ואותו משהו הפריע לי למצוא עבודה. קראתי באתר של ביטוח לאומי שמקבלים קצבת נכות על "בעיה נפשית" וזה משהו נורא כללי, אז השאלה שלי אם זה כולל גם משהו כמו "רק" חרדה חברתית. כל עוד זה עשה לי קושי למצוא עבודה, הם עדיין יקבלו את זה? כל עוד האבחון ימצא שכן יש לי בעיה כלשהי?
זה לא סכום בשמיים, ורוב האנשים יכולים לעזור לבן משפחה בסכום כזה. אני חושבת שזה חשוב אם זה יעזור לך להבין את עצמך יותר.
יכול להיות שזה גם יעזור לך למצוא תחום עבודה שיתאים לך יותר וכך תוכל להחזיק מעמד בשוק העבודה.
קצבת נכות היא לצערי מאוד נמוכה, ולכן עדיף לך לדעתי לנסות למצוא משהו שבו תוכל להתפרנס וגם להחזיק מעמד בעבודה.
אבחון לדעתי הוא צעד ראשון בדרך להבנה טובה יותר של עצמך.
הם על רקע נפשי והפרעה נפשית כמו חרדות שמונעות ממך לעבוד אז כנראה שיתנו לך ..
לדעתי אף אחד כאן בפורום לא יכול לדעת כי גם מי שנמצא על הספקטרום בתפקוד גבוה לא מקבל אוטומטית אחרי גיל 18
באחד מבתי החולים בארץ האבחון נחשב לחינם נדרשנו לשלם עלות של 600 שקל,
הבוחן היה סט'אגר שקיבל הדרכה מפסיכולוגית קלינית שלא ראתה אפילו פעם אחת את הבן שלי והממצאים היו מצוצים מהאצבע!!
מדובר בקיצבת נכות, לכן צריך שרופא יאשר קיומה אם אתה מבקש לקבל קיצבת נכות, עליך להוכיח קיומה של נכות
(או מה שהממסד הרפואי מגדיר נכות).
לכן זה בהכרח רפואי, צריך איבחון, צריך חתימת רופא.
פסיכיאטר הוא רופא, פסיכולוג לא.
אם הבעיה נפשית רופא פסיכיאטר צריך לכתוב חוות דעת..
רצוי לפרט את העבר שלך מסגרות חינוך קשיים במסגרות השתלבות במסגרות וכו'.. בלי זה יהיה מאוד קשה קושי במציאת פרנסה גם אם יאבחנו אותך בספקטרום