהים.

scoti5

New member
וכאן נכנס השיווק...

ישראלים אוהבים "גדול" ו"מפוצץ"... אז למה שלא נכתוב שלמכונת הקפה יש לחץ של 200 באר??? בגלל זה הקפוצ'ינו הסטנדרטי בארץ הוא הרבה יותר גדול מהסטנדרטי באיטליה... שבת שלום לכולם!
ליאור

למעלה