שאלה על בי 12

קורין65

New member
האם באמת הרמה המינימלית היא 400?

אתם בטוחים? אבוי....אני הרבה מתחת ל-400...

אין צורך להילחץ

בניגוד לויטמינים ומינרלים אחרים, B12 זה ויטמין שהכי קל להשלים חוסר שלו. פשוט תקחי טבליות מציצה מתחת ללשון כל יום ותשלימי את החוסר

רותי 2905

New member
הרמה המינימלית היא 200?

אני הייתי קרוב לשנה עם 150 שלא הסכים לעלות עד שהחלפתי סוג

הרופא טען שזה בתחום הנורמה אבל מומלץ לטפל
אבל הדיאטנית שהייתי אצלה מאוד נלחצה מזה

את יכולה להרחיב לגבי זה

איזה סוג לקחת ,למה החלפת ובאיזה מינון לקחת ..?

150 ד"א זה מאוד נמוך ,הרופא דביל .

רותי 2905

New member
מנסה...

לקחתי כדורים של 50,000 מק"ג B12 לבליעה של חברת סופהרב וניסיתי במקביל לאכול בשרי אבל שום דבר לא זז

לאחר שלושה חודשים החלפתי לקומפלקס בי של חברת סופהרב (שאמור להכיל את כל הסוגים של ויטמיני B) שגם לא עזר

עכשיו אני לוקחת ויטמין בי למציצה תת - לשונית במינון של 50,000 מק"ג של מקסי - הלט / אלטמן, התחלתי לפני כשנה, והרמה עלתה ל300
כשעברתי לטבעונות מאוד פחדתי שזה ירד לי בחזרה (למרות שגם קודם כמעט ולא אכלתי בשרי) אבל בינתיים זה לא ירד

עוד שאלה לגבי הכדורים לבליעה

הכדורים האלו הם בעצם ללעיסה ולא לבליעה- האם הקפדת ללעוס אותם טוב והאם הקפדת לקחת ביחד עם ארוחה או לחוד.

רותי 2905

New member
הכדורים הם לבליעה

ולא ללעיסה
כך לפחות ידוע לי

בכל מקרה הם לא עזרו לי הבעיה שלי היא בספיגה עצמה - ולכן העשרת התפריט בחלבונים מן החי לא מאוד עזר לי ג"כ

אני השתדלתי לקחת אותם בבוקר כדי לשכוח במשך היום (וזה יצא עוד לפני האוכל - על קיבה ריקה) אבל הרבה פעמים לקחתי אותם רק בסוף היום - בלילה לפני שהלכתי לישון

לפי מה שאני יודעת 200 נחשב מינימלי

אבל יש פה חבר'ה שרשמו שהיום 400 נחשב מינימלי
בבית חולים נתנו לי זריקה רק כאשר הוא צנח ל- 40, עד אז התייחסו לזה בשיוויון נפש.

דעתי על הדיאטניות למינהן ועל הרופאים למיניהם
[למרות שגיסי היקר רופא והאחיינית המדהימה שלי לומדת רפואה]
דעתי, אין לה מקום בשחור על גבי לבן ועוד במרחבי הסייבר ספייס....

300 זה בסדר גמור
אבל יכול להיות יותר טוב
אני הייתי לוקחת כדור ביום למשך תקופה כדי לתת BOOST למערכת
ואח"כ אפשר לרדת ליום כן יום לא

ממש לא מבינים...

אחרי שנים של הלם
קלטתי שהם בכלל לא לומדים את זה
הם לומדים כמה עקרונות וזהו
כך שלמעשה אין מה לצפות מהם.
בגלל זה כתבתי במקום אחר
שהייתי בהלם שרופא ממש דחק בי לקחת פרוביוטיקה בשביל הפלורה אחרי תקופה ארוכה של אנטיביוטיקה.

RSPA

New member
הרופא צודק בענין הפרוביוטיקה לאחר אנטיביוטיקה

LadyIINpinkkk

New member
יש הרבה סוגים של B12

האם כל טבעוני צריך לקחת - לפי דעתי כן, כי הגוף חייב את הB12 וזה גם מה שהנטורפתית שלי אמרה לי. אנחנו לא תמיד יכולים לקבל את כל הויטמנים...
אני למשל לוקחת ויטמין B12 של סולגאר שזה יותר מ400, בגלל שאני גם טבעונית וגם בגלל שאני סובלת מאנמיה. בגלל ההודעה שכתבת אז הסתכלתי בגוגול וחשבתי לחפש יותר מידע על החשיבות של B12 וטבעונות. מצאתי לבנתיים את הפוסט הזה על B12 שמסביר את העניין של העייפות. מעניין. ואותי מעניין יותר עד כמה שהויטמין הזה מאוד חשוב.

אישעם

New member
400 זה לא מספיק וזה כנראה לבליעה שזה לא טוב

חשוב שזו תהיה סוכרית מציצה, מניחים את זה מתחת ללשון וזה מתמוסס שם מקומית ונעלם, החומר נכנס ישירות לדם.
בבליעה זה דרך הקיבה ומי שיתכנו אצלו בעיות ספיגה בעצם לא עשה כלום ע"י הכנסת החומר לקיבה.
טבעונים וצמחונים (בעצם כל צורת תזונה, גם בשרית) צריכים וודאות לכך שהחומר נכנס לגוף ונספג.

אישעם

New member
יש 3 סוגי B12 ושלושתם בסוכריות מציצה שונות

יש את זה שקיים בארץ או כשלא כתוב כלום על הצינצנת, זה ציאנוקובלמין.
יש את המטילקובלאמין ויש גם Dibencozide כשזה האחרון הוא החומר שקיים בזריקות.שני אלה שהזכרתי הם בעלי עוד יתרון מעבר לכניסה הישירה לדם, מטילקובלאמין לא צריך לעבור מהדם לכבד (בכבד הציאנוקובלמין הופך למטילקובלאמין), החומר מוכן כבר לכניסה ישירה לתאים.מה שאתם לוקחים ע"י קניה כאן בארץ זו סוכרית ציאנוקובלמין, היא לא נכנסת ישר לתאים, היא מגיעה למאגרים בכבד ומשם היא הופכת למטילקובלאמין כדי להכנס לתאים.אבל הטענה היא שמחקרים מצביעים על יותר יעילות כשהחומר נקי, גם בספיגה כמותית.

אני כבר כמעט חודש עם מטילקובלמין, מרגישים את ההבדל, הערנות בשמיים, היקיצה קלה והאנרגיה טובה. בדיוק כפי שהוזכר באתר הטבעונות של ג'ק נוריס.
וזה לא שציאנוקובלמין אינו טוב, זה טוב, זה גם נאגר טוב במאגרים.תמשיכו לקחת כרגיל, לא להפסיק.
אלא שהשילוב של כל השלושה או לפחות שניים (כשאחר מהם הוא הציאנוקובלמין) מחזיק ביתרון על פי מה שנטען, כי החומרים האלה מגיעים ופעילים במקומות שרק אחד מהם לא יספיק (כך טוענים).
הרעיון הוא לשלב, לקחת Dibencozide פעם בחודש ורק מזה להיות בטוחים שאין מחסור, זה כמו זריקה, ולקחת מטילקובלאמין פעם בשבוע, לערנות אנרגיה ותפקוד, ומידי פעם גם את הציאנוקובלמין.
כמובן שאפשר גם ללא ה Dibencozide כי שני האחרים יספיקו די והותר.אבל בכ"ז אני מתכוון להזמין Dibencozide ולדעתי זה כדאי למי שיש חוסר קשה (או כמוני, סתם רוצה ביטחון ועצלנות כדי לא להצטרך לזכור ולקחת כל הזמן).
אם מישהו רוצה שאקנה עבורו ולשלם לי את העלות בפגישה בת"א או נתניה, אפשר במסר או כאן.

אני קורא הכל על B12 כבר 7 שנים ובעיקר כאן
http://www.veganhealth.org/b12/noncyanob12

אישעם

New member
נראה לי שכן, אבל כרגע יש לי

מטילקובלמין, גם ב 5000 מק"ג.
קניתי מיצרנים רבים ויש לי 4 צינצנות שלא פתחתי, את כמובן יכולה לקחת ממני גם את מה שפתחתי, חסרות שם סוכריה או שתיים.

כשנזמין, זה יקח כחודש, בינתיים יש לי מטילקובלמין ואני בת"א ביום שישי, עוד שלושה ימים.
http://www.vitamin4less.co.il/shop/scripts/prodList.asp?idCategory=2209
ותכתבי "מטילקובלאמין" בשורת החיפוש, זה יתן עוד אפשרויות שגם את חלקם יש לי בבית.
בעיקרון, בגלל שהזמנתי הרבה שילמתי גם מכס, אז תוסיפי איזה 25% למחיר שזה כולל מכס ומשלוח.
יש לי יותר מידי, ועכשיו אני גם אזמין את הדבנקוזיד, התאריכים הם לשנתיים עד שנתיים וחצי ואני לא אוכל להשתמש בכל מה שהזמנתי אם אזמין עוד, אז אני רוצה למכור חלק.

מטילקובלמין יתן לך יתרון בספיגה, זה נכנס ישר לתאים, ואם תרצי 5000 מק"ג, גם את זה יש לי, בעתיד כשתסתדרי תקחי רק חצי סוכריה או פחות ולא סוכריה שלמה, אחרי שיסתדר לך.
ואת יכולה גם לשריין לך דבנקוזיד שאני מזמין עכשיו, יש שם עוד סוג של 5000 מק"ג שמכיל גם מטילקובלמין וגם דבנקוזיד.

בעצם, יש לי גם דבנקוזיד במנות לבליעה, זה לאנרגיה מידית בספורט אבל לבליעה. אני אתן לך כמה כאלה ב 1 ש"ח ליחידה, מחיר עלות.
http://www.vitamin4less.co.il/shop/scripts/prodView.asp?idproduct=457

למעלה