שאלה על כלבים...

Fairy24

New member
שאלה על כלבים...

מישהו יודע איזו מדינה באיחוד הארופאי מסכימה להכניס כלבים מישראל בלי הסגר, כלומר רק עם בדיקות דם וכאלה? אני יודעת רק על פינלנד, אבל אשמח לדעת על עוד מדינות שלא נוקשות בקטע הזה. תודה מראש

גוזליה

New member
אאל"ט חוץ מבריטניה ושוודיה אף מדינה באירופה

לא דורשת הסגר....

זאת אומרת שאם אני רוצה להביא את החתול שלי,

לדוגמא, לאנגליה, אם אני מעבירה אותו קודם לצרפת ומשם לאנגליה זה בסדר?

yaelisam

New member
החתול יצטרך להשאר בצרפת כמה חודשים

אני לא יודעת בדיוק כמה, ורק אז אחרי אישורים הוא יוכל להיות מועבר לבריטניה.

הבנתי. חשבתי שאולי יש אופציה אחרת.

זה אומר שהוא בכל זאת יאלץ להישאר בארץ. מסכן

גוזליה

New member
לא בדיוק אבל בערך ../images/Emo13.gif

החיה צריכה לשהות שישה חודשים באחת ממדינות האיחוד, שם עליה להיות "מוכרת" למערכת הבריאות הוטרינרית (קרי: ללכת לוטרינר לצורך רישום. תיעוד של תאריך הכניסה שלה לאותה מדינה וכו'), להוציא לחיה פספורט (יש דברים כאלו!), לבצע את כל החיסונים והבדיקות הנחוצים אם יש כאלו, ואחרי 6 חודשים ניתן להעביר את החיה לבריטניה- דרך האוויר או דרך מעבורת (בנסיעה). שימי לב שחשוב לקחת את החיה מבעוד מועד לוטרינר שיודע מה הוא עושה ושעשה את זה בעבר (אצלנו למשל, היה מזל גדול שהוטרינרית בברלין ידעה לשים פעמיים חותמת על אחד מהניירות, אחרת היינו צריכים לחזור את כל הדרך לברלין להחתים אותה שוב!). בנושאי הטיסה מהארץ, ממליצה להיעזר בשירותי חברת הטסה לבעלי חיים, כי יש המון המון ניירת ואירגונים שכרוכים בזה- אפשר תיאורטית לעשות את זה לבד, אבל זה מאוד עוזר (אפשר גם לשכור מהם כלובי הטסה, הם מיידעים את חברת התעופה שיש בעלי חיים בתא המטען כי יש צורך לחמם אותו, וכו' וגו').

Fairy24

New member
אני עומדת לעשות את אותו הדבר

רק שאני הולכת לאירלנד, לא לאנגליה (אגב, גם אירלנד עם חוק של הסגר) כנראה שלפני זה אשהה בפינלנד חצי שנה, אולי באוסטריה, עדיין לא ברור, בכל מקרה, חברת תעופה לבעלי חיים אמורה לספק את כל המידע, או שאני גם צריכה לחפש מידע על זה במקום אחר?

Fairy24

New member
גם וגם

בהתחשב בזה שאני יודעת רק דברים כלליים על הנושא...

גוזליה

New member
אירופה-אירלנד כמובן../images/Emo67.gif

יסלחו לי האירים שבינינו, זה תמיד הולך לי בראש ביחד
בכולופן אם מישראל לאירופה, מאוד ממליצה על האתר של TERMINAL FOR PETS- יש שם המון מידע ושאלות נפוצות, יעיל במיוחד. http://www.terminal4pets.co.il באתר של משרד החקלאות (שמשום מה לא עולה על המחשב שלי
) יש גם מידע וטפסים להורדה. אם לאירלנד- תלוי איפה באירלנד. צפון אירלנד שייכת לבריטניה ולכן כפופה לDEFRA אאל"ט http://www.defra.gov.uk/wildlife-pets/pets/travel/index.htm והנה מידע לגבי אירלנד באופן כללי http://www.agriculture.gov.ie/pets/traveltoirelandwithapetpassportexceptuk/

Fairy24

New member
רגע...

זה אומר שבדרום אירלנד לא צריך הסגר? כי אני מאוהבת בדרום אירלנד, אין לי צורך ללכת לצפון... ותודה רבה, שוב. ואני אסתכל בלינקים.

Fairy24

New member
ועוד שאלה

שוויץ לא באיחוד, אבל אם אני חצי שנה עם הכלב בשוויץ, אחר כך יהיה מותר לכלב שלי להיות במדינה שדורשת הסגר, או שזה עובד רק עם מדינות שבאיחוד? אגב, יש אפשרות להיות בשוויץ חצי שנה על בסיס התנדבות אם יש לי דרכון ארופאי, או שגם זה יעבוד אולי רק עם מדינות שבאיחוד?

גוזליה

New member
וגם כאן אני משערת ששאלת לפני שהסתכלת../images/Emo13.gif

שוויץ רשומה ברשימת המדינות שמותר להביא מהן בע"ח ע"פ הסכימה הנ"ל. לא כלכך הבנתי את השאלה השניה שלך...

Fairy24

New member
אממ..

יש אפשרות להשיג אישור שהייה על בסיס התנדבות בשוויץ?

Nobilis

New member
תשובה

לצורך תנועת אנשים שוויץ תחת כללים דומים לאיחוד. קרי - עם דרכון אירופי תוכלי לגור ולעבוד בשוויץ (ולהיפך - שוויצרי יכול לגור ולעבוד באיחוד).

גוזליה

New member
אני משערת ששאלת לפני שהסתכלת בלינקים../images/Emo13.gif

בהחלט צריך הסגר. שימי לב לשאלה 10- עונה לך בדיוק על זה.

למעלה