שאלה על אור

lir O

New member
שאלה על אור

או יותר נכון על אנטי אור... כולנו שמענו על אנטי חומר, אבל מישהו שמע אולי אל אנטי פוטון?? אנטי פוטון יכול בכלל להתקיים ?? ואם כן האם יהיה אפשר לעשות איתו בכלל משהו מועיל ?

לא מועיל בכלל

פוטון הוא ה"אנטי חלקיק" של עצמו, אבל אין לזה משמעות של איון, בדומה לחלקיקים אחרים, כי לפוטון אין אינטראקציה עם פוטון אחר. אולי, הדבר הקרוב ביותר לזה, הוא בהתייחסות גלית דווקא אל האור, שאז שני גלים יכולים לבצע התאבכות הורסת ולבטל זה את זה; אבל זה לא "אנטי אור", כלומר, אין הבדל מהותי בין שני הגלים המתאבכים, פשוט חוסר מזל של שניהם... בכל מקרה, את האנטרפרייז אי-אפשר להניע באינטראקציה של אור ואנטי-אור, אם זה מה ששאלת.

UrbanDK

New member
נצל"ש אנטי חומר: בהנחה ואנחנו

יוצרים אנטי חומר במאיץ חלקיקים ושומרים אותו למטרות הפקת אנרגיה, האם יש איזשהי דרך שמאזן האנרגיה שלנו יהיה חיובי? לא נשמע לי הגיוני - אבל אולי אתם יודעים.

UrbanDK

New member
../images/Emo41.gif מישהו יודע?

prefect

New member
אי אפשר

חוק שימור אנרגיה שנובע מאינווריאנטיות של חוקי הפיסיקה בזמן הוא אחת ההנחות הבסיסיות, כך שאם ייתברר שהוא לא מתקיים נאלץ לזרוק את כל הפיסיקה לפח. בינתיים זה לא קרה.

Rtitan

New member
אנטי-חומר הוא...

חלקיקי בעל מטען חשמלי הפוך... מטענו החשמלי של פוטון הוא... לכן אנטי-פוטון הוא פוטון...

vizini

New member
לא נכון. לניוטרינו אין מטען חשמלי

אך אנטי ניוטרינו איננו ניוטרינו.

Rtitan

New member
צודק... ../images/Emo163.gif... עכשיו בגללך...

הלך לי יום עבודה. לא להאמין - אני שותה את הדברים האלו בכל יום מחדש, ומעולם לא שמתי לב שההגדרה לפיה אני חי אינה נכונה כלל... לפעמים, שמים לב לדברים רק כשמביטים בהם דרך עיניים אחרות... שיחקת אותה, ובגדול. תודה

vizini

New member
הלך לך יום עבודה? למה?

באופן כללי, אנטי חלקיק הוא חלקיק שכל מטעניו הפוכים. לניוטרינו למשל יש מטען לפטוני, ולכן אנטי ניוטרינו איננו ניוטרינו למרות שמטענו החשמלי הוא אפס. כך גם בנוגע למטען הצבע - יש מזונים נייטרלים שאינם האנטי של עצמם (גם הניוטרון אינו האנטי של עצמו). בקשר לפוטון - כל מטעניו הם אפס (גם הלפטוני, גם מטען הצבע) ולכן הוא אכן האנטי של עצמו.

Rtitan

New member
יש לך מקור ממנו אוכל לקרוא על זה?

תודה רבה על ההסבר, אך בכל זאת, הייתי רוצה להעמיק בזה קצת...

Rtitan

New member
אוקיי... מצאתי...

תודה. זה חומר שלא נגעתי בו 15 שנה... לא תירוץ, אבל בכ"ז...

אנטי-נייטרינו

אכן, אנטי-חלקיק הפוך לחלקיק באוסף של תכונות, לא רק מטען חשמלי. התכונה שהזכרת נקראת מספר לפטוני, לא מטען לפטוני, וזה גודל נשמר. לכן, למשל, בהתפרקות של נייטרון לפרוטון ואלקטרון ייפלט אנטי-נייטרינו (אשר מספרו הלפטוני "מאזן" את זה של האלקטרון שצץ לפתע), אך בתהליך שבו פרוטון ואלקטרון הופכים לנייטרון (כמו זה המתרחש בהיווצרות כוכב נייטרונים) ייפלט נייטרינו. שוב - הוא מפצה על המספר הלפטוני של האלקטרון שאבד.

Rtitan

New member
../images/Emo5.gif... מעולם לא הייתי איש-חלקיקים..

ואודה שלא התעמקתי מדי במודל הסטנדרטי... עד כה לצרכיי - בהחלט הספיק לי הידע הקודם. אחד הדברים שכל כך טובים בפורומים וגם בלהיות מורה (כן, הייתי מורה לפיסיקה בעברי) הוא שלעיתים "נתקלים" ב"חורים" שנבעים בידע וזה מכריח ללכת לאחור ולתפור אותם - הנה מקרה כזה. אין ספק שיצאתי רק נשכר מזה תודה על הסבלנות...

Rtitan

New member
וכמו שאמר... אנריקו פרמי...

"בחור צעיר... לו זכרתי את כל החלקיקים הללו, הייתי בוטנאי..." הוא אמר את זה ללאון לדרמן שזכה בפרס נובל שנים אחרי כן...
אבל כן - זה מרתק...

lir O

New member
../images/Emo13.gifתודה רבה לכולם ../images/Emo45.gif

למדתי והחכמתי
ושוב תודה לכולם !!

למעלה