שאלה על איאיידו..

איקידו

New member
תודה חנן ובקשר למפגש

אפשר לארגן מפגש בתי ספר, או הדגמה שלך אצלינו. בוא נדבר על זה. בהצלחה בכל, בהערכה, זאב א.

fa jing

New member
אני ממש לא אהיה אובייקטיבי אם אומר

מי הוא המומחה בארץ...... אבל בוא אסכם ואומר זאת כך....שלא כל אלו המפרסמים עצמם שעושים בה גוואה אכן עושים בה גוואה. ולא כל מי שהולך במעגל הוא אמן בה גוואה...ויסלחו לי האחרים. חנן

avshalomat

New member
אחרי כל כך הרבה זמן בסין

הגיע הזמן שהוא ידבר סינית לא?

brunoflexe

New member
זו שאלה אשר עלולה להיות

מפורשת ל"מי הכי טובים בארץ" בפה קואה, ואז נחזור לשרשורי אבי נרדיה או הכוהנים הגדולים בארץ לשיטה כזו או אחרת. ככל הידוע לי בארץ לומדים ומלמדים פה קוואה (לפי סדר א ב): זאב פוקס (סגנון גאו אי-שנג) מארק וייסמן (בעבר תלמיד של וואנג פו לאי, לא יודע היום ממי הוא לומד) מרכז הישראלי לטאי צי (המורה הוא ניר מלחי, תלמיד של וואנג פו לאי) עדי אשר (תלמיד של ארל מונטגיו) רפאל (לא יודע אם מלמד, לומד באותו שיטה של זאב אבל ממורה בחו"ל)

אני יודע גם על פיטו שרייבר

לא מכיר אף-אחד (חוץ מניר מלחי, כמובן), אז לא יכול להמליץ או להביע דעה כלשהי. אצל ניר מלחי לוקח הרבה זמן עד שמתחילים פה-קואה.

Raffael

New member
רפאל??? אוי ואבוי, לא! ../images/Emo2.gif

הכנסת אותי לרשימה שאין לי מה לחפש בה, גם בעוד 20 שנה
גרמת לי אפילו לחשוב מי זה הרפאל הזה, שלומד בה גווה בשיטה של זאב, עד שהבנתי שהתכוונת אלי כנראה. תודה רבה ברונו, אבל להגיד "קטונתי", יהיה מחמאה בשבילי. אני תלמיד בה גווה מתחיל (מאוד מאוד) וזוטר (מאוד מאוד), אבל נכון, אני לומד אצל קולגה של זאב, בפריז. תלמידים שמעונינים ללמוד אצלי מתבקשים להמשיך לעקוב אחר מהלך חיי, אולי זה יבוא פעם
במחשבה שניה, נשמע דוקא לא רע. הייתי הולך על משהו כמו: "פונאקושי, אואשיבה, קאנו, בודהידהארמה ורפאל" . למה לא? זה פורים.

brunoflexe

New member
ישנו הבדל בין שיטות יפניות וסיניות

והוא שבשיטות יפניות ישנו מדרג ברור ודרך ברורה לבדוק את דרגתו (ומכאן לקבל מושג לגבי רמתו) של אמן לחימה. ישנה שיטת החגורות (עם מבחן בין כל דרגה). בשיטות סיניות, לעומת זאת, לפי הבנתי קיימות מסורתית שתי שיטות. שיטה ראשונה היא ההכרה של המורה. כיוון שדרך הלימודים היא יותר בכיוון של כניסה למשפחת המורה, הרי הכרת המורה היא קריטריון לרמת האמן. דרך שניה היא ה Challenge. בארצינו, ראה ערך "צבר", כבוד והערכה הן מילים שרוב האנשים צריכים לבדוק במילון מה הן. כל אחד (משיטה סינית) יכול למנות עצמו למאסטר, לנתק קשרים עם המורה שלו (אם היו לו כאלה) ומעכשיו לך תוכיח ... לראייה, יצא לי פעם לדבר עם אחד הקראטיסים בעלי הדרגה הגבוהות בארץ, וכאשר בתמימות שאלתי אותו לדרגתו הוא הוסיף "ניתנה ע"י מורה ולא ע"י עצמי". כששאלתי מה הכוונה שלו בזה הוא צחק על תמימותי ... וזה בשיטות יפניות "פורמליות". לכן, אין שום מניעה למנות אותך ברשימה. הרי אתה הולך במעגל, לא ? התקבלת ! שלא יצא מכאן שאני לא מעריך את השמות ברשימה. כתלמיד של המרכז הופניתי יותר מפעם אחת לשאול שאלות את זאב וגם את אבי (בדברים שלא נוגעים ספציפית בשיטה, כמובן). בנוסף לכך, אם נסתכל על היסטוריית ההודעות שלך אני לא חושב שיש לך מה להבייש ברמת האישיות שלך, שזו אחת מהתוצאות של הליכה בדרך אמנות הלחימה (אפילו אם זו דורשת שתלך במעגל). לסיכום, מדוע בשיטות הסיניות לא ניתן להגיע להודעות כמו של אמיר-אייקידו, אשר בכל פעם שמבקשים "אני צריך אייקדיו בתל אביב" ממליץ על כל שיטות האייקידו ?!?

Raffael

New member
תודה ברונו ../images/Emo13.gif

לא הצטנעתי ולא "התביישתי ברמת האישיות שלי". באמת ובתמים - אין לי מקום ברשימה שלך (נכון שלא תמיד אפשר לדעת מי עושה מה ואיך ללא הכרות אישית): אני לא מלמד בה גווה ואני לא יודע יותר ממספר טכניקות ותנועות בודדות בשיטה הזו. לא הבנתי את המשפט האחרון שלך. מה הבעיה בהמלצות בפורום על שיטות סיניות?

brunoflexe

New member
יש שני סוגים של המלצות

1. "למדתי שיטה Y אצל מורה X. אני ממליץ עליו." 2. "מורה X הוא המורה הטוב ביותר בארץ בשיטה Y" (כאשר Y היא כללית - שינגי ולא "שינגי בסגנון כך וכך"). אם ההבדל בין שני הסוגים אינו נהיר אז אז קצרה ידי מלהושיע. אולי מי שלא מבין מה ההבדל צריך לשאול את מורהו. משום מה בפורום יש הרבה יותר המלצות מסוג 2 מאשר 1 כאשר המדובר בשיטות סיניות.

למעלה