שאלה על גובה העוגות...

שאלה על גובה העוגות...

אני רואה כאן עוגות שיוצאות ממש גבוהות. בכל פעם שאני עושה וניסיתי כל מיני מתכונים העוגות לא גבוהות כל כך. מה גם שלפעמים צריך לחתוך כדי ליישר ואז בכלל הגובה יורד... איך אתן מגיעות לעוגות כאלה גבוהות? אתן מגדילות כמות? ואם אני כבר שואלת אז מהו המתכון האולטימטיבי שלכם?

באבלו

New member
אני משתמשת

בכמות של עוגה המתאימה בתבנית 26 ואופה אותה בתבנית 22 ואז זה גובהה. אני משתמשת במתכון של net the jet שהיא עסיסית, יציבה וטעימה, כאשר אני תמיד מקפידה על כמויות מדודות, על ביצים בטמפ' החדר ועל תבנית משומנת, ובעקבות טיפ של שושKה - אופה ב-160 מעלות. זה פשוט נאפה אחיד, חבל שלא צילמתי - זה ממש ללא הגבעות הרגילות. אני רק הופכת את העוגה (לקבלת פני שטח חלקים), וממש לא צריכה לגרוע ממנה ביישור.

lala g

New member
יש סוגי תבניות מיוחדות או שתבנית

רגילה של עוגה זה בסדר?

באבלו

New member
לא הבנתי, מה זאת אומרת "תבנית

רגילה"? זו תבנית רגילה פשוט בגודל שונה...

lala g

New member
התכוונתי לזה שיש ממה שהבנתי

פה בפורום תבניות מסיליקון, אני משתמשת בתבנית פשוטה טפלון אולי אני צריכה משהו אחר

באבלו

New member
אה,../images/Emo163.gifאני גם משתמשת בתבנית

טפלון רגילה ולא בסיליקון.

MP826

New member
באבלו

אם אני רוצה לעשות את העוגה של נטע אבל בתבנית 26 או 28 אבל אני רוצה שהיא תצא גובהה - כדאי לי להכין כמות כפולה? זה יצא טוב?

באבלו

New member
כמות כפולה זה נראה לי המון

תנסי אולי כמות וחצי, או כמות ושליש, אני לא הייתי מנסה כפול זה לא יכיל את המסה.

MP826

New member
...

והכמות הרגילה גם יוצאת גבוהה? או לא מספיק? ניסית?

באבלו

New member
אממ...

על 26 היא יוצאת יופי - על 28 נעולם לא ניסיתי. יש בה סודה לשתיה - היא עולה יפה.

MP826

New member
אוקי

אני חושבת שאני אנסה ב26

RoseMarie

New member
אפשר בבקשה את המתכון של...

net on the jet...לא מצאתי במאמרים.

באבלו

New member
בבקשה - מתכון מנצח

1 קמח אוסם ( או 2 וחצי כוסות קמח+ 1 שקית אבקת אפיה ) 2 כוסות סוכר 1 גביע אשל 1 כפית סודה לשתיה 1 חבילה מרגרינה 3 כפות קקאו 2 ביצים טיפה תמצית וניל קורט מלח לערבב הכל יחד, לשפוך מעל כוס מים רותחים. 180 מעלות, תבנית 26, עד שקיסם יבש

tanir

New member
מרשם לעוגה לבנה - האם למישהי יש כזה

לא תמיד בא לי עוגת שוקולד - ואני מחפשת מרשם טוב לעוגה לבנה ??? תניר

ראומה1

New member
מה עם המתכון של אהרוני שבמתכונים

אני עשיתי אותה ויצא אחלה

brownie65

New member
מעולה ומתאימה מאוד מאוד!

לציפוי. יוצאת גבוהה, חלקה וטעימה מאוד. אפשר לשנות אותה בוריאציות שונות לפי הטעם (שקדים או קוקוס במקום אגוזי לוז, למרוח בריבת חלב.... כיד הדמיון).

MP826

New member
איזו עוגה של אהרוני? מישהי יכולה

לרשום פה את המתכון?

brownie65

New member
בבקשה!

עוגת מייפל של אהרוני רכיבים: 4 ביצים 1 כוס סוכר חצי כוס סירופ מייפל 200 גר´ חמאה רכה מאוד 1 מיכל יוגורט חצי כוס מיץ תפוזים 3/4 כוס אגוזי לוז טחונים 350 גר´ קמח תופח אופן הכנה: שמים את הביצים והסוכר בקערת המיסר ומקציפים כחמש דקות לתערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את סירופ המייפל וממשיכים לערבל עוד דקה. מוסיפים לקערה את החמאה והיוגורט ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים את מיץ התפוזים ואת האגוזים ומערבלים קצרות. לבסוף מוסיפים את הקמח ומערבבים לתערובת אחידה. מורחים תבנית קפיצית 26-28 בחמאה ומפזרים בה סוכר. יוצקים פנימה את התערובת ואופים בתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות למשך כ 50 דקות. הערות: 1. עוגה מתאימה לציפוי בבצק סוכר. 2. אפשר לשפוך על העוגה סירופ מייפל בעודה חמה. 3. אפשר כמובן להשתמש בשקדים טחונים או קוקוס במקום אגוזי לוז. 4. אפשר להרטיב בסירופ סוכר ולצפות בריבת חלב לפני הציפוי ב RFM מקור המתכון: אהרוני - ידיעות אחרונות 5.3.2004

למעלה