יש 3 סוגי B12 ושלושתם בסוכריות מציצה שונות
יש את זה שקיים בארץ או כשלא כתוב כלום על הצינצנת, זה ציאנוקובלמין.
יש את המטילקובלאמין ויש גם Dibencozide כשזה האחרון הוא החומר שקיים בזריקות.שני אלה שהזכרתי הם בעלי עוד יתרון מעבר לכניסה הישירה לדם, מטילקובלאמין לא צריך לעבור מהדם לכבד (בכבד הציאנוקובלמין הופך למטילקובלאמין), החומר מוכן כבר לכניסה ישירה לתאים.מה שאתם לוקחים ע"י קניה כאן בארץ זו סוכרית ציאנוקובלמין, היא לא נכנסת ישר לתאים, היא מגיעה למאגרים בכבד ומשם היא הופכת למטילקובלאמין כדי להכנס לתאים.אבל הטענה היא שמחקרים מצביעים על יותר יעילות כשהחומר נקי, גם בספיגה כמותית.
אני כבר כמעט חודש עם מטילקובלמין, מרגישים את ההבדל, הערנות בשמיים, היקיצה קלה והאנרגיה טובה. בדיוק כפי שהוזכר באתר הטבעונות של ג'ק נוריס.
וזה לא שציאנוקובלמין אינו טוב, זה טוב, זה גם נאגר טוב במאגרים.תמשיכו לקחת כרגיל, לא להפסיק.
אלא שהשילוב של כל השלושה או לפחות שניים (כשאחר מהם הוא הציאנוקובלמין) מחזיק ביתרון על פי מה שנטען, כי החומרים האלה מגיעים ופעילים במקומות שרק אחד מהם לא יספיק (כך טוענים).
הרעיון הוא לשלב, לקחת Dibencozide פעם בחודש ורק מזה להיות בטוחים שאין מחסור, זה כמו זריקה, ולקחת מטילקובלאמין פעם בשבוע, לערנות אנרגיה ותפקוד, ומידי פעם גם את הציאנוקובלמין.
כמובן שאפשר גם ללא ה Dibencozide כי שני האחרים יספיקו די והותר.אבל בכ"ז אני מתכוון להזמין Dibencozide ולדעתי זה כדאי למי שיש חוסר קשה (או כמוני, סתם רוצה ביטחון ועצלנות כדי לא להצטרך לזכור ולקחת כל הזמן).
אם מישהו רוצה שאקנה עבורו ולשלם לי את העלות בפגישה בת"א או נתניה, אפשר במסר או כאן.
אני קורא הכל על B12 כבר 7 שנים ובעיקר כאן
http://www.veganhealth.org/b12/noncyanob12