שאלה על הומאופתיה

liat555

New member
שאלה על הומאופתיה

הבנתי שלמכבי יש מרפאות להומאופתיה ומטפלים שם בבעיות של קשב וריכוז האם משהו ניסה או יכול לחוות את דעתו בעניין?

zivadina

New member
הומאופטיה ו-ADHD

לא יצא לי להכיר מישהו שהצליח לחיות עם ADHD בזכות ההומאופטיה. כן הכרתי הורים שהעבירו את ילדם ה-ADHD מהומאופטיה לטיפול תרופתי. לפי כל מיני מחקרים, ההומאופטיה עוזרת בכל מיני תחומים, אבל לא ב-ADHD. אני מקווה שאם מישהו רוצה להציג דעה שונה, זה יהיה מטופל ולא מטפל שמפרסם את עצמו, כפי שהיה עד עכשיו.

liat555

New member
זהו זו התגובה היחידה?

אף אחד לא ניסה ? לי כאמא ניראה שחובה עלינו לנסות הכל לפני הרטלין אז האם אף אחד לא ניסה או אולי מתבייש לספר או שהגזמתי?

לא ניסינו הומאופטיה. מאמינה כי

גם לא ננסה. אבל מידע רב בנושא המתקשר ואף עונה לשאלתך,תוכלי למצוא בקישור שמצורף.

05 מיכל

New member
למה נראה לך?

מי אמר שהומאופטיה זה דבר כל כך מופלא ובטוח? כמה מחקר מסודר יש על זה? ובכלל, מי אמר שכל מה שטבעי הוא בריא יותר? אם את מאמינה בהומאופטיה - פנטסטי. בררי, ובהצלחה. אבל למה כל כך מובן מאליו בעינייך שכולם צריכים לבטוח בשיטה הזו ולהאמין שהיא בלתי מזיקה יותר מהרפואה הקונבנציונלית? וחוץ מזה, כשמחליטים לנסות משהו לפני רטלין - פרוש ההחלטה הוא לדחות את התחלת הטיפול ברטלין. והזמן לא תמיד עובד לטובת הילד. כך שההחלטה בהחלט אינה מובנת מאליה!

ריטה ב

New member
חובה עלינו לעזור לילד

ניסינו נטורופטיה - חבל על הזמן ועל הכסף. לפני ריטלין ביררתי עם הרבה רופאים והורים, איזה טיפול יעיל. אני לא מאמינה בטיפולים, אשר אודות יעיולותם מספרים המטפלים בלבד. בינתיים אין שיטת טיפול "פלא" ואין תרופה יעילה יותר מריטלין (ודומיה). לאחר לא מעט התלבטויות ובירורים - היום הילד שלי מטופל בהצלחה בריטלין. חשבת מה יעבור על הילד אם תתחילי לנסות הכל-הכל? תרוצי איתו ממטפל למטפל, תשקיעי המון אנרגיה, זמן וכסף (לא לכולם יש כל אלה)? אני אישית לא מוכנה לשגע את הילד עם הטיפולים שספק אם יעזרו לו ולא מוכנה להישאר עם חור בכיס (לא זכיתי בלוטו ולא קיבלתי ירושה "שמנה").

אנחנו ניסינו הומאופטיה

אמנם לפני כמה שנים.. כשעוד לא ידענו ריטלין מהו. ודווקא דעתי על הומאופטיה היתה חיובית מאד כי עזרה לילד מאד מאד בענין האסטמה הקשה ממנה סבל אך לנושא הקשב והרכוז וההיפריות לא עזר כלל.

meivari

New member
גם אנחנו ניסינו

כמו סקוביבון אנחנו פנינו להומאופטיה לטיפול באסטמה. המטפל טען כי הטיפול שכלל גם טיפול הומאופטי וגם דיאטה יעזור גם להיפראקטיביות. לא דובים ולא יער, לא עזר לכלום אפילו לא לאסטמה.

spidergirl

New member
את מוכנה

להסביר למה ריטלין כאפשרות אחרונה? "הכל לפני הריטלין" בשבילי זה ריטלין לפני הכל לדעתי חובה על מגדלי העשבים להוכיח את יעילות הצמחים לפני שאואיל בטובי לשתות שיקוי קסם מבית היוצר שלהם.

הומאופטיה

יצא לי לנסות את הכל לפני ריטלין,אמא שלי עוסקת ברפואה משלימה ולכן היתה לנו גישה להכל (בעצתה). והנסיון הוכיח ששום דבר לא עזר חוץ מהריטלין. היום אני מעריצה מושבעת של הכדור קסם הקטן הזה....

agyana

New member
אני ניסיתי

היי! אני ניסיתי לבן שלי הומאופטיה לפני שהתחלתי עם הריטלין, גם אני אמרתי חובה לנסות כל דבר, הוא עדיין היה בגן ואני לא הבחנתי בשינוי, וגם לא הגננת, ההומאופט שינה לו מעט את הטיפול, בקיצור בערך טיפול של 4 חודשים ולא ראיתי שינוי לצערי, לא היה לי כבר זמן לנסות עוד הוא כבר היה די באיחור והיה חשוב להתקדם לקראת כניסה לכיתה א', אז התחלנו ריטלין וכמובן שהיה אז שינוי משמעותי, אבל אני מסכימה איתך שווה לנסות כל דבר לפני הריטלין בהצלחה...

ליגל נ

New member
../images/Emo42.gif"אור בקצה השאלה.."

ליאת שלום, בני בן שלוש וחצי ADHD ולאחרונה ניסיתי - פעמים בודדות - נתתי לו טיפות הומאופטיות שנקראות רסקיו-Rescue אפשר למצוא את זה בבתי מרקחת. (4 טיפות לפה, אני נתתי אפילו 8-10) באותן הפעמים הוא היה רגוע יותר, קשוב, אפילו ישב וראה הצגה במשך 20 דקות(שההורים הכינו לילדים) דבר שמבחינתנו הוא יוצא דופן. אז....אני חושבת שלנסות זה לא מזיק. אני גם מתכוונת לנסות פרחי באך. אשמח להיות בקשר.

שרה16

New member
מה בדיוק יש בטיפות הללו ואיזה גוף

עשה את הבדיקות הדרושות ע"מ לאשר אותן לשוק. לנסות זה כן יכול להזיק!!!!!איך נותנים לילד משהו שלא יודעים עליו כלום,וריטלין שנילקח 60 שנה ,לא! הקלות הבלתי ניסבלת בה למילה "הומופטיה" יש לגיטימציה להכניס חומרים בלתי ידועים לפיהם של הילדים... נ.ב,גם קוקאין וחשיש מוצאם מה"טבע"...

zivadina

New member
עזרה הומאופטית לבן שלוש וחצי

ליגל, תרשי לי להעיר לך שלא מאבחנים הפרעת קשב ורכוז לפני גיל 4.5, ולכן אפשר רק להביע חשד שבנך סובל מ-ADHD. את מוזמנת להוסיף שאלה לשרשור שפתחנו כאן על אבחונים. הטיפול שנקראות rescue עשויות להרגיע במצבי לחץ. כאשר לוקחים אותן לעתים קרובות, הן מפסיקות להשפיע. בכל אופן, ככל הידוע לי, כל הטיפולים ההומאופטיים ל-ADHD מיועדים להרגיע, אבל לא מצליחים לטפל בבעייה האמיתית, שהיא חוסר רכוז.

spidergirl

New member
חושך בקצה השני ../images/Emo8.gif

ניסיתי רסקיו פעם, לא שינה שום דבר מבחינת ADHD וגם לא הרגיע אותי בכלל.

liat555

New member
למה אתם ישר מתקיפים ?ביחוד לך 05

אנחנו עוד לא בשלב שהוחלט לתת לו רטלין!!!!!!!!!!!!!!!! ואני רוצה לעשות הכלללללללללללללל לעזור לו ואולי הופאופתיה תעזור לו אפילו בקצת עד שיוחלט לתת לו רטלין ואין מה לעשות לרטלין יש גם דברים שלילים!!!!שאולי הם קטנים ליד הדברים החייוביים אבל חובתי כאמא לעשות הכל לעזור לולכן אני שואלת בעלי ניסיון בפורום שאולי ניסו ואולי עזר . אז "סליחה" שאני אמא דואגת ואוהבת

דליה.ד

New member
עזרה לבן 3.5../images/Emo65.gif

נורא קשה עם ילד כה צעיר להגיע להחלטות הרות גורל כמו טיפול תרופתי. אני חושבת שזה גם לא כל כך פייר להזליף לו כל מיני טיפות לפה (ניסיתי על עצמי את הרסקיו והייתי זומבי יום שלם
).... עם ילד כה צעיר צריך - לעניות דעתי - לפעול בחזיתות אחרות: פיזיותרפיה,ריפוי בעיסוק, חוג ג'מבורי, שחיה (כן!), עיצוב התנהגות, הבניית סדר יום הדוק וכו'. חשוב, שאתם ההורים תקבלו הדרכה מסודרת כיצד לפעול איתו בחזיתות הללו ואני משוכנעת שבעבודה נכונה ניתן יהיה למנוע - אולי - בשלב זה טיפול תרופתי.

05 מיכל

New member
זה לא "ישר", זה רק כשמטיפים

לי מוסר או משתחצנים לי. (אז "סליחה" שאני אמא וכו')

למעלה