שאלה על התלהבות

neophile

New member
אני מדבר איתך על הדרכה רוחנית

לא כל מי שקורא לעצמו מטפל הוא בעל ידע רוחני ומסוגל גם להדריך אחרים רוחנית, אולי לפתור בעיות ספציפיות .
&nbsp
מטפלים הם לא מורים בהכרח ... וגם אם כן זה יכול להיות של משהו מאוד ספציפי כמו כן את צריכה להיות זהירה אצל מי את מפקידה את הנפש שלך ...
&nbsp
השאלה היא אם מה שאותם מטפלים מלמדים אותך עוזרים לך להגיע להחלטות ובחירות בחיים או שהכל ממשיך באותו כאוס ואת רק משתמשת במה שהם נותנים לך כדי לתרץ ולהסביר ?
זה מבחן מאוד חשוב למי שמתיימר לתת הדרכה רוחנית .
&nbsp
יש הרבה אנשים שאין להם כוונות רעות ואפילו יש להם כוונות טובות ... אבל הם בעצמם לא למדו ממקור אמיתי .
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

כעיקרון הם פחות אמורות להדריך אותי למרות שהמטפלת הסינית כן התגלתה על הדרך ( זה לא התפקיד שלה
אבל היא ממלאת אותו היטב אז אני בהחלט מנצלת את זה), כקואוצרית טובה. וכייף לשוחח איתה על בעיות.
ואילו השנייה הטיפול יותר פיזי לשחרור מחסומים ובזה היא טובה. היא כן נותנת מידי פעם נקודות טובות למחשבה
אבל כן אני אכן חושבת שאני צריכה מישהו עדיף מישהי שיותר תעזור לי למצוא את הפתרונות בפרטים הקטנים
של היומיום.
אז בזה אפשר לומר שמרגיש לי שחסרה לי הדרכה.

neophile

New member
את כבר הרבה זמן מסתובבת כאן בפורומים

של הרוחניות ואני מניח שנחשפת להרבה ידע שהשפיע עליך , אולי אפילו באופן שאת לא תופסת בגלל שזאת השפעה הדרגתית .
&nbsp
בהדרכה אני מדבר על משהו שהוא מעבר לקואצ'ר או מטפל כזה או אחר - אני מדבר על דרך רוחנית .
&nbsp
אני לא אומר לך שאת צריכה לקפוץ למשהו ישר ... אבל אולי כדאי שתתחילי לבדוק דרכים שונות .
&nbsp
כמובן שאם את מרוצה מהליכה בדרך שלך סטייל ינוקא זה גם בסדר גמור כי ככה בטוח מתקדמים לעומת הדרכה לא נכונה שיכולה להסיט אותך לגמרי מהכיוון ולא חסר ....
&nbsp
כל הידע הרוחני הזה שנחשפים אליו - זה אולי רק תחום עניין בהתחלה אבל ככל שנחשפים אליו עוד ועוד - משהו מצטבר בתוכנו וצריך להתייחס לזה , לזכור איך היית פעם לעומת איך את היום באור הזה - למשל אם פעם גם לא ממש אהבת דרמות אבל בכל זאת נכנסת אליהם כי "ככה כולם" אז היום יש בך משהו יותר מוצק שעומד כנגדם .
&nbsp
למה אני אומר את כל הדברים האלה ? כדי שתביני מאיפה באת ולאן את הולכת ושלא תתפסי כל דבר בתור בעיה אלה גם תראי את ההתקדמות שלך .
&nbsp
לפעמים את קצת יותר מדי מתעסקת בעצמך ובבעיות שלך ... וזה לא עניין רוחני במיוחד ... זה דפוס כזה של לחפש את הבעיות האלה כדי שתוכלי לקטר ולהתלונן ... זה לא יעזור לך בחיים יותר מדי ..
&nbsp
זה לא אומר שאת לא צריכה להתבונן בעצמך ולהיזכר במה שקרה לך אבל אם את ממהרת לקטלג את זה כבעיה את נכנסת להזדהות .
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

כבר הרבה זמן שאני רוצה ללמוד בקבוצה קבלה

אני לא יודעת אם אני יכולה להרשות לעצמי כרגע .
בכל אופן אני כל הזמן מתקדמת. לפעמים גם צעד קדימה צעד אחורה זה חלק מהעניין.
וגם בגלל שליליות יתר. שאני לוקה בה לעיתים די קרובות.
קיבלתי כל מה שיכולתי לקבל מפורומים בעיקרון זה כבר הגיע למיצוי.
התעסקתי בבעיה גם כי אנשים הגיבו לי והגבתי חזרה וזה גרם לי להתעסק בזה עוד יותר
וגם כי עברתי תהליך התבשלות עם עצמי עד שהבנתי שאני לא מעוניינת בחברות כאילו בחיי.
לקח לי יומיים שלושה עד שהאסימון נפל עד הסוף.
יש בי עדיין צד דרמטי מסויים אחרת לא הייתי לוקחת את זה כדרמה. מן הסתם ובזה אתה צודק.
כמו לכולם לא חושבת שאפשר להפטר מהצד הזה לחלוטין.
עדיין אני לא עקבית מספיק אצל החברה עברו בי הרבה תחושות שאלות ותובנות והיום זה עבר ועף...
כי ככה זה צריך להתבונן ולעשות עם זה משהו לא מספיק לחשוב על זה.
מצטבר אצלי לחץ כי נמאס לי מהמקום בו אני נמצאת ואת החוסר נעימות הזו סביר להניח שאחווה גם במקום אחר
כי יש לי כל מיני מחסורים בכישורי חיים מסויימים. שלא מפותחים אצלי מספיק ועל זה אני צריכה לעבוד כדי שארגיש נוח
גם כשאצא לדרך עצמאית משלי בנפרד מהבית של ההורים ( שה יו לי תקופות שעזבתי אותו אבל חזרתי וגם עדיין הכישורי חיים לא מספיק
מפותחים בעיקר בתחום הניקיון בישול וכדומה).
וזו עוד אחת מהסיבות לדרמות שנעשות בסביבת הבית למרות שזה לא תירוץ. אני כן חושבת שקואוצר יכול להיות פיתרון מעולה בעיקר
אם יש בידיו כלים נוספים והוא ניחן ברגישות המתאימה ואם הקשר טוב. אבל שוב כרגע כספית לא יכולה להרשות לעצמי.
אני כן מרגישה שהשתניתי מאוד מאז נכנסתי לפורומים אבל עדיין יש נושאים מסויימים שלא התקדמו מספיק גם כי לא קידמתי אותם
בעקביות.
טוב אני חושבת שכתבתי מספיק ודי לדבר על עצמי להיום.
אז תודה על התגובות אני זזתי

התלהבות איננה

משהו שאנחנו מטפחים או מונעים.
היא פונקציה ישירה של מצב מסויים.
בנסיבות מסויימות.
בזמן מסויים.
ו...של מצב מערכת העצבים והתודעה שלנו.
הוא לא משהו שאנחנו בוחרים בו או "מרימים ידיים" לגביו.
זה בדיוק כמו עם מצב רוח.
אדם לא יכול "לבחור" אם להיות במצב רוח טוב או רע.

אדם יכול להיות במצב מסוים בו תהיה לו התלהבות, אפילו מכל דבר הכי קטן.
אדם יכול גם להיות במצב בו הדבר המלהיב ביותר שיש לא יזיז לו.
הכל פונקציה של תודעה ושל מערכת עצבים.

למעלה