שאלה על חומר

Shadow22

New member
שאלה על חומר

האם יש חומר כלשהו שיכול להמיס או למחוק דיו? (למשל דיו של עט). תודה רבה לעונה\עונים.

DIKZ

New member
דיו

שלום לשואל. בנושא הסרת (כתמי) דיו, שתי שאלות מקדימות- * דיו הנמס במים ( קל יותר להסרה) או האם הדיו נמס בממיסים אורגנים ? ** מאיזה משטח ( בד \ ניר \ רצפה... ) יש להסיר את הדיו? ======================== תערובת ממיסים , שהינה בדר"כ הפתרון היעיל יותר, עלולה לתקוף את המשטח המיועד ואזי דרך-פתרון זה נפסל. גמר חתימה טובה, dikz.

Shadow22

New member
הממ

תודה רבה שענית, ולשאלתך: אני מעוניין להוריד דיו מנייר, אם יש כזאת דרך בכלל. תודה מראש שוב לעונים.

DIKZ

New member
דיו + ניר

שלום לך. הסיכוי להסרת הדיו, קלוש למדי. הדיו שנספג בינתים היטב, בסיבי הניר ניתן להסרה חלקית בלבד ע"י תערובות ממיסים ( ניתן להתחיל באצטון ביתי ). צרה נוספת שתתרחש כנראה- הסולבנט האורגני שהמיס חלק קטן מהדיו יתפשט על שטח גדול יותר של הנייר ( הספוגי למדי ), יתאייד, ועלול להשאיר הילה בגוון של הדיו. במידה והנייר אינו ספוגי ,יוכל הממיס להבהיר את הכתם. אופציה נוספת בנייר מסוג זה ( שאינו סופג) , היא - שפשוף עדין בסכין (גילוח) תוך הסרת שכבה עליונה של סיבי הנייר+הדיו. בהצלחה. ===================================== ואגב לעונה שמעלי - "ל.1991" , לפני ימים אחדים בקשת תשובה דחופה לטפלון. יש התפתחות בנושא? גמר חתימה טובה, dikz.

liorhikri1991

New member
על דיו

לפי מה שאני יודע דיו הוא חומר מתנדף ומסיס בבנזין אז אפשר לנסות בעזרת שלי אלה,אולי לשים את הדף בחצר או בחלון ולתת לדיו להתנדף

למעלה