שאלה על גלים

D a n n y b o y

New member
שאלה על גלים

או ליתר דיוק, תדירות טבעית. אשמח אם מישהו יסביר לי את המושג הזה, אבל לא על ידי דוגמאות, שכן אני מכיר מספיק. אני מבין מה זו תדירות טבעית בהקשר של מתנד הרמוני פשוט שפועל עליו כוח מאלץ (driving force). אבל אני לא מצליח להכליל את זה למקרים נוספים בטבע, דוגמת זכוכית, או גשר, או מערה שצועקים בה בתדירויות שונות.

Rus Almighty

New member
זוהי...

התדירות של תהודת הגוף. כלומר אם תפעיל כוח בתדירות "הטבעית" של הגוף על הגוף הוא יכנס למצב של תהודה (מצב שבו התנודות שלו הולכות וגוברות). בכל גוף ניתן למצוא תנודות מחזוריות (לא רק תנודות הורמוניות פשוטות) ולכל סוג של תנודות יש תדירות. לדוגמה במקרה של סריגים גבישים, החלקיקים מתנודדים בתדירות מסויימת ואם נכניס את הסריג למצב תהודה ,התנודות ילכו ויגדלו עד אשר הסריג יתפרק (יש גבול מסוים לאנרגיה קינטית של החלקיקים שהסריג יכול להחזיק).

2_be

New member
תדר טבעי

תדירות או סט תדירויות בהם החפץ מתנודד יחד איתם כאשר דופקים עליו, מכים בו או שבדרך כלשהי "מפריעים " לו. תדירות מוגדרת ע"י מהירות חלקי אורך גל התדירויות האלה מושפעות מתכונות החומר (שקובעות את מהירות הגל) ואורך החומר (שמשפיע על אורך הגל).

2_be

New member
ובלי קשר לשאלה

מי שכן רוצה דוגמאות בהן מתרשת התופעה, יש רשימה באתר הנחמד הזה ששמרתי פעם המועדפים שלי.

למעלה