שאלה על בול

שַׁי

New member
הי נמרוד, לא קראתי את הספר, אני גם

לא מכיר אותו. לצערי, בזמן האחרון החומר העיוני היחיד שאני קורא, הוא שנוגע למחקר שאני כותב בנושא חבורת "חבר'ה טראסק": חבורות הרועים, גדוד העבודה בעין-חרוד, גדוד מגני השפה העברית ועוד מספר נושאים הקשורים. כרגע, למשל, אני מחפש בעיקר מידע אודות גירוש תושבי תל-אביב לכפר-סבא, בשנת 1917 בידי התורכים.

דובושכ

New member
שי שלום

אין לי "קונטרס", אבל בספרית המחקר באפעל (יד טבנקין) ליד תל השומר יש!! וגם הרבה חומר בשאר הנושאים בהם אתה מתעניין. בנוסף יש שם גם חוקרים שעוסקים וכתבו רבות בדיוק על הנושאים שלך. לגבי הגרוש ב-1917 מת"א ויפו יש לי הרבה חומר מעניין ואביא אותו לפגישה בדביר. אם אתה רוצה אתה יכול לפנות אלי במסר.

מאמאסאן

New member
אני זוכרת, שבילדותי, היה לנו שכן

שקראו לו יוסי, תאומי ואני, היינו נכנסים הביתה , וצועקים: אמא, אל תשאלי מה קרה, ליוסי כרתו יד, והיא שה תמים היתה סופקת כפיים, באוי גדול, ואנחנו השובבים היינו צוחקים, סתם, ליוסי טרומפלדור.

ובכלל, למי שאוהב בתי קברות ישנים -

זה אחד המומלצים. קבורים שם גדולי "השומר" ושורה שם אווירה פסטורלית, שאין בבתי הקברות החדשים. (עוד במומלצים: בית הקברות של קבוצת כנרת וגם ברח' טרומפלדור בת"א).

שי, כנראה שהחכמה שלי לא היתה

מוצלחת אם ענית לי בכזאת רצינות. ובקשר לבתי קברות- לא להחמיץ את בית הקברות של גדעונה שבעמק יזרעאל, יש שם מצבות מדהימות : "ננגח על ידי שור", "נשרף באסם", "נדרס על ידי רכבת העמק" !! (כן כן-אותה הרכבת האיטית הידועה) מתברר שאנו יוצרים או שיצרו עבורנו תמונת אידאיליזציה של התקופה ושל אותו דור מייסדים, הרוח החלוצית, האחווה והשיתוף. בפועל היו שם הרבה אנשים כמוכם וכמוני שרצו גם את פרטיותם, רצו לקיים חיי משפחה, אהבה ועוד. בשל המחסור הם גרו באוהלים וב-שלשות, אותם "פרימוסים" ידועים, מה שלא כל כך איפשר לקיים את אותם דברים נורמליים... שלבו זאת עם עבודה קשה, מחלות, ריחוק מהבית וההורים שבניכר ותגיעו להרבה אנשים מדוכאים שהחלום לא ממש התגשם להם. וכל ההקדמה הזאת היא שבשל כך, בביקורכם בגדעונה, תמצאו הרבה מאוד מצבות של אנשים ששלחו יד בנפשם.

שַׁי

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo9.gif פשוט זה פורמט לא מאד נדיר

לשמות של ביוגרפיות: הייתי X של Y... בכל אופן, עכשו השאלה שלך כבר נראית קצת אחרת

cohen chaim1

New member
גם בילקוט זה על פרשת תל חי

יש מאמר מפרי עטו של ברל כצנלסון אשר פורסם לראשונה בעיתון "דבר" בי"א באדר תרפ"ט. המאמר נקרא "אנשי תל חי במותם ובחייהם". לא אעתיק אותו כי הוא קצת ארוך, אבל דבריו הם דברים כדורבנות. הוא בא חשבון במאמר זה כנגד אלה האחראים לזה שאנשי תל חי נאלצו לעמוד לא רק כנגד אויבים מבחוץ אלא גם כנגד האדישות, הרפיון, ההתנכרות והפחד מבית.

פרט מעניין שקראתי על פרשת תל חי

פרט מעניין שקראתי על פרשת תל חי היה שדוקא מנהיג ה"רויזיוניסטים", זאב ז'בוטינסקי, דרש לפנות את אנשי תל חי בטענה שלמתיישבים נשקפת סכנת חיים, ואין זה סביר להשאירם במקום. לפינוי התנגד דוד בן גוריון, בטענה שזהו תקדים מסוכן, ויש לראות בכך את השאלה הציונית הכוללת, ולא רק את שאלת תל חי. במילים אחרות, בן גוריון ראה בפינוי תל חי לגיטימציה לפנות את כל א"י. שלוש שנים לאחר הקרב, יסד ז'בוטינסקי את תנועת בית"ר. שם התנועה הוא ראשי תיבות של ברית יוסף תרומפלדור, וכן שם המעוז האחרון של יהודי א"י בזמן מרד בר כוכבא נגד הרומים.

ולהלן הנוסח המקורי של ה"קונטרס"

רצ"ב הנוסח המקורי של ה"קונטרס" שחיבר ברל כצנלסון

פרטים בקשר לחותמת

חיים, סוג החותמת המדובר היה בשימוש בחודשים אוגוסט ספטמבר בין השנים 1948 ל- 1955, ושימשה להחתמת שנות טובות בלבד. בחלק מהשנים היה המשולש הפנימי קטן יותר או גדול יותר מהסטנדרט. בכל אופן אינני יודע בוודאות מה הערך הכספי של החותמת הזאת, אבל סביר להניח שהוא נמוך יחסית. בשנות החמישים והארבעים אגרות שנה טובה היו נפוצות יותר מהיום (בסך הכל לא היו הרבה טלפונים ובודאי שלא היה דוא"ל, כך שמכתבים היו אמצעי התקשורת הנפוץ ביותר), כך שסביר להניח שיש הרבה פרטים של החותמת הנ"ל.

cohen chaim1

New member
תודה, שמוליק,

על המידע המפורט. הערך הכספי , באמת לא משנה לי, הבולים עצמם חשובים לי כמייצגים תקופה בחיי הישוב בארץ ואני מתכוון לשמור עליהם.

אופס, חיים - יכול להיות שתפסתי אותך

על חם? האם יש לך עניין בבולים כמייצג תקופות בחיי הישוב בארץ? הרחב בנקודה זו, כולל דוגמאות של פריטים שכבר יש לך, ופריטים שתרצה שיהיו לך.

cohen chaim1

New member
אתה חושב שתפסת אותי על חם?

אולי. אבל אין לי עדיין דוגמאות של פריטים, מלבד עוד כמה בולים מתקופת המנדט.יכול להיות שאני אחשוב על בולי יום העצמאות, או על בולים שמציינים מאורעות לאורך שנות המדינה, אני מניח שיש בולים כאלה, אבל למען האמת,אני בכלל לא בטוח, אני חושש להיסחף לאוסף נוסף. רק שאשתי לא תדע... סתאאם.

למעלה