שאלה על אנטי-פריזר

MaScArA GirL

New member
שאלה על אנטי-פריזר

שלום לכולם, יש לי שאלה שהופיעה במהלך אחת העבודות בכימיה השנה, וכעת כשהסתכלתי, נוכחתי לגלות שטעיתי בהסבר, אני אשמח אם מישהו יוכל לענות לי על השאלה: "הסבירו מדוע הוספת האתילן גליקול מונעת את קפיאתם של מי המצבר בחורף" ניסיתי להסביר את זה באמצעות שינוי באנטרופייה שגדול, וכתוצאה מכך טמפרטורת ההיתוך או הקיפאון יורדת, אולם המורה ציינה שזהו הסבר לא נכון.

maverick88

New member
לפי דעתי

אפשר להסביר את זה במושגי מבנה וקישור...[1] מוסיפים את החומר ההוא ואז המסה מולרית הממוצעת יורדת והקשרים הביןמולקולריים נחלשים (ואם החומר השני בלי קשרי מימן אז עוד יותר) וטמפ' התכה\קיפאון יורדת וככה הנוזל נשאר נוזלי בטמפ' שמים רגילים קופאים. [2] ההסבר שאמרת נראה לי לא אמין....T=dH/dS יכול להיות השינוי באנטרופיה של הנוזל שנוצר, עבור תליך הקפיאה הוא גדול יותר וככה אמפ' תהיה נמוכה יותר אבל לנוזל חדש גם DH יהיה שונה. אין לי מושג מזה אתילן גליקוז למרות שעוד שבוע יש לי על זה מתכונת... :S הצהרתי למורה שאני לא מתכוון ללמוד את השמות של החומרים שלה :\

MaScArA GirL

New member
תגובה

לגבי 1: אע?@ לא הבנתי כלום 2. ההסבר הזה כן הגיוני, ביוחד אם המעבדה על הנושא הזה כאשר אנחנו מוסיפים את החומר הזה- האנטיפריז שינוי האנטרופייה גדל (ריבוי חלקיקים בנפח נתון) וכתוצאה מכך הרי שקיים יחס הפוך בין שינוי באנטרופיה לטמפרטורת ההיתוך או הקיפאון. חשבתי שזה יעבוד על אותו העיקרון של הוספת מלח לקרח, וכך יש טמפרטורת היתוך יותר נמוכה. :O ואיזמיר. שונאת מעבדות בכימיה.

maverick88

New member
את לא מוסיפה חלקיקים לנפח נתון

(אלא אם כן את דוחסת נוזלים, מה שלא פרקטי במעבדה שלכם) אם מוסיפה חלקיקים שהשניוי אנטרופיה שלהם לאותו תהליך הוא גדול יותר, ואז השינוי אנרופטיה הממוצע של כל התמיסה עולה אבל עזבי אני לא בטוח בזה ולא הייתי כותב את זה. לגבי 1, אני אתקן את עצמי גם, המסה של החומר השני אולי גבוהה יותר אבל הקשרים הבינמולקולריים חלשים יותר (אני מניח את זה, לאדע באמת) אם ככה הקשרים "הבינמולקולריים הממוצעים" בתמיסה חלשים יותר והנ' היתוך יורדת. עזבי בואי נחכה למישה מומחה בתחום...לא רוצה להטעות

SpyKid

New member
מה זה הנושא הזה שאתם לומדים? ../images/Emo12.gif

זה נושא הבחירה? (פשוט אנחנו לומדים בנושא הבחירה פולימרים, ושם לא צריך לזכור שום שמות בע"פ...)

maverick88

New member
אני עד עכישו לא הבנתי אם חייבים

זה פולימרים אבל המורה אמרה שצריך לזכור..אחרי זה היא אמרה לא חייבים...בכל מקרה לפעמים אני רואה שאלות שלא נתונה הנוסחא הכימית אלא רק השם...וזה מעצבן גם אם הייתי יודע לזהות חומר לפי שם

SpyKid

New member
אהה..

אם אני זוכרת נכון לנו אמרו שצריך לזכור רק את השמות של הניילונים (ניילון 6,6 וכד').

SpyKid

New member
מתוך ויקיפדיה,

אתילן גליקול (שם כימי: 2,1-אתנדיול): משמש רבות כחומר נגד קפיאה, זאת בשם נקודת ההתכה הנמוכה ונקודת הרתיחה הגבוהה שלו. והנה קישור לאתילן גליקול בויקיפדיה באנגלית, אולי זה יעזור (יש הרבה מידע שימושי בצד ימין).

MaScArA GirL

New member
...

אני יודעת שיש לו נקודת קיפאון נמוכה, אבל איך זה מתקשר לכל זה :\

maverick88

New member
אנסה עוד פעם

יש לך חומר עם נק' היתוך גבוהה יחסית [מים] יש לך חומר עם נק' היתוך נמוכה יחסית [החומר השני שלך] כשאת ממיסה אותם אחד בתוך השני, הנק' היתוך צריכה להיות איפהשהו באמצע בין שניהם נכון? לכן כשמוסיפים את החומר השני, הוא מקרב את נק' ההיתוך של התמיסה כולה אליו ובעצם מוריד אותה כי הנק' היתוך שלו נמוכה משם מים.

MaScArA GirL

New member
...

אז מה ההגיון להכניס את השאלה הזו למעבדה העוסקת בתרמודינמיקה :O

maverick88

New member
לבדוק אם יש טעם ללמד טרמודינמיקה?

סתם סתם...לאדע לא כל שאלות חייבות ישירות להתייחס לטרמודינמיקה ואם כבר אז אפשר להסביר את זה במושגים של טרמודינמיקה אבל מבנה וקישור הוא הבסיס ואם תכתבי את זה אני לא חושב שמורה תוריד לך נק'.

MaScArA GirL

New member
:]

את הציון שלי כבר קיבלתי היות וכל העבודות האלה הם יחידה אחת מתוך ה5. יש לי להגיש קלסר עבודות ולרשום סיכום לכל מעבדה שכוללת תיקוני דברים :] אג,ב אולי יש לך במקרה מושג מה ההבדל בין תפיחה כימית לתפיחה ביולוגית?

SpyKid

New member
יצא לי להתקל בהרבה שאלות

שהופיעו בהקשר של מעבדות, ולא היו קשורות לחומר הספציפי שהמעבדה עסקה בו. רוצים לבדוק הבנה, לא זכרון בע"פ של כמה חוקים בנושא מסוים

למעלה