שאלה על בול

doroni10

New member
הבול שנמכר במחיר הגבוה ביותר

אי אפשר לדעת בדיוק מהו הבול ה"יקר ביותר" שכן ישנם בולים יקרי המציאות שמעולם לא נמכרו. אולם הבול שכן נמכר במחיר הגבוה ביותר אי פעם הוא בול שוודי מאמצע המאה ה19- כאשר אהייה בבית (עכשיו אני באוניברסיטה) אוכל למצא את סיפורו של הבול בספר גינס הנמצא ברשותי. דורון, (אלא אם כן מישהו אחר יעשה זאת לפני...)

doroni10

New member
שוודיה- "תלת שילינג צהוב"

הבועל בעל ערך נקוב של 3 שילינג שוודי. ב 8 בנובמבר 18996 נמכר הבול במחיר שיא של 2870000 פרנקים שוויצריים (2240000 דולר) בידי דיוויד פלדמן מכירות פומביות מז'נבה, שוויץ. הבול המקורי צריך להיות בצבע ירוק, אולם הבול הזה הודפס בטעות בצבע צהוב והוא היחידי בעולם. הבול התגלה בשנת 1885 על ידי ילד שוודי בין מכתבי סבו ונמכר תחילה ב 7 קרונות (סכום השקול לדולר אחד). כשנמכר בשנת 1996 הוא הפך לחפץ היקר ביותר שנמכר אי פעם ביחס מחיר למשקל. (מתוך ספר שיאי גינס 2002) דורון,

doroni10

New member
ואתר שיאי גינס

http://www.guinnessworldrecords.com יש להקליד בחיפוש stamp ולבחור בבול היקר ביותר שנמכר לשם קבלת העריך.

elcool

New member
מכיוון שהשאלה נענתה: נצלו"ש

מישהו מפה יהיה מעוניין לקנות ספר טלפונים של כל ישראל מהתקופה שהיו רק 3ספרות?

elcool

New member
אני לא יודע

האמת? גם לאראיתי אותו. מה שאני כן יודע שיש לנו בבוידם אחד כזה איפה שהוא מישהו מעוניין?

sonic_green

New member
נצל"ש - אמינות של אתרים

איך אני יודע עד כמה האתר שממנו אני רוצה להזמין בולים אמין? שמתי עין על האתר הזה http://www.herrickstamp.com/

avitalit

New member
האתר "משדר" אמינות ומקצועניות .

כמו כן ניכר שהוא מתעדכן באופן שוטף. שים לב לעלויות של המשלוח שהוא דורש . ושאלה - האם הבולים שמצאת אצלם באתר לא ניתנים לרכישה בארץ ? לדעתי ניתן להשיג בארץ אצל הסוחרים השונים מבחר עצום של בולים . אני ממליץ לך לנסות . אם תרצה שמות של סוחרים וחנויות תוכל למצוא בקישורי הפורום ובקישורים של אתר ההתאחדות של בולאי ישראל . ספר קצת מה בדיוק אתה רוצה לקנות לאוסף ... בהצלחה איצ

מנסיון אתר אמין ורציני

מנסיוני האישי, מדובר באתר אמין ורציני, קניתי ממנו מספר פעמים בולים. אני מסכים עם אריק בקשר לנושא המחיר, אבל בבולים שפשוט לא מצאתי ב- ebay במשך חודשים רבים. לכל מי ששואל את עצמו מאיפה אני כותב, אז אני בבית למספר שעות, ובערב אני חוזר למילואים ליום על מנת לחזור הביתה לחופשה של 72 שעות ולהשתחרר ביום רביעי. קצת מוזר, אבל זה מה שיצא
.

"האתר משדר אמינות ומקצוענות",

בעיקר בגלל ש"הריק" היא אחת הפירמות הכי ידועות בארה"ב למסחר בבולים. הם באמת קיימים משנות הארבעים, וידועים בסחורה משובחת, אמינות ללא גבולות, ולא תמצא אצלם פריט שהתאור שלו מעורפל או שגוי. עובדים אצלם מומחים אמיתיים. ואני שואל את עצמי - למה לך לקנות במקום כזה? המחירים שלהם לא נמוכים, ואלא אם אתה מחפש משהו יוצא דופן, יקר ונדיר - בולים "רגילים" עדיף לקנות במקום קרוב, או סתם באי-ביי.

cohen chaim1

New member
מנצל"ש - בולי דאר עברי

מצאתי בתוך ספרון נחמד(גם הוא מציאה ראויה -פירוט יבוא בהמשך) כמה בולי דאר עברי ובול מנדטורי אחד. שאלה לי לאספני הבולים : האם החותמת על הבול הירוק היתה חותמת נפוצה או שמא היא לא שגרתית?

cohen chaim1

New member
והספרון -

ספרון המיועד לנוער על פרשת תל חי, יצא לאור ע"י ההסתדרות הכללית בשנת תרצ"ד. רוב הכותבים היו דמויות ידועות בציבוריות של אז בתחומים שונים, כגון עסקנות פוליטית,התיישבות ובטחון, ספרות ושירה ועוד.

אם עשיתי חשבון נכון,

תל חי נפלה בי"א באדר, תר"פ, שהיה אחד במרץ 1920. הספרון יצא בתרצ"ד - 14 שנה מאוחר יותר, ב-1934. מעולם לא העליתי על דעתי שפסל האריה השואג כל כך ישן! מישהו יודע מתי ועל ידי מי פוסל?

אם אני לא טועה על ידי אומן בשם

מלניקוב. הוא היה גם צייר, שאחד מציוריו תלוי אצלי מעל הפסנתר.

תודה נמרוד, אכן מלניקוב.

ובעזרת שמו של מלניקוב מצאתי את הסיפור המלא. לצערי לא הצלחתי למצוא את שם הכותב או פרטים אחרים, החומר לקוח מהאינטרנט: בשנת 1925, חמש שנים לאחר נפילתם, ושנה אחת לאחר שהועברו בארונותיהם ששת נופלי תל חי מקברם הארעי בכפר גלעדי, פקד אברהם מלניקוב את קבר האחים של נופלי תל חי. למראהו המוזנח והעזוב של המקום גמלה בלבו ההחלטה להקים מצבה על קברם של גיבורי תל חי. מלניקוב לא היה היחיד שפקד את המקום. בית הקברות של כפר גלעדי וחצר תל חי היוו כבר משלהי שנת 1920 ואילך מוקד לעליה לרגל. לתוכניתו היה הפסל אמור להתנשא לגובה של 7 – 8 מ', לשאת את השם "גור אריה יהודה" ולהיבנות מאחד מסלעי המקום. רק המשאלה השלישית נתגשמה במלואה. חזונו של מלניקוב קרם עור וגידים ונמשך כתשע שנים עד שנחנכה האנדרטה בז' באדר שנת תרצ"ד. לשלב הביצוע עברו רק בשנת 1928, לאחר שנפתרה שאלת המימון. (מקורות המימון נחלקו בין ההסתדרות הכללית, הוועד הלאומי וההנהלה הציונית ולבין אלפרד מונד). חזית האנדרטה הופנתה כלפי המזרח, לסמל את הזיקה אל המזרח הקדום, מקום הולדתה של האומה העברית הקדומה. סגנונו של "האריה" מתל חי, סגנון כנעני אשורי, עוד חיזק את הזיקה זו. השם "גור אריה יהודה", סמל ממלכת יהודה הקדומה, ביטא את רוח התקופה, שזיהתה בתל חי את לידתו מחדש של הקשר הקדום בין עם ישראל לבין "ארצו השדודה". יותר מכל סימלה תל חי את חזונם של הראשונים ומשאלות ליבם הכמוסות ביותר להשתלבות מחדש במרחב הארץ-ישראלי. ברוח זו ביקש מלניקוב לעצב את פיסלו. מיום הקמתה הפכה האנדרטה לנקודת ציון בנוף הגלילי ומקום עליה לרגל לתנועות הנוער ולהמוני בית ישראל. היום קשה לזהותה מהכביש הראשי, כביש 90, המחבר את מטולה עם קריית שמונה בשל עצי הברוש והאורן המתנשאים מעליה. ואולם, בעת הקמתה נשקפה האנדרטה מלוא כל העין בכל האזור, אף שרובו ככולו אוכלס בכפרים ערביים וביניהם שני ישובים יהודיים בלבד. אין פלא אפוא, שחברי ועדת האנדרטה, ובינם המשורר ח.נ. ביאליק יכלו לדווח לחברי הנהלת הועד הלאומי ולכנסת ישראל, ימים ספורים לפני הסרת הלוט כי "מחשבתו של הפסל להקים לזכר הגיבורים, מגיני תל חי בנפשם, מצבה בדמות אריה אדיר השולח את שאגתו לחלל העולם או לשמיים, נתקיימה במלאכתו במידה רבה (… ) כל התמונה נראית כמו מונומנטלית מאוד והרושם בדרך כלל הוא חזק למדי". התיאור הדרמתי של "…אריה אדיר השולח את שאגתו לחלל העולם או לשמיים", נובע ממבנה הפסל שתנועת ראשו כלפי מעלה. עם ישראל, כמו הד ללשון הועדה "בחר" בשם "האריה השואג" וכך הוא שגור בפי כל עד היום הזה. ואכן הצליחה האנדרטה הזו בתפקידה, שכן נתמזגה דמות האבן המפוסלת עם ספור הגבורה של טרומפלדור וחבריו, והיא הפכה לסמל המובהק שלו. (והערה שלי - למרות מה שכתוב, בתל חי נפלו שמונה ולא ששה. איני יודע מה מקור האמור, והשארתי כפי שהיה במקור, אולי יש סיבה לטעות. ועוד משהו - הביטוי "ארצו השדודה" לקוח מלוח הזכרון שהוצב מעל חלקת הקבר המקורית, בכפר גלעדי).

דובושכ

New member
תל חי

מספר תוספות קטנות: -אכן נהרגו בתל חי 8 מגינים אבל שניים מהם בתאריך מוקדם יותר: שניאור שפושניק נהרג ב-12.12.1919 כ' כסלו תר"פ, כשהייתה התקפה על תל חי והוא לא הספיק לחזור מהשדה לתוך ה"חצר" המוגנת. אהרון שר נהרג בשדות תל חי ב-6.2.1920, שאר ששת המגינים נהרגו ב-1.3.1920 י"א אדר תר"פ. -את גוש האבן לפסל חצב יצחק שדה! עם קבוצת חוצבים שהוא עמד בראשה. זה לקח (לפי מה שקראתי ) מספר חודשים. - ברשימה המקורית של 8 השמות החקוקים על האנדרטה שמו של שרף הופיע ללא שם פרטי. - קרתה תקלה, ובזמן הכנת הפסל נשברה חתיכה מהאבן ולכן מלינקוב שינה את זווית ראש האריה בשונה מהסקיצה המקורית. - מלינקוב ביקש בצוואתו להיקבר ליד הפסל ואכן נקבר בבית הקברות של כפר גלעדי ב-1960. -ברל כצנלסון פירסם ב"קונטרס" כ"ט אדר תר"פ "יזכור" למגיני תל חי שהוא עד היום המקור לנוסח ה"יזכור" לחללי מערכות ישראל.

שַׁי

New member
דובוש שלום. האם יש לך גישה

ל"קונטרס" - אני מחפש מתאריך מסויים, בנושא הטראסק. נתקלתי בהפנייה ביבליוגראפית, ולא ידעתי במה מדובר.

למעלה