שאלה על איאיידו..

Wing Chan

New member
שאלה על איאיידו..

האם בשביל להתחיל ללמוד איאיידו צריך רקע כלשהו בקנדו\קנג'וטסו? אני רוצה להתחיל לברר.. תודה =)

איקידו

New member
לא צריך שום רקע

לא צריך שום רקע. אפשר להתחיל ללמוד איאידו וללמוד גם רק איאידו כל החיים. לרוב המורים לאיאידו יש ידע בסיסי עד מדהים בקנג'וצו. חאייל בוודאי תהיה סבלנות לכתוב יותר לעומק... yoroshiku ne... eyal sensei

סבלנות? לי? טוב, קצת עומק שטחי...

כפי שזאב ציין, אין הכרח לרקע בקנדו (או נגזרות לחימה אחרות בחרב). מבחינה טכנית ניתן ללמוד איאידו ללא שום רקע. עם זאת, דוקא מעצם טבעו של האימון באיאידו, יש יתרון (שוב, לא מנדטורי, אבל יתרון) לרקע באומנויות לחימה בכלל וקנדו או קנג'וטסו בפרט. ב"טבעו של האימון" אני מתייחס לעובדה שהאיאידו מבוסס על לחימה בחרב, אבל אין בו לחימה. בכל אופן בו ננסה לפרש את מטרותיו, האימון באיאידו הוא לחימה עם עצמנו - במגבלות המוטוריות, ביכולת להכיל מורכבות טכנית, וביכולת לשלב את התבנית המוטורית ליכולת מנטלית. אני מאמין כי קשה מאד להבין את משמעותה השלמה של החרב ללא סיוף. משהו בבחינת "התמונה השלמה". הדבר דומה, למשל, לשחקן תיאטרון. אדם יכול להיות שחקן תיאטרון בהכשרתו ובהגדרתו ללא שיופיע מול קהל. חישבו על ההבדל בין מי שלמד ומרגיש כשחקן, ללא שהופיע אי פעם מול קהל, לבין שחקן שמופיע או הופיע בעברו, וחי את ההתנסות של העברת חוויה לקהל - ומכאן ההבנה כי המשחק הוא רק כלי. אני מקפיד להעביר בכיתת האיאידו, מדי פעם, קצת יסודות קנדו ובמיוחד קנדו-קאטה. ההתנסות וההבנה של עבודת החרב מול יריב, התקפות או הגנות בהן חרב פוגשת חרב, ביצוע טאי-סבאקי שיש בו פחד מפגיעה (ולכן הכרח), הטמעת תחושת מרחק נכונה מיריב, קיבוע metsuke, המבט לעיני היריב, ועוד. אלמנטים אלו תורמים להבנה "ריאלית" ומקיפה יותר של השימוש בחרב. בלעדיהם, קשה (שוב, לעניות דעתי) להטמיע את המשמעויות של האיאידו ברמת המודעות, והוא נותר כטכניקה סינטטית. עדיין יפה ומרשימה, אבל נטולת הגרעין הלטנטי (תת-הכרתי) של העוצמה הלחימתית הטמונה בחרב. איל.

Sensei

New member
Which systems

of Kenjutsu are taught? Are they taught in their entirety?If your teachers teach a Kenjutsu koryu in its entirety please specify which, when and where.I personally would like to meet these practitioners and see their Ryu.IF this is possible of course anbd they are willing to do so. Thank you Shimon​

Sensei

New member
What I mean

by entirety is; A whole Kenjutsu Tradition. Daito Short sword Tanto-diferent sizes Naginata Nagimaki Katas and Waza Forms. Thanks​

Sensei

New member
If for some reason

your teachers would rather not show their Ryu to outsiders which I can understand, I would be happy to have them as guests at my Dojo in Ramat Gan-Kaze Arashi Ryu.​

איקידו

New member
אנחנו מתאמנים על

אנחנו מתאמנים על קטות קנג'וצו שנבחרו עבורינו על ידי המורה שלנו מקיוטו - קוימה טרואו. הוא לא מציין איזו קטה באה מאיזה ריו הא. אנחנו לא מתאמנים בשיטת קוריו אלא באיאידו וקנג'וצו שמותאמים ומושפעים מהעבודה בסוגי החרבות השונים, בוקן, ג'ו, יארי, ווקיזשי, טנטו, בו, סנסו (מניפה) של מוריהי אואשיבה כפי שקוימה סנסי למד. אין לנו סודות וכל אחד יכול לבוא לצפות בשיעור. הדגמות אין. בברכה, זאב ארליך.

brunoflexe

New member
האם זה נכון שהאיקידו של אאושיבה

פותח (או למעשה לקוח) מתוך הדאיטו ריו ? ואז למעשה טכניקות הנשק שלו הן גם מתוך הדאיטו ריו ?

איקידו

New member
מוריהי אואשיבה למד אמנויות נוספות

הוא התחיל מאמנות לחימה שלמד ישירות מסבו ומאביו. כמו כן בילדותו הוא התאמן בסומו. כשהיה נער ובראשית שנות העשרים של חייו הוא התאמן ב: Hozoin-ryu וב Tenjin Shinyo jujutsu. לאחר מכן הוא המשיך והתאמן ב: Yagyu Shinkage-ryu. כל זה היה מימי ילדותו ועד שהיה בן 28, אז הוא פגש את סוקקו טקדה שלימד אותו דאיטו ריו. זה אומר שהוא הגיע אליו כבר עם נסיון רב. הרשיון ללמד שקיבל מסוקקו טקדה נתן לו לגיטימציה ללמד אך במהרה נפרדו דרכם כיוון שמוריהי אואשיבה נטה לפתח את אמנות הלחימה שלו במקום להמשיך את סגנונו של טקדה. עבודת החרב של מוריהי אואשיבה היתה מושפעת מאוד מסגנונו האישי וממוריו הרבים. זאב א.

brunoflexe

New member
אם אפשר לשאול עוד קצת ..

איך הפילוסופיה והעקרונות של עבודת החרב של האיקידו שונות מעבודת חרב אחרת כמו קנדו ? איך עקרונות האיקידו נכנסים לעבודת החרב ?

איקידו

New member
את זה קשה לי מאוד להסביר בכתב

הדבר שהכי טוב שתשה הוא שתלך לראות שיעור איאידו במקום אחד ואז תבוא לראות שיעור שלי... אולי תרגיש בהבדלים ואולי לא, מה שבטוח הוא שאז פנים אל פנים יהיה לי קל יותר להסביר. סלח לי הפעם, האיאידו שלי הוא עדיין בחיתוליו. למרות כל השנים אצל קוימה סנסי אני עדיין מרגיש שאני בעיצומו של תהליך למידה אינטנסיבי. גם התלמידים שלי "סובלים" מזה. כל פעם שאני חוזר מהביקור השנתי של אצל קוימה סנסי, התלמידים שלי צריכים לסבול את העובדה שאני חודשים ארוכים עסוק בלהבין את מה שלמדתי יותר מאשר בללמד אותם... זאב א.

Tonjin

New member
אצלנו אומרים שזה ההיפך....

כלומר האייקידו התפתח בעיקר כשאילת עקרונות של טכניקות-חרב ו'הלבשתן' על יד-ריקה... כמובן שישנן טכניקות-חרב באייקידו (בעיקר ברמות הגבוהות) אבל לדבר עליהן ברצינות זה קצת כמו לדבר ברצינות על עבודת-קרקע בטאי-צ'י...

fa jing

New member
זאב שכחת משהו....

מוריהי אואושיבה הושפע גם מהאמנויות הסיניות בהם צפה וחלק אף אומרים כי חווה ממפגשים עם אמני לחימה בסין בתקופה בה שירת בצבא בצפון סין. וזו לא אגדה אם כי אני לא מבין גדול באיקידו שלא לומר בביוגרפיה של או סאנסאי. המעגליות שלו אכן הושפע לעניות דעתי מדברים שראה בסין.... יש האומרים מבה גוואה אבל זה לא הוכח.....מצד שני גם לא הוכח שלא
חנן

איקידו

New member
כתבתי בהסתבך על עדויות וכתובים

אם יש מסמכים או עדות למפגש של אואשיבה עם אמנויות סינית (ובטוח שהיו) ארצה לראות. בינתיים ממה שאני מכיר ומתוך אימון אני לא רואה באיקידו שום שוני טכני מאמנויות לחימה קלאסיות יפניות (בוג'וצו). ההבדל העיקרי בין איקידו לבין אותן אמנויות הוא לא בטרניקה כי אם בצורת האימון ההרמונית. מה הביא את אואשיבה לזה? יש השערות רבות. ההסתמכות העיקרית היא על עדותו האישית אודות ההארה הרוחנית שחווה ותיעד בעיקר בעזרת כתביו של בנו ובראיון שנערך עימו (יש לי וידאו) בשנות השישים. בראיון הוא מדבר על ההארה הרוחית שחווה ושגרמה לו לשנות את ראיות העולם שלו ושל האימונים שלו בבודו. אואשיבה ככל הידוע מעולם לא התאמן באמנות לחימה סינית. ראה.... בוודאי שיש סיכוי. תודה לך חנן על ההערה. אגב מה שלומך ? מה קורה עם האימונים שלך? אתה בסין? זאב ארליך.

fa jing

New member
היי זאב

שלומי טוב, תודה על ההתעניינות. עם האימונים הכל בסדר אם כי אני חייב לציין שכאן בארץ אכן הרבה יותר קשה להתאמן, שלא לדבר על שמירה על משמעת אימון כמו בסין. כפי המובן מהכתוב אני בארץ וחזרתי ואני כאן....עד לפעם הבאה. דיסקליימר קטן!!! אני מניח כי גם אם "או" סאנסאי אכן התאמן באמנויות סיניות (ואיני טוען כי התאמן אלא רק מעלה את האפשרות הזו והיא קיימת!!!) הוא מעולם לא היה מודה בכך וזה הודות לסיבות היסטוריות השייכות לעוינות הקיימת בין הסינים ליפנים עד עצם היום הזה, בעקבות המלחמה דאז ומעשי הטבח שעשו שם היפנים שהמפורסם שבהם מוכר בהיסטוריה כטבח בנאנג'ינג. מכאן שעדות כתובה מ"או" סאנסאי או בע"פ, לא תהיה וגם לא תימצא....אני חייב למצוא את המאמר בו כתב מישהו שהתאמן באיקידו הרבה שנים או שהיה זה בה גוואה ואז עשה את ההשלכה הזו בין שתי השיטות. ובל נעצום עינינו..דימיון רב אכן קיים( בין בה גוואה לאיקידו) ואף יותר מאשר בין איקידו לקארטה. אבל זהו רק דיון אקדמי שאין לא יומרות להוכיח כך או אחרת למעט...ההשתעשעות והערנות לכך שהאפשרות הנ"ל קיימת זאב ארליך ממש נהנתי לקרוא את תגובתך שלא היתה בה סלידה מוקצנת מהרעיון והדימיון הנ"ל בניגוד להרבה אנשים ששוללים זאת מכל תוקף אף מבלי להתעניין בכך לפני שהם טורחים לשלול ולצאת בהכרזות. אשמח ויהיה לי העונג להיפגש עמך ביום מן הימים..... ושוב תודה רבה לך על תגובתך... חנן

למעלה