שאלה על כלבים...

כרמית75

New member
המדריך שלי להעברת בע"ח לאנגליה דרך אירופה

עונה לגבי חתולות כי התהליך הוא זהה. מתנצלת על אורך הפוסט מראש ועל כך שאין לי את כל הפרטים, אבל יש לי את רובם ואת השאר תוכלו להשלים. אנחנו הבאנו את החתולות שלנו קודם לגרמניה ואח"כ לאנגליה (לא תוכנן, כך יצא). כדי לעבור לגרמניה עם בע"ח, ולדעתי זה תופס גם לגבי יתר האיחוד אבל ממליצה לוודא בכל מקרה, צריכים: (1) להשתיל לבע"ח צ'יפ זיהוי. שימו לב! הצ'יפ צריך להיות מותקן לפני השלבים הבאים. וודאו שהוטרינר סורק אותו קודם לוודא שהוא עובד! במידה ויש שתי מדבקות עם הברקוד של הצ'יפ, בקשו מהוטרינר את המדבקה השניה, ייקל קצת כשתקבלו את הדרכון האירופאי פשוט להדביק אותה בו. (2) לחסן את בע"ח נגד כלבת. (3) להמתין שלושה שבועות (או חודש, כבר לא בטוחה, המידע נמצא ברשת) ולעשות בדיקת דם לבדיקת רמת הנוגדנים לכלבת. שימו לב! חובה לבצע את הבדיקה במעבדה של בית החולים הוטרינרי בבית דגן - אף מעבדה אחרת לא מוכרת ע"י האיחוד. לא לוקחים את בע"ח לשם - הוטרינר ייקח דוגמת דם ויעביר להם באמצעות שליח. (4) להמתין בארץ שלושה חודשים ממועד בדיקת הדם (אני כבר לא זוכרת אם שלושה חודשים מיום לקיחת דגימת הדם או מהמועד הרשום על האישור מבית דגן - לדעתי ממועד האישור, אבל בדקו). למעשה,יש תקופת הסגר, אבל כל עוד את לא נכנסת למדינה המיועדת,ההסגר מתקיים בבית (אפילו שבפועל את מוציאה את הכלב מהבית כל יום, סוג של הגיון קלוקל). בתום שלושת החודשים אפשר לטוס. אם רוצים לטוס יותר מוקדם, אז צריך להכניס את בע"ח להסגר במדינה שאליה נוסעים ליתרת הזמן של תקופת ההסגר. חשוב! (א) וודאו שאתם נוסעים למדינה שחברה ב-PETS SCHEME של DEFRA. יש מידע באתר של DEFRA מי כן ומי לא. אם טסים למדינה שלא, כל מה שכתוב כאן לא תופס ותצטרכו להכניס את בע"ח להסגר בבריטניה בכל מקרה, אז הקפידו לבדוק. (ב) בקשו מהוטרינר לרשום הכל באנגלית (פנקס חיסונים באנגלית בכלל עדיף), וכמובן חותמת ותאריך. כנ"ל האישורים מבית דגן צריכים להיות באנגלית. לא זכור לי שביקשנו אותם באנגלית, הם פשוט הגיעו כך. לגבי הטסת בע"ח, לגרמניה לא נדרשנו להשתמש בחברת המתמחה בהובלת בע"ח. מכיוון שהיו קטנות, שילמנו משהו כמו 25 דולר לחתולה לחברת התעופה כדי לטוס איתן בקבינה. גם לא בדקו לנו את הניירת בשום שלב כשהגענו לגרמניה, פשוט עברנו את ביקורת הדרכונים, אספנו את המזוודות ויצאנו (זה קרה גם כשאני הגעתי עם הצמד שלי וגם כשבן זוגי הגיע עם החתולה שלו שנה קודם). חשוב! אף פעם על תטוסו עם חתולה בקבינה. עדיף אפילו לא לטוס עם שתי חתולות בקבינה. סתם, לשיקולכם, אבל הנה תיאור של החוויה שלנו. בע"ח ששוקל יותר מ-8 ק"ג (כולל מנשא) לא יכול לטוס בקבינה בכל מקרה. גם חשוב! לא מומלץ לתת לבע"ח סמי הרגעה, משתי סיבות. (א) קשה לקבוע את המינון הנכון - פחות מדי ויש לכם בע"ח היסטרי שנלחם בפראות נגד הטשטוש ויכול לפגוע בעצמו, יותר מדי ובע"ח עלול למות ממנת יתר. (ב) במיוחד בבטן המטוס, בע"ח צריך להיות עירני כדי שבמקרה של כיסי אוויר הוא לא ייזרק בכלוב בלי יכולת לשמור על שיווי משקל, שעלול לגרום לחבלות קשות במקרה הטוב. מכיוון שהמעבר נעשה למטרת העברה הלאה לבריטניה, צריכים: (1) מיד עם ההגעה לאירופה לגשת עם בע"ח לוטרינר להנפקת דרכון בע"ח אירופאי. הביאו איתכם את כל הניירת הרלוונטית (פנקס חיסונים, אישור מבית דגן, וכו') כדי שהוטרינר יוכל לעדכן את הפרטים בדרכון. שימו לב! באחד הדרכונים של החתולות שלנו, מכיוון שלא הייתה לוטרינרית את המדבקה של הצ'יפ, היא פשוט רשמה את מספר הצ'יפ, שהועתק מפנקס החיסונים הישראלי. בבואנו לארגן את המשלוח לאנגליה, נאמר לנו שזה לא מספיק ושהוטרינרית חייבת לכתוב "read on" עם תאריך וחותמת. כדאי לבקש מהוטרינר לעשות זאת מראש, אם יש או אם אין מדבקה. (2) כאן נשאלת השאלה האם לחסן שוב נגד כלבת. אנחנו שלחנו עותקים של כל הניירת שלנו ל-DEFRA לבדיקה מייד כשנפלה ההחלטה לעבור לאנגליה ומדבריהם הבנתי שמכיוון שהיינו בגרמניה שלוש שנים ועשינו חיסוני Booster כל שנה, הם קיבלו את החיסונים שנעשו בגרמניה ולא היה צורך לחסן שוב, אבל, הם לא מכירים בשום דבר שנעשה בארץ אלא אם כן אתם שולחים ישירות לבריטניה ושמים את בע"ח בהסגר, אז למעשה צריך לברר אם אתם חייבים לעבור עוד חיסון באירופה, וצריך לוודא כמובן שאם כן, שזה בריא לבעה"ח לעשות זאת כ"כ מעט זמן אחרי החיסון הראשוני או אם מוטב לחכות. במקרה שלנו היינו בגרמניה שלוש שנים אז זה היה חלק מתהליך החיסונים השנתי ולא קרוב למועד ההגעה שלנו. מכיוון שאתם רוצים לקצר את זמן השהות באירופה לפני המעבר לאנגליה, צריכים לשקול איך לפעול כאן, כי מן הסתם לא תרצו לחכות שם עוד 6-8 חודשים עד למועד החיסון הבא. (3) אחרי החיסון, מחכים שלושה שבועות ועושים בדיקת דם. באתר של DEFRA יש רשימה של המעבדות האירופאיות המאושרות לעשות זאת. וודאו שהוטרינר שלכם שולח את דוגמת הדם למקום המופיע ברשימה! (4) שישה חודשים מיום תוצאות בדיקת הדם אפשר להעביר את בעה"ח לבריטניה, אבל כאן לא נגמר הסיפור, ראו סעיף (5) להלן. (5) 24-48 שעות לפני ההגעה לבריטניה חובה לתת לבעה"ח טיפול נגד קרציות (גלולה) ונגד פרעושים ותולעים (טיפול Frontline). התזמון מאוד חשוב ואם אתם מחליטים לנהוג או לנסוע ברכבת, כמעט בלתי אפשרי לביצוע, אלא אם כן אתם ממש קרובים לאנגליה, או יש לכם וטרינר מעולה כמו שלי, שפשוט מילאה הכל בדרכון אבל לא רשמה תאריך, כדי שנוכל למלא בעצמנו (כל פרטי הטיפולים האלו חייבים להופיע בדרכון עם חותמת ותאריך). ההובלה לאנגליה לא קלה. אם מעבירים לבד ברכב, רכבת או מעבורת, ישנם מסלולים ספציפיים דרכם מותר לנסוע. כאמור, שימו לב לתזמון טיפול התילוע והקרציות. המסלולים המאושרים מופיעים באתר של DEFRA. היתרון הוא שזה לא יקר במיוחד ברכב או ברכבת. אם רוצים להטיס את בע"ח, חייבים לטוס בקווים ספציפיים של חברות תעופה ספציפיות (הכל כאמור מופיע באתר של DEFRA). כשהתקשרתי לבריטיש איירוויז, התברר שהם לא מרשים להטיס בע"ח לבד, אלא רק באמצעות חברות תובלה לבע"ח. לא בדקתי בחברות האחרות אם אפשרי להטיס אותן לבד. למזלנו, מכיוון שהחברה של בן-זוגי שילמה על התהליך, פשוט בחרנו בחברה התעופה שחברת ההובלה משתמשת בה (במקרה זה לופטהנזה, כאשר הטיסה המאושרת היחידה היא מפרנקפורט ללונדון). לידיעה, העברת שלושה חתולים, כולל איסוף והובלה מדלת לדלת עלתה 2250 יורו. אז זהו שזה לא קל. זה סיוט מורט עצבים (הייתי בנשימה עצורה במשך 20 השעות שהן היו בדרך) ויקר מאוד. לנו זה עלה גם עוד ארבעה חודשים של שכר דירה כי נאלצתי להשאר איתן במינכן לששת החודשים, שלא ציפינו שנצטרך לחכות (שיערנו שבדיקת הדם מבית דגן תתפוס, מכיוון שבמעבר ישיר מהארץ לאנגליה חובה לעשות את בדיקת הדם בבית דגן, או שלכל היותר ישוו את התוצאות ולא נצטרך להמתין כל עוד הן תאמו. שיערנו לא נכון - לא אכנס להגיון הקלוקל של DEFRA במקרה הזה). גם כל הטיפולים אצל הוטרינרים למיניהם לא בדיוק זולים. ממליצה בחום לוותר על התהליך ולמצוא לבעה"ח שלכם בית חם ואוהב בארץ.

R750-Girl

New member
כל הכבוד על הפירוט. רק השורה האחרונה

הרסה (לי) את זה. לא רק כי בכלל לא פשוט למצוא בית לחיות בארץ, יש כל כך הרבה חיות שמחכות לבית מאמץ, אלא בעיקר כי זה כל כך שווה את הסיוט (שגם אנחנו עברנו) - לחתולים ולבעלים גם יחד.

גוזליה

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gifועוד פעם ../images/Emo45.gif

השרשור טוגלן.

כרמית75

New member
הסיבה היחידה שאני לא ממליצה

היא הטראומה לחתולים. זה דבר אחד להעביר חתולים למדינה אחרת באירופה - זה לא מורכב ואפילו לא יקר במיוחד. להעביר חתול לאנגליה ישירות מהארץ זה משהו שאני בחיים לא אקח בחשבון כי זו פשוט התעללות לשמה בבע"ח מבחינתי. המעבר דרך מדינה אחרת הוא מאוד מורכב, מעבר לפן של בעה"ח. זה אומר עוד כמעט שנה במדינה נוספת, שבה מן הסתם השפה היא לא אנגלית, ואולי אין אפשרות להשיג ויזה לשהות הנחוצה? מבחינת שיקולים כלכליים, שכחתי לציין בפוסט הקודם שהסגר עולה בערך 2500 פאונד לחודש לכל בע"ח. אני בשום אופן לא אומרת לנטוש את בעה"ח או למסור אותם לצער בעלי חיים - אני פשוט ממליצה להשאיר אותם עם משפחה או חברים במידה וזו אופציה.

R750-Girl

New member
אני מסכימה שזו טראומה, אבל לא בכזה סדר גודל

מביקורים שעשיתי בתחנות ההסגר, ראיתי עולם אחר לגמרי ממה שיש לנו בראש לגבי ה"הסגר" המוכר בארץ. יש להם תאים מרווחים (יחסית) - תשומת לב ויחס נהדר. נכון שזה יקר. אבל שווה הכל. לפחות לי. וגם להם.

כרמית75

New member
אם כך אז צודקת - שווה

האמת שרק שמעתי שמועות שזה נורא, ושיערתי שכך כי החתולות שלי לא סובלות השתיים את האחת וחוזר חלילה, אז קשה לי לתאר שיאהבו להיות מוקפות בכל מיני חתולים אחרים. מאידך, אולי הן היו מאחדות כוחות כדי להלחם באויב מבחוץ :).

למעלה