שאלה על כוח החיכוך

total lost

New member
שאלה על כוח החיכוך

אם נקח נגיד 2 קוביות מתכת ונלטש אותם טוב טוב אז הן תהיינה חלקות מאוד. אבל גם תהיינה יותר נקודות מגע ביניהןולכן תהיה להן משיכה חזקה יותר. השאלה שלי היא מה יקרה ? אני חושב שאם נדחוף את הקוביות מהצד אז לא תהיה בעיה להזיז אותן אחת יחסית לשניה. אם ננסה להרים את העליונה אז נרים גם את השניה ויהיה קשה מאד להפריד ביניהן בצורה זאת. תודה

לא ממש ברור לי...

..למה התכוונת, אבל אני לא ממש מסכים איתך. קודם כל, אם נלטש את המשטחים, אז יהיה *פחות* שטח מגע. דבר שני, נסיונית, קוביות מתכת חלקות לא "נדבקות" אחת לשניה. למה אתה חושב שזה יקרה?

zviiii

New member
בילבול בין שתי תופעות.

אם מלטשים לוחיות מתכת, הן נצמדות אחת לשניה. הסיבה שונה לגמרי ממה שחושבים. בגלל הליטוש, והשטחים המדויקים, יוצא משם כל האויר. המעט שעדיין יכול להשאר שם, נדחק בגלל שמנים. במצב הזה יש לחץ אוויר חיצוני על הלוחיות, בעוד שבפנים אין לחץ. זה מצמיד את הלוחיות. (כדי לקבל את המצב הזה, צריך להצמיד ממש בכח את הלוחיות.) ניתן די בקלות להפריד את הלוחיות בתנועת גזירה, מקבילית. שכן הלחץ לא מפריע בכיוון הזה. צריך להתגבר רק על החיכוך שיוצר הלחץ הזה. מאחר ומקדמי החיכוך של מתכות נמוך בדרך כלל, הכוח לא יהיה גדול. קל לטעות ולחשוב שהמתכות נמשכות אחת לשניה. ככה זה מרגיש.

למעלה