שאלה על גובה העוגות...

tanir

New member
איפה מוצאים את המרשם - בכלל

צריך לעשות שרשור של כל המתכונים הבסיסיים וחשובים כמו 1. עוגת שוקולד 2. עוגה לבנה 3ץ רויל 4. קרם שוקולד וכו... מה דעתכן אפשר לעשות שרשור כמו שעשינו לחנויות ?????????????

tanir

New member
תסתכלי לפני כמה ימים אחורה ...

ממש עכשיו ארגנו את כל השמות וכתובות.

טליז

New member
עוגת קוקוס - נפלאה. עם שמנת וחמאה

זאת עוגת שחיתות. אני אופה אותה הרבה והיא טובה גם לבצק סוכר- 100 ג'ר קוקוס, 1.5 כוסות קמח תופח, 300 גר' חמאה, 1 ורבע כוסות סוכר, 5 ביצים, 1 כפית תמצית וניל, 1 שמנת מתוקה. מערבבים קמח וקוקוס, מקציפים חמאה וסוכר לקרם חלק מוסיפים ביצים ווניל, מוסיפים כמחצית מתערובת הקמח וכחצי מהשמנת מערבלים המהירות נמוכה , מוסיפים את שאר הקמח והשמנת ומערבלים במהירות גבוהה עד שנהיה אחיד. אופים בתבנית 24 בחום 150 מעלות. מומלצת!!

tanir

New member
תודה - נשמע ממש טוב - אם לא רוצים

קוקוס אפשר להחליף במשהו אחר ?

אפשר להחליף את השמנת או האשל

שמופיעים פה בעוגות במשהו אחר - פרווה אם אני רוצה...

MP826

New member
באבלו ../images/Emo26.gif

במתכון של נטע עכשיו שמתי לב שיש משהו שלא ברור לי הקמח - לא צריך להיות קמח תופח? כי כתוב או עם אבקת אפיה... ואם קמח תופח אז השקית הקטנה? יוצא שאני שואלת אותך בזמן האחרון הרבה דברים הא?

באבלו

New member
בכייף../images/Emo20.gif

הכוונה היא או אחד קמח תופח (קטן) או 2.5 כוסות קמח עם אבקת אפיה ...

שנהבית1

New member
אני מוסיפה../images/Emo91.gif

הי נסו להוסיף במקום מים רותחים כוס נס קפה או קפה שחור חזק למי שאוהב את הטעם זה עושה את כל ההבדל אני מסיפה וזה יוצא נהדר בהצלחה

michahz

New member
לי יש ספר עם פירוט של גדלים של

תבניות וכמות החומרים לבלילה לכל תבנית. הספר הוא של קרול דיקון. אם תרצי אנסה לשלוח לך.

ניסף

New member
../images/Emo26.gifאיילת ודני חישוב כמויות לתבני

נושא : חישוב כמויות כשמחליפים תבנית תאריך : 05/01/04 00:51 מחבר/ת : fairy_mi / ענבל חישוב כמויות כשמחליפים תבנית להגדלה: מחלקים את קוטר התבנית הגדולה בקוטר התבנית הקטנה ומעלים את התוצאה בריבוע. המספר המתקבל הוא השיעור שלפיו יש להגדיל את כמות החומרים. לדוגמא: מתבנית 24" לתבנית 26"= 26 בריבוע = 1.17 (26 חלקי 24 בריבוע = 1.17) -- 24 כלומר יש להגדיל את כמות החומרים ב-17% מובן שאם תגדילו ב-20% לא יקרה שום אסון. להקטנה: מחלקים את הקוטר הקטן בגדול ומעלים את התוצאה בריבוע. התוצאה המתקבלת מבטאת את כמות החומרים שיש להשתמש בה ביחס לכמות החומרים המקורית. לדוגמא: מתבנית 26" ל-1=24" 24 בריבוע = 0.78 (24 חלקי 26 בריבוע = 0.78) -- 26 כלומר יש להתמש ב-78% מן הכמויות המצוינות במתכון (ובמילים אחרות: להפחית כ-20% מכמות החומרים המקורית). דוגמאות עם תוצאות מעוגלות באחוזים בודדים למען נוחות: הגדלה להוסיף מ-22 ל-24 20% מ-22 ל-26 40% מ-22 ל-28 60% הקטנה להפחית מ-26 ל-24 15% מ-26 ל-22 30% מ-28 ל-22 40% ** לא לשכוח משך האפייה משתנה אף הוא: הוא יתקצר מעט בתבניות קטנות יותר, ויתארך מעט בתבניות גדולות יותר. מקור: הספר האוסף המתוק של "על השולחן"

למעלה