שאלה על יחסות.....

diskmen1

New member
שאלה על יחסות.....

קיבלתי סטירה לוגית אני אשתדל לקצר. לפי התאוריה של אינשטיין כשה גוף1 נע במהירות האור לעומת גוף2 אז הזמן על גוף 1 משפיע לאט יותר. לדוגמא אם גוף 1 זה חללית וגוף 2 זה כדור הארץ אז החללית תנחת על כדור הארץ בזמן עתיד.(נכון?) אבל אפשר גם להגיד שהחללית עומדת במקום וכדור הארץ נע במהירות האור לעומתה אז אצל מי הזמן עובר מהר ואצל מי לאט?? אם אני מבלבל נא לתקן

moti43

New member
זה נקרא פרדוקס התיאומים

הפיתרון הוא פשוט ביותר בהנחה שבהתחלה שנייהם היו באותה מהירות ואז אחד מהם האיץ אז זה שהאיץ הוא זה שהזמן שלו ישתנה יחסית לשני

Nn23

New member
האם

האם זה יעבוד גם לגבי החוק שאומר שדבר שעובר את מהירות האור יהפוך לאנרגיה?

moti43

New member
למה אתה מתכוון

שום דבר לא יכול להגיע למהירות האור ולכן לא לעבור אותה אתה צריך אין סוף אנרגיה כדי להגיע למהירות הזו ואיך זה קשור לשאלה שלך?

Nn23

New member
האם

האם זה יעבוד גם לגבי החוק שאומר שדבר שעובר את מהירות האור יהפוך לאנרגיה?

2_be

New member
ברוכים הבאים Nn, יגאל וסקווירטל../images/Emo140.gif

ailag

New member
סלט קטן

אם אתה כבר במהירות האור, סימן שאין לך מסה. זה החוק שהתכוונת אליו, לא? והדבר שאנחנו מכירים שאין לו מסה, זה פוטון.. (ההמשך: ואם אין לך מסה אתה חייב לנוע במהירות האור.) (החוק לא תופס לגבי מסות קטנות במיוחד אלא בדיוק אפס מסה)

לא כזה פשוט...

מי החליט מה מהם האיץ? האחד הואץ יחסית לשני. אפשר לומר שהגופים התרחקו אחד מן השני אבל לא שהאחד התרחק מן השני ולכן הפתרון לא סופי כלל

moti43

New member
על מי פעל כח

אם היה לך מנוע ענק שהזיז את כדה"א אז עליו אם היה לך מנוע קטן שהזיז את החללית אז עליה פעל הכח במצב של תאוצה אי אפשר כבר לבצע טרנספורמצית לורנץ ולעבור לאיזה מערכת שבא לך אלא המצב מוגדר היטב

amir_aikido

New member
תאוצה ניתנת להבחנה לא יחסית

שים
תאוצה ניתנת להבחנה ביחס למצב הקודם גם ללא נקודת ייחוס, שכן על מנת להאיץ נדרש להפעיל כוח. אמיר

שניה

הכוח שנדרש להאיץ את האחד הוא שווה ערך לכוח שנדרש להחזיק את העצם השני באותה נקודה ביחס אליו,לא?

moti43

New member
לא

לדוגמה אם תיקח מנוע רקטי ותחבר לחללית היא תתרחק מכדהא ותגיע למסלול אם תחבר את המנוע לכדהא הוא לא יתרחק מהחללית

diskmen1

New member
שאלות נוספות שלא היה את מי לשאול!!

1)באחד הספרים של סטניסלב לם היתה חללית מ"סגסוגת מוליבדנום" יש דבר כזה?(או משהו שנישמע דומה?) 2) האם ההיתוך הגרעיני הולך להיות הדבר הבה בהפקת אנרגיה? מה ההתקדמות של המדע בנושא זה? 3) התקנתי את התוכנה של SETI (תוכנה שמעבדת אותות מרדיוטלסקופ ומחפשת אחר צורות חיים זרות) האם התוכנה הזאת באמת עושה משהו מועיל? 4) כשה כותבים על מוח פוזיטרוני (של רובוטים) מה הכוונה? 5) עשו ניסוי: בחדר טיפול נמרץ שמו על ארון שלט (בגובה שלא יאפשר לבן אדם שעומד על הריצפה לקרוא אותו). כאשר אחד המטופלים היה חווה את התנתקות הנפש מהגוף וכביכול מרחף מעל מיטתו והיו מצילים אותו אז היו שואלים אותו מה כתוב בשלט (השלט היה באותיות מוארות כמו שעון אלקטרוני שולחני) ואף אחד לא הצליך לענות מה רשום בשלט. מישהו שמע על הניסוי? היה מישהו שהצליך לקרוא את השלט? 6) איפה ניתן למצוא חומר מסודר ובשפה פשוטה על הניסויים של טסלה (לא יודע שם מלא)? יש פה מישהו שיכול לספר על ניסוי אחד שלו בקצרה? 7) האם כלי זכוכית שעמד על מדף נגיד 200 שנה משנה טיפה את צורתו וכאילו נוזל מעט כלפי מטה? נישמע מוזר. היה לי עוד מלא
, אני לא מצליח להיזכר עכשיו...

mandela22

New member
הרבה שאלות...

ומעט תשובות: 2. עד כמה שאני יודע היתוך גרעיני נמצא בשלבי נסיון מוקדמים. כלומר זה עובד אבל רק במעבדה ולא מסחרית. הסיבה פשוטה: התהליך מאוד יקר, בגלל בעיות טכניות שיש להתגבר עליהן. לכן לא כלכלי להשקיע בזה ולהפוך את זה להפקת אנרגיה מסחרית. ברגע שהנפט יתחיל לאזול (וזה יקרה מתישהוא), המחיר שלו יעלה ומתישהוא יגיע שלב שבו כן יהיה משתלם להשקיע בהיתוך גרעיני, פשוט כי החלופות האחרות יהיו יקרות יותר. (אם אני טועה במשהו אז תקנו אותי). 4. מי כותב על מוח פוזיטרוני ? 5. זה נשמע ניסוי מוזר. מה זה בא להוכיח ? אם מישהוא לא הצליח לקרוא, אז הוא לא באמת התנתק מהגוף ? אולי מישהוא הסתיר לו ? אם מישהוא הצליח לקרוא, אולי הוא ראה את זה בטעות כשגירד לו בצוואר והוא הרים את הראש ? זה נשמע כמו סיפור מומצא. 6. טסלה, שם פרטי ניקולה. גאון אמיתי. מידע יש כאן וכאן. 7. זכוכית יכולה לשנות את צורתה במשך זמן ארוך, כי זכוכית היא לא ממש מוצק רגיל - זה מוצק ללא סדר ברמה של המולקולות.

moti43

New member
תשובות

2. ישנן 3 גישות ליצירת היתוך כרגע אף אחת לא הצליחה גישה א:(היפנים) על ידי לייזרים שמפוקסים על גרגר של דיאותוריום הם מקבלים יותר מידי חוסר יציבויות ומגדילים את הלייזרים יותר ויותר רק כדי לקבל עוד חוסר יציבויות. לגישה זו יש סיכוי להצליח להיות כלכלית אם יצליחו להתגבר על הבעיות הפיסיקליות גישה ב:(האירופאים) על ידי טוקומק ענק שמכיל פלאזמה חמה בלחץ נמוך הרבה זמן (סדר גודל של דקה) בניית הטוקומק היא יקרה להחריד לא כלכלי ושוב מקבלים חוסר יציבויות גדולות יותר ויותר. יקח להם לפחות 20 שנה לעשות משהו שיעבוד במעבדה גישה ג:(האמריקאים) מעבדות סאנדיה בלוס אלאמוס עובדות על שיטה שהוכיחה את עצמה בניסוים על ידי z-pinch שזה התכווצות של פלאזמה מהר וחזק לגודל קטן מאוד. הם כניראה יצליחו תוך מספר מועט של שנים (5 בערך) לגרום לזה לעבוד במעבדה. אבל הבעיות ההנדסיות של להעביר ממעבדה לכור היתוך מתפקד גדולות מספור

arifell

New member
אסימוב כותב על מוח פוזיטרוני

זה כי המחשבים באותה תקופה היו מחשבים אלקטרונים... אני מניח שביקום שלו עובדים עם אנטי חומר במקום עם חומר

למעלה