שאלה על אספרסו ועוד ...

שאלה על אספרסו ועוד ...

האם אספרסו הוא טעם נרכש, או שזה משהו שאתה תאהב/לא תאהב?
לכולנו בפעם הראשונה ששתינו בירה, היא הייתה לנו מרה, אבל למדנו להתרגל ולאהוב אותה.
האם אותו מקרה הוא גם באספרסו, או משקה אלכהולי כזה או אחר?

ניסיתי מספר פעמים בודדות לשתות אספרסו

ולא אהבתי.
תהיתי האם זה טעם שנרכש, או שמא זה עניין של "על טעם ועל ריח..."
סקרן אותי איך אנשים אוהבים כ"כ את האספרסו אם הוא מר.
ולכן, אם זה טעם נרכש, אני יכול להבין.

knappertsbusch

New member
טעמים מרירים זה כמעט תמיד משהו נרכש

עוד לא נתקלתי בילדים קטנים חובבי קפה או בירה (כשות). גם שוקולד מריר הוא טעם נרכש, יחסית.

אני לא יכול להעיד על אחרים, אבל בכל הנוגע לטעמים מרים למיניהם - בגילי המופלג אני מת על זה,
יש לדעתי הרבה יותר גוונים של מר מאשר גוונים של מתוק.

לא רק ילדים קטנים

גם אנחנו, בפעם הראשונה שבה לגמנו בירה, לא אהבנו אותה.

אני מסכים איתך בנושא הזה, המגוון בטעמים המתוקים הוא דיי מצומצמם,
רוב הדברים המתוקים הם בעלי אותו טעם.
לעומת זאת, שוקולד מריר, מכיל גוונים שונים של טעמים, מעבר ל"מרירות" שלו.
כנ"ל לגבי בירה.
בתור חובב של בירות, אני יכול לומר שבתחום הזה המגוון הוא עצום.
מגוון הבירות הוא רחב, כדוגמת : סטאוט/לאגר(המוכרת יותר)
ובתוך כל סוג, יש מגוון רחב של עצמת המרירות וטעמים שונים מעבר לטעם המר:שוקולד/קפה ועוד.

דווקא....

... בבירה המוכרת יותר והנמכרת יותר היא דווקא האייל, הבירה הבהירה .
לא מן הסתם,ף היא פשוט הרבה פחות מרירה... לאומת סטאוט(גינס/קלקייני/מרפי'ס)שזה טעם החיים האמיתי,כמו אספרסו בדיוק כמו בחיים.... שחור ומר!

אני חושב שטעם האספרסו הוא טעם נרכש, אבל גם אם לא... זה לא כזה אסון, שתו פילטר....

יכול להיות שצריך לבדוק את זה יותר סטטיסטית

גולדסטאר, היא מסוג לאגר, איך היא ביחס לאייל (לף,סטלה) אני לא ממש יודע מספרית
הסטאוט באמת מרירה יותר, למרות שאומרים עליה שהיא יותר קלה לשתיה.

זה באמת לא סוף העולם, לא צריך לאהוב אספרסו בכח. :)

סטאוט נכנס לקטגוריה של "אייל"...

שהיא דווקא בירה שנעשית בתסיסה גבוהה, מה שהופך אותה למעודנת יותר.
לכן, תמצא הרבה חברה שלא אוהבים טעם של בירה שותים לף למיניהם, או ויינשטפן, הוגארדן ודומיהם.
לעומת זאת גולדסטאר, קארלסברג, טובורג וכל בני המשפחה, שהם לאגרים - "בירות פועלים" והן באמת טעם נרכש. לרובנו הוא נרכש פשוט כי אלו הבירות הפחות יקרות :]

אנקדוטה קלה לגבי ילדים וטעמים מרים שעלתה כשדיברתי עם רופא בימי כברמן כשניסיתי להבין למה שמישהו ישתה משקאות אלכוהוליים מרים (מאוד)..
הוא אמר שזה מאוד סביר שילדים אוהבים מתוק בגלל צורך פיסי באנרגיה מיידית. לא רק שהם זזים כל הזמן, אלא הם גודלים.
כשאנחנו גודלים, הצורך הזה במתוק פוחת (למרות שנשאר, חזק מאוד) ואנחנו נפתחים לטעמים אחרים, בעיקר לטעמים מרים, שמגעילים אותנו כילדים.

dekeltal

New member
נרכש ואפילו בהדרגה

אני יכול להעיד על עצמי שהקפה הראשון שנחשפתי אליו היה קפה נמס, ובהתחלה די חלש. בהדרגה הוא התחזק...

gady19

New member
תנסה להוסיף מיים

אני למשל אוהב לעשות בכוס גדולה אספרסו כפול ולמלא מיים עד הסוף ולהוסיף ויסקי משובח
וכמובן מכונה טובה קליה בהירה יחסית מונעים מרירות ברוב המקומות עובדים עם מכונת מחליף חום
ולא טורחים לבצע גלישת טמפרטורה ושורפים את הקפה, ונוסף לכל קונים קפה קלוי שלפעמים
עומד זמן רב ומקבל טעם מר.
הקפה שאני עושה אצלי בבית לא מר כלל.

למעלה