שאלה על המעונות.

Ivan Ivanov

New member
שאלה על המעונות.

כמה אנשים חיים במעונות בחיפה? +- והאם מנסיון שלכם המעונות זה מקום לרכישת חברים ?. ובכלל איך חיי החברה באוניברסיטה ? תודה. יגאל.

מֵירַב

New member
אין לי שמץ לגבי הכמות, אבל...

מהניסיון שלי - לרוב זה מקום לרכישת חברים, תלוי מתי, איך ואיפה. בפדרמן זה יותר "שכונה", טליה קצת יותר סנוביים. היו לי חברות מהדירה בפדרמן, אבל הקשר נותק כשנה ומשהו לאחר סיום הלימודים. ככה זה בחיים
חיי החברה די נחמדים באוני', אפשר ליצור ולהיקשר לאנשים - אבל שוב, תלוי באופי שלך. יש חוגי ספורט, יש חדר כושר, יש מסיבות מדי פעם, ואני זוכרת שהיו הופעות מדי פעם גם בקמפוס עצמו. בקרוב גם יש את יום הסטודנט. אני, למשל, בלימודים הנוכחיים שלי - יצרתי קשר עם הבנות שלומדות איתי (אנחנו בסה"כ 7 בנות, בכל השנתון [אין בנים]). אז מצבי די טוב
חוצמזה, אתה תמיד יכול לפגוש אנשים מהפורום

זיגזג8

New member
היי

אני לא יודעת לגבי הכמות, אבל... מאוד כיף לגור במעונות, בתור אחת שגרה שם. אל תקשיב למי שאומר לך שטליה הם סנובים - טליה זה ה-מקום... גם יש לך את הפרטיות שלך, וגם יש לך שותפים לדירה לבלות איתם :) חיי החברה באוניברסיטה די מעפנים, אבל מי שגר במעונות - יוצא לו להכיר יותר אנשים, יותר שכנים... המעונות זה אחלה מקום לרכישת חברים, ואם אתה מתלבט בין זה לבין דירה, אז כמובן שעדיף מעונות...

מֵירַב

New member
סליחה, כן?

אני לא אומר, אני אומרת
טליה נחשבים לסנובים, וגרתי גם שם. מה הסיכוי שהשתנה משהו בשנים האחרונות?

סלוניק

New member
אל תשכחי שרוב דיירי המעונות הם בטליה

מדובר על מאות סטודנטים, אי אפשר להכליל.

stkachov

New member
דעתי

אני אציג דווקא את המינוסים שבמגורים במעונות: בניגוד למה שנאמר, אין כמעט חוגים... יש מדי פעם איזה חוג או שניים, אבל המבחר דל, והמתקנים מאוד ישנים. שכ"ד הוא מאוד גבוה. יוצא שלדירה של 6 שותפים(בטליה למשל) משלמים יותר מ 6000 ש"ח לחודש.במחיר כזה עם 6 שותפים ניתן לשכור פנטהאוז מפואר בדניה. חיי חברה מאוד תלויים בך אישית, ולאו דווקא בסביבה. אם אתה חברותי, סביר להניח תמצא חברים בכל מקום. הקמפוס מבודד מכל חיפה, ובשעות הערב אתה תקוע במעונות ואין לך לאיפה לצאת. התחבורה הציבורית לאוניברסיטה בעייתית בשעות הערב המאוחרות. כמובן, שישנם גם יתרונות, ואותם הציגו בפנייך אנשים אחרים. אני אישית מתגורר במעונות וזה מתאים לי, אבל יש אנשים שלהם יותר מתאים לשכור דירה. אתה יכול לנסות לגור במעונות, ואז אחרי כמה חודשים אם לא מתאים לך, אז לשכור דירה. הרבה עושים כך.

לא, 6000

6 שותפים בדירה, כל אחד משלם יותר מ-1000 שקל בחודש, לפיכך עלות הדירה כולה כ-6000 שקל בחודש. מש"ל.

berta84

New member
בואנה עינבל אני רואה שאת חזקה במתמטיקה

את נותנת גם שיעורים פרטיים?

zoyaniv

New member
פעם אחרונה שהייתי בדניה והייתי לא מעט

לא היה שם שום פנטהאוז וזה כי אין שם בנייינים. אבל מסכים שהמחריים יקרים בהחלט בהתחשב במקומות אחרים כמו הטכניון וגם אובייקטיבית

סלוניק

New member
בהתחשב באיכות הדירה

העובדה שלא משלמים ארנונה ומים, כמו גם שירותי התיקונים שהאונ' מציעה - גיליתי שהמעונות הרבה יותר זולים ממה שנדמה. שכה"ד שלי בחוץ אולי יותר זול מהמעונות אבל העלות הכוללת היא יקרה יותר (שלא לדבר על העלות הבלתי נראית - לקום שעה וחצי לפני הלימודים כדי להגיע בזמן).

erananderson

New member
באף מוסד לא משלמים ארנונה ומים בנפרד

ובכולם יש שירותי תיקונים (מן הסתם, אחראי המעונות לא ירצו שכל דייר יתקן תקלות על דעת עצמו). ועדיין, המחיר בחיפה יחסית יקר (ואני מסכים - הרמה בטליה אכן גבוהה!).

zoyaniv

New member
במעונות גרים 1000 וקצת אנשים כולל סטודנטים

זרים אולפנים וכו' לדעתי לא כולל החיילים שזה עוד איזה 200 איש בטח אחלה מקום לרכישת חברים ויש יתרונות אבל כמובן גם חסרונות. היתרון שאתה יכול להיכנס ואם לא מתאים לך לצאת מתי שבא לך לא כמו בדירה שאתה מחויב לשנה בדרך כלל

סלוניק

New member
בשנה שעברה גרתי בטליה

והייתי בטוח שהמעונות יקרים ומהווים בזבוז אדיר של כסף, אבל זו התגלתה כטעות. מעבר לעלות הנמוכה שלהם בשביל מה שאתה מקבל השירות שהאוניברסיטה מעניקה (תיקונים, צביעה וכו') הוא מהיר ונוח. מה שכן כמו שהמנהל אמר וצדק - המרחק שלהם משאר העיר הוא מינוס בולט. עבדתי בהדר והייתי צריך לתכנן את היום שלי במיוחד בשביל לעשות את הנסיעות האלה (באזור השעה וחצי בבוקר המוקדם). אם אתה רוצה להגיע משם לטכניון או אזורים קרובים אתה בבעיה עוד יותר קשה - האוטובוסים לאזור ההוא מסתיימים ב-20:00 בערך. ההמלצה שלי אלייך היא לנסות כמה חודשים במעונות ואז במקרה הכי גרוע לעזוב. הרי בסופו של דבר הכל תלוי בשותפים שאיתם תהיה, וזה באמת משנה. אגב, את אף אחד מהחברים שלי באוניברסיטה לא פגשתי במעונות. גם עם אלה שגרתי איתם כמעט לא שמרתי על קשר. יש מספיק חוגים חברתיים מאוד מוצלחים (הלימודים עצמם, מועדון הדיבייט, פורום פוזן, הלל, מגמה ירוקה, צדק חברתי, הזוית הישרה ועוד ועוד).

lirlurim

New member
לדעתי

לפני הכל, עניין החברים תלוי בעיקר באופי של הבן-אדם, כפי שהזכירו פה. אבל - אם הייתי נדרש לתשובה של "כן" או "לא" הייתי אומר שבניגוד לאיך שזה עלול להיראות "מבחוץ", ככלל המעונות הם לא מקום לרכישות חברים (אלא אם אתה מדבר על השותפים שלך, ואז כמובן שנוצר קשר אם הם בראש שלך). אני גם חושב שאפשר לומר שחיי החברה באוני' חיפה הם פחות מפותחים ביחס למוסדות אחרים, וודאי ביחס לאוני' בן-גוריון. אבל נחמד פה
בעניין המעונות באופן כללי, אני מאוד מרוצה ומבחינתי המגורים פה הם מצויינים, מלבד העובדה ש"זכיתי" לשני שותפים מסריחים במיוחד. אין לי שום ספק שאלמלא השותפים האלו - הכל היה פה כמעט מושלם. ואגב, בעניין התלונות על כך שהאוני' היא חור ולא במרכז העיר, אני חושב שזו די שטות. החברים שלי שגרים בדניה, לדוגמה, נמצאים במצב הרבה יותר גרוע כי להם יש אטובוס אחד שמגיע בתדירות נמוכה. התחבורה לאוני' היא מצויינת ויש לך המון המון אוטובוסים בתדירות מאוד גבוהה. נכון שבאמצע הלילה המצב בעייתי אבל נראה לי שלרוב, מה שחשוב הוא אוטובוסים במהלך היום ואם אנחנו מדברים על אמצע הלילה - אז זה בעיקר בסופי שבוע (ובזמן הזה יש קו 200). ברור שאם אתה גר במרכז הכרמל אז יש לך יתרון מסוים רק בעניין של אוטובוסים באמצע הלילה, אבל החיסרון של נסיעה יומיומית לאוני' בשעות הבוקר הוא גדול הרבה יותר לדעתי. בהצלחה.

zebrafish

New member
אני לא מכירה אף אחד/ת

חוץ ממי שהכרתי לפני כן. ההרגשה היא להיות תקועים על הר, לטוב ולרע.

אם כבר דיון על מעונות

אז איך נראים המעונות של שנה א'? כמה בדירה וכמה בכל חדר? כמה מקלחות ושירותים יש? דברים כאלה...

אין מעונות ספציפיים לשנה א'

הכל בסופו של דבר עניין של מזל. אם יש לך פסיכומטרי מעל 700, תקבלי מעונות טליה. אם לא, רוב הסיכויים שתקבלי פדרמן או שקמה. למידע על סוגי המעונות, כמה בחדר, כמה עולה, כמה מקלחות יש והאם הקומקום כלול במה שיש במטבח או לא, מומלץ לשוטט באתר המעונות.

stkachov

New member
מעונות פדרמן

אלו המעונות שבדרך כלל מקבל מי שמתחיל ללמוד ואין לו נתונים מיוחדים כמו הצטיינות פסיכומטרי, נכות או משהו אחר שמזכה אותו בטליה. המעונות לא משהו... שישה אנשים בדירה, 2 בכל חדר. אלו לא מגורי פאר, אבל מי שלא בררן מדי ומתחבר טוב עם אנשים נראה לי שזה בסדר. אגב, ניתן לבקש לקבל סיור במעונות. צריך לתאם מראש, ואז אחד מאנשי האחזקה מראה לך חדר ואת יכולה להתרשם.

למעלה