שאלה על האצ"ל והלח"י

שירז7

New member
כבר נסתתמו טענותיך עמיש?

שאתה כבר מעליל עלי כאילו אני סותמת פיות למישהו. אני מספרת את האמת כפי שהייתה, ולא כפי שטימטמו לכם את המוח עם טענות מיופייפות שכולם צודקים חוץ מהיהודים והמחתרות היהודיות ששפכו את דמם עבור עם ישראל. אני מכבדת את רצונכם לדון בכל מה שעולה על דעתכם, וזה מה שעלה פה בפורום לדיון. וגם אתה לא יכול למנוע ממני לספר את האמת כפי שהייתה וכפי שראיתי במו עיני.

ע מ י ש

New member
את מחללת את זכר הנספים בשואה

למטרות הפוליטיות הקטנוניות שלך ולהטפת מוסר צבועה. את לא באת להשתתף בדיון אלא להטיף למשתתפי הדיון (שאני לא הייתי ביניהם) ולהגיד להם שאסור כלל לדון בשאלה. אני מצטט מהודעתך: "אז תפסיקו לבלבל את המוח ולהתבכיין על הרוגים בריטים או ערבים שנלחמו בנו ואנחנו החזרנו להם מלחמה כפי שהגיע להם. מדוע כל יפי הנפש האלה מרחמים תמיד על התליין ולא על הקרבן?" זו אינה תרומה לדיון אלא הטפת מוסר וסתימת פיות.

שירז7

New member
אני מדברת על האמת לאמיתה

ויש לי את הזכות להטיף מוסר, ולפקוח עיניהם של אנשים צעירים שאין להם מושג ממה שקרה בעבר, והם ניזונים מדעות פוליטיות מסולפות למיניהם. אני עדיין שואלת את השאלה מדוע אתם מרחמים תמיד על התליין ולא על הקרבן? וזה קורה עד עצם היום הזה, עם הבעייה הפלסטינית. הם שייכים למרחב איסלמי ענק עם כל המשתמע מכך, ואנו פסיק קטן שנאלצים להילחם על נפשותינו בשארית כוחותינו, ולשחק את החזק, ותאמין לי שהיינו מוותרים על כך ברצון. אבל מי האנדרדוג המסכן בעיניכם? כמובן הערבים, ואנחנו היהודים הרעים והאכזריים, אז אתה חושב שאפשר לשבת מהצד ולשתוק?

ע מ י ש

New member
בקיצור - צנזורה בולשביקית

מה שאמרתי ישר בהתחלה. ואני חוזר על דברי - השיטות הבולשביקיות שלכם לא יעבדו! זוהי מדינה חפשית וזכותם של אנשים לדון בכל נושא ללא כל הצביעות שלך

שירז7

New member
לא צנזורה ולא בטיח

אכן, זכותם של אנשים וגם שלי, לדון בכל נושא ללא כל הצביעות שלך. ומוטב שתסתכל במראה ותחשוב על הדברים שאמרתי לך, שאולי אתה שומע אותם בפעם הראשונה בחייך, לעולם לא מאוחר מדי.

ע מ י ש

New member
יכול להיות שאת לא מבינה

מה שאת כותבת? אני צעיר ממך אבל אני מקווה שכשאגיע לגילך זה לא יקרה לי.

שירז7

New member
תשובה שמאלנית אופיינית

שכבר קיבלתי רבות כמוה בפורומים השמאלניים, שההתנסויות שלי ועצם העובדה שחייתי והייתי פעילה באותה תקופה פה בארץ (משפחתי נמצאת בארץ 160 שנה). סותר את מה שאתם מאמינים, ובמה ששתפו לכם את המוחות שלכם, רחמנות עליכם.

ע מ י ש

New member
התחמקות עלובה

או שאת עומדת מאחורי דבריך או שלא. נכנסת ושחררת איזו הודעה לא כל כך חכמה שבה גינית את המשתתפים בדיון לגיטימי על שהם בכלל דנים בנושא. לצורך זה גייסת את נספי השואה ואחר כך את הגיל שלך ואת הוותק שלך בארץ. לדעתי אין אלו סיבות טובות לצנזר את דברי המשתתפים כאן, בין אם הם מהימין או מהשמאל.

שירז7

New member
עמיש, אתה מתחיל כבר לשעמם

ואתה הוא זה שמפגין בורות, מה לי ולמשתתפים האחרים? התגלה פה ויכוח בין שנינו, על דברים שקרו בעבר, מלחמת המחתרות בבריטים וכו', ואתה עדיין לא קולט שכל הדברים האלו קשורים אחד לשני? עשה לי טובה ורד מהנושא, אתה צריך קודם כל ללמוד ולהכיר את התקופה, ואז להתווכח עליה.

ע מ י ש

New member
לא רק שאת לא מבינה מה שאת כותבת

אלא שאת גם לא מבינה מה שאת קוראת. אין לי אתך שום ויכוח על מה שהיה במאבק נגד הבריטים. הנושא הזה משעמם אותי. הדיון בינינו הוא על ההודעה המחוצפת שלך בה נזפת במשתתפי הדיון על כך שהם בכלל מדברים על הנושא. אני אמרתי לך שימי הצנזורה הבולשביקית נגמרו ולאנשים יש זכות לדון בכל מה שנראה להם חשוב בלי שינופפו להם בכל מני נימוקים מתחסדים.

REHVOT

New member
../images/Emo140.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

שירז עשית ל"בואש המת" "חנוך לנער על פי דרכו"

REHVOT

New member
עיניים לך ולא יראו.

היכן היא "נזפה " על כך שהם מדברים על הנושא. מה יתן לך ומה יוסיף לך לשקר?

שירז - את טועה

היחידים בשנות ה 30 שהבינו שהם בסכנה היו יהודי גרמניה ו 2/3 מהם (כ 600,000 ) ברחו מגרמניה, יתר יהודי אירופה ממזרח ומערב לא חשבו שהיטלר יגיע אליהם, חלקם רצו לעזוב את אירופה בגלל האנטישמיות בפולין /ברוסיה וכד' או מסיבות כלכליות, אבל עד 39 אף אחד לא חשב בכלל ש 9 מליון יהודים יהיו תחת שליטה של גרמניה הנאצית.

שירז7

New member
אני לא טועה מה שראיתי בעיני

ומה ששמעתי באזני, בשנות השלושים מאז שהיטלר עלה לשלטון, חשו כבר כל יהודי אירופה שהם במלכודת, ואנחנו פה בארץ ידענו זאת. חיפשנו דרכים שונות כיצד להביא יהודים ארצה, אבל המצב היה נואש, עליה בלתי ליגלית בספינות, הענקת 15.000 סרטיפיקטים בשנה למשך חמש שנים, היה לעג לרש, נסעו אפילו בחורים מהארץ לפולניה להביא "כלות" בנישואין פיקטיביים, ואפילו מישהו חיבר שיר על הנושא הזה. אף מדינה לא הסכימה באותה עת להכניס פליטים יהודים לארצותיהם, רק כאשר הורע מצבם של יהודי גרמניה ואירופה, רק אז ב-1939 תבע בן-גוריון עליה עצמאית מחוץ למיכסת הסרטיפיקטים ומאבק בלתי מתפשר בבריטים. ומראשית 1939 עד פרוץ המלחמה ב-1.9.39, הגיעו לחופי הארץ 11 ספינות מעפילים שגם כן היו טיפה בים. אבל לפני כן לא הירפו אנשי המחתרות במלחמתם בבריטים, אני זוכרת הפגנות עוברות ברחוב מתחת לחלונות ביתי, עם דגל כחול לבן מקופל על המוט, (היה איסור חמור מהממשלה הבריטית לפרוש את הדגל) והם קוראים בקצב: ע ל י ה ח ו פ ש י ת - מ ד י נ ה ע ב ר י ת ! והחיילים הבריטים עומדים מהצד, ומחכים לרגע בו יפרשו את הדגל, ויניפו אותו אל על, וכאשר זה קרה, והדגל נפרש והתנפנף ברוח, התנפלו החיילים הבריטים על המפגינים עם אלות בידיהם והחלו להכות, אבל החברה שלנו כבר היו מוכנים לעימות והחזירו להם מכות רצח. אז אל תספר לי מעשיות שאף אחד מיהודי אירופה לא ידע שהעתיד לא ניראה טוב כל כך. נכון על השמדה מאסיבים בגזים אף יצור אנושי עדיין לא יכול היה לחלום שחיות האדם מסוגלות לבצע פשעים שכאלה. ואנחנו נילחמנו בבריטים, דמם של אנשי המחתרות ניגר כמים, אבל לאלה היה חשוב יותר להחניף לערבים בגלל האינטרסים שלהם, וזה לא כלל הצלת יהודים.

Y. Welis

New member
לא היחידים - היו לא מעט יהודים

בפולין שבספטמבר 39' נמלטו מזרחה לצד הסובייטי, ומאוחר יותר מזרחה משם. מעריכים את מספרם בחצי מליון (חלקם הוזזו מזרחה שלא מרצונם, יחד עם עוד כמה מאות אלפים שהועברו למרכז רוסיה ב-40' ו-41').

שירז7

New member
Y.Welis, אתה חכם בלילה

היהודים האלה היו מעדיפים להימלט לארץ ישראל, אבל כפי שסיפרתי לכם כבר, וכפי שאני זוכרת את זה כאילו זה קרה רק אתמול. הבריטים סגרו את שערי הארץ בפני יהודים, כי לא רצו להסתכסך עם הערבים, מכיוון שנזקקו לבסיסים ולנפט שלהם, ונפט כידוע, יקר יותר מדם ילדים יהודים. ומה עשה סטלין ביהודים האלה? את האינטיליגנציה הפולנית ובתוכם יהודים לא מעטים, רצחו וקברו בקברי אחים שנמצאו מאוחר יותר. ואת היהודים שנמלטו לרוסיה, שלחו לסיביר ששם ניספו רבים מביניהם ברעב, בכפור ובעבודות פרך ביערות ובמכרות סיביר, שמש העמים שסגדתם לו.

למעלה