שאלה על בשר עם ריח חמוץ ../images/Emo5.gif
לכל מומחי הבשר: במקום בו אני גרה (קנדה) לא נהוג למכור בשר קפוא אלא רק טרי. בחלק מהחנויות מוכרים בשר (עוף, בקר, חזיר) על מגש קלקר עם עטיפת נילון נצמד ובחלק מהמקומות הבשר נמצא במקררים והמוכר נותן לך את הנתח שאתה רוצה (כמו בסופרים בארץ). יצא לי כבר כמה פעמים לקנות בשר (לרוב זה היה מהבשר שלא ארוז בניילון) וכשהגעתי הביתה שמתי לב שיש לו ריח חמוץ לא כל כך נעים. לפעמים זה כמעט בלתי מורגש אבל גם היתה פעם אחת שזה ממש הסריח ומיד זרקתי לפח. באחת הפעמים חשבתי שאולי זה בגלל החימצון של הבשר במגע עם חמצן/אויר פתוח והמשכתי לבשל את הבשר כרגיל. גם כשהבשר היה מוכן הריח נשאר זהה ואם לומר את האמת זה היה די מגעיל לאכילה אז זרקתי. הטעם היה בסדר אבל היה לזה את אותו ריח/טעם לוואי מגעיל. השאלה שלי - האם מישהו מכם מכיר את התופעה? זה בשר מקולקל? בדרך לקילקול? ממה זה קורה?
לכל מומחי הבשר: במקום בו אני גרה (קנדה) לא נהוג למכור בשר קפוא אלא רק טרי. בחלק מהחנויות מוכרים בשר (עוף, בקר, חזיר) על מגש קלקר עם עטיפת נילון נצמד ובחלק מהמקומות הבשר נמצא במקררים והמוכר נותן לך את הנתח שאתה רוצה (כמו בסופרים בארץ). יצא לי כבר כמה פעמים לקנות בשר (לרוב זה היה מהבשר שלא ארוז בניילון) וכשהגעתי הביתה שמתי לב שיש לו ריח חמוץ לא כל כך נעים. לפעמים זה כמעט בלתי מורגש אבל גם היתה פעם אחת שזה ממש הסריח ומיד זרקתי לפח. באחת הפעמים חשבתי שאולי זה בגלל החימצון של הבשר במגע עם חמצן/אויר פתוח והמשכתי לבשל את הבשר כרגיל. גם כשהבשר היה מוכן הריח נשאר זהה ואם לומר את האמת זה היה די מגעיל לאכילה אז זרקתי. הטעם היה בסדר אבל היה לזה את אותו ריח/טעם לוואי מגעיל. השאלה שלי - האם מישהו מכם מכיר את התופעה? זה בשר מקולקל? בדרך לקילקול? ממה זה קורה?