שאלה על זמני יציאות....

שאלה על זמני יציאות....

אז ככה...עברתי עכשיו בסיס ואני משרת באיזה מרכז גיוס דכאוני. בכל מקרה, המפקד של המרכז (נגד...) לא מכיר את השעה 17:30 כשעת יציאה ... (מנימום שש וחצי , שבע) והטענה הקבועה שלו "שיש עבודה" ידוע לי על פקודת מטכ"ל שמגדירה את שעות הפעילות במתקני צהל מ 8:00 בבוקר עד 17:30 בערב (בבסיסים פתוחים. והשאלה שלי היא: האם המצב הזה הוא בר קבילה? ידוע לי שבפקודה יש אישהו פתח להחלטה של המפקד, ככה שאני חושב שהוא יכול לחמוק מיזה. מה דעתכם?

a_goa

New member
אז ככה:

דבר ראשון אין שום פקודת מטכל לגבי השעות בבסיסים פתוחים .....אין הגדרת שעות בצה"ל דבר שני תגיד תודה שאתה בבסיס פתוח ולא בעזה ותפסיק לבכות כמו כל שאר הג´ובניקים(גם אני כזה) דבר שלישי אתה צעיר דבר אחרון זה שגם אצלנו בקריה נוהגים להשאיר אחרי השעה חמש וחצי ואין מה לעשות יותר מדיי חוץ מלהוציא פטורים וגימלים לטיפולך,בברכה(נוסח מכתב צבאי) אבי,אחד שמשתחרר בעוד 8 חודש

../images/Emo59.gif../images/Emo117.gifלפחות תשתוק ! ../images/Emo117.gif../images/Emo59.gif

אתה כל יום בבית ! ואתה עוד מחפש איפה לקבול על זה שאתה לא יוצא בשעה חמש מיסטר ג´ובניק? אין לך בושה אתה...
לך תבכה לכרמלה מנשה...
מסכנצ´יק שלי...

יא צונגים, תתבגרו כבר...

עוד לא יצאתם מהשפט של "לפחות אתה חוזר כל יום הביתה..." ? לחברה נורמלים זה עובר אחרי חודש חודשיים בשטח. אני ג´ובניק - ואני לא מתבייש בזה. ושיהיה לכם יום נעים. דרך אגב..כן יש פקודה כזאת...אז י שיודע את התשובה למה ששאלתי

אה, זה אתה עם הפז"מ כאן... ../images/Emo67.gif

ג´ובניק זה לא משו להתבייש בו. כמו שדוס זה לא משהו להתבייש בו. אבל מצד שני אני שונא ג´ובניקים שיש להם יכול להיות קרביים כמו שאני שונא דוסים (בחורי ישיבות, אברכים) שיש להם יכולת...

rshilkrot

New member
בעקרון

ישנה פקודה שמגדירה את שעות העבודה במתקנים צה"ליים, והיא אכן אומרת שהשעות הן בין 8:00-17:30. זה נכון רק למתקנים פתוחים. אבל יש סמכות למפקד שלך לתת לך פקודות, אך ורק אם הן מבצעיות, והוא קובע אם הן מבצעיות. ככה שבעקרון הוא יכול להשאיר אותך בבסיס עד מתי שבא לו. יש לו גם סמכות לרתק אותך לבסיס בלי משפט עד 28 יום. אבל אז יש לך עילה חושרמוטה לקבילה. תשאל אותו אם זה על בסיס אישי או שבאמת ישנה עבודה, וצריך שתשאר בבסיס אחרי שעות העבודה. תציק לו בנושא, וכהה או שהוא יתן לך לצאת כמו כולם, או שיהיה לך מספיק חומר לקבול עליו.

powerlock

New member
אצלי..

אני בבסיס פתוח ומשרת כל יום מ8:00 עד 17:00 בשעה זו יש מסדר יציאה והביתה. המפקד שלך סתם מניאק ואתה יכול לקבול אותו. הייתה לנו תקופה שהיה תרגיל גדול שעמד להתרחש ו3-4 חודשים לפני הרס"ן שלנו אישרה עם המפקד שלה שנישאר כל יום עד 19:00 כי יש הרבה עבודה וכך היה 3-4 חודשים. אבל החוקים אומרים 8-17:30. אם הוא עובר על זה בלי אישור בטענה קבועה שיש הרבה עבודה אתה יכול לקבול. מדי פעם הוא יכול להשאיר אותך, אבל לא כל יום סתם ככה. ומי שיש לו בעייה עם ג´ובניקים בבסיסים פתוחים, אני אומר עליו את המשפט הבא: "יחיו הקנאים ויסבלו..."

למעלה