שאלה על אבחון

deave1

New member
שאלה על אבחון

אז ככה, בדקתי את "בית אחד" ובכמה הם מסבסדים. והם נותנים חמישים אחוז הנחה, העניין איתם הוא שאצלהם האבחון עולה יותר מאבחון במקומות אחרים (3000 ש''ח במקום 2000), כלומר האנחה בסופו של דבר לא יוצאת טובה במיוחד והאבחון הוא עדיין יקר.

אין מקום בו האבחון יותר זול? אפילו 1000 זה בסדר.

deave1

New member
אה, וזה צריך להיות באזור תל אביב

רמת גן והשרון גם בסדר.

TikvaBonneh

New member
אצלם זה איבחון משולב

פסיכולוגי + רפואי.
לא מכירה מכונים פרטיים שמאבחנים יותר בזול.

deave1

New member
כמה שאלות

למה הכוונה בטיפול שהוא גם רפואי? האם זה אומר נגיד שזה שבודק אותי יכול כבר על המקום בסוף האבחון לכתוב לי מכתב שאני לא מסוגל לעבוד כדי שאוכל לתת לביטוח לאומי אם ארצה לנסות להשיג קצבת נכות?

האם אפשר לקבל החזר מביטוח לאומי על האבחון אחרי ששילמתי עליו במידה ואני כן אחליט לשלם עליו (האבחון בבית אחד הכוונה, ואם לא אצלהם האם יש מקומות אחרים שאם נבדקים בהם אז הביטוח מחזיר אחרי זה את מה ששלימתי)?

deave1

New member
ועוד שאלה אחת

דיברת על זה שהביטוח נותנים שנה רטרואקטיבית, השאלה שלי היא אם נותנים אותה בכל שנה פעם בשנה או שזה חד פעמי? אני מתאר לעצמי שזה חד פעמי אבל רק רציתי להיות בטוח.

חוץ מזה, אם נגיד עבדתי במשך שנה שלמה, האם זה אומר שהשנה הרטרואקטיבית תצא לפי כמה שהגיע לי על השלמת הכנסה ולא על פי הבטחת הכנסה? כלומר, הם יתנו לי 1800 (כמה שהייתי אמור לפי חישוב לקבל מההשלמת הכנסה אם היה לי) כפול 12 במקום 2500 כפול 12?

TikvaBonneh

New member
החזר רטרואקטיבי

הבן שלי יקבל רטרואקטיבי על השנה לפני שפנה לביטוח לאומי, ואחר כך יקבל כל חודש קיצבה, לא פעם בשנה.
הוא לא עבד בכלל, אז הוא מקבל החזר מלא.

TikvaBonneh

New member
לא מסוגל לעבוד

לבן שלי לא כתבו באף איבחון שהוא לא מסוגל לעבוד. הייתה לו ועדה בביטוח לאומי והפסיכיאטר בועדה קבע זאת לפי התרשמותו. אני בכלל לא בטוחה שהאיבחון יעזור כאן.
ביטוח לאומי לא נותן החזרים על איבחונים.

deave1

New member
"אני בכלל לא בטוחה שהאיבחון יעזור כאן", רגע,

אז את אומרת שאני בכלל לא צריך אבחון? הם יכולים לתת לי את הקצבה רק לפי ההתרשמות של הפסיכיאטר? אני לא צריך לדעתך שום "קבלות" על הפרעה נפשית או משהו כזה?

אם יקבעו

שאינך יוכל להשתכר תקבל קצבה,
אתה יכול להיות בספקטרום אבל מסוגל להשתכר אז לא תקבל קצבה,
אצל ילדים זה אחרת הורים מקבלים עבור הילד עד גיל 18 אם נקבע שהילד בספקטרום.

deave1

New member
אז אני לא צריך אבחון?

זה הבוטום ליין שאני רוצה לדעת, אם אני יכול לקבל גם בלי אבחון כל עוד הפסיכיאטר מוצא שאני לא יכול להשתכר.

schlomitsmile

Member
מנהל
לדעתי, איבחון כן נחוץ לצורך קיצבה הוא אינו מבטיח אוטומטית שתקבל אותה,
עדיין תצטרך להוכיח (ואולי רצוי שתהיה שורה כזאת בין דפי האיבחון)
שמפאת היותך על הספקטרום, נפגע כושר השתכרות שלך,
אבל בלי איבחון יההי הרבה יותר קשה אם בכלל אפשרי,
לקבל קיצבת נכות.

נכון, אם פסיכיטר מוצא

אותך במצב נפשי שאינך יכול לפרנס את עצמך ואת המביא מכתב ממנו בנושא זה אמור להיות חזק, אבל זה צריך להיות בסגנון חוות דעת משפטית שלו ולא איזה מכתב כקטן, חוות דעת משפטית שווה לאבחון של פסיכולוג+ רופא כנדרש לאבחן אספרגר.

deave1

New member
שאלה, מרגע ששלחת את הטופס הגשה לקצבת נכות

כמה זמן לקח להם עד שהם חזרו אלייך עם תשובה ותוך כמה זמן זימנו אותכם לועדה?

אני פשוט רוצה לדעת כמה זמן זה אמור בערך לקחת.

TikvaBonneh

New member
זה לא לקח הרבה זמן

לא זוכרת בדיוק, אבל היה ממש סביר.
הם לא נתנו תשובה, אלא זימנו לועדה.

אולי כדאי לך להגיע לירושלים?

בשערי צדק האבחון יותר זול, עד כמה שידוע לי.

ותנסי אולי להשיג אבחון רפואי דרך קופת חולים. ניסית?
אני לא זוכרת בן כמה הילד, אבל אולי שווה לנסות דרך התפתחות הילד.

לדעתי הורים מודעים לאפשרויות

ללכת למכונים הציבוריים אבל הם מעדיפים מאוד בצדק ללכת למקומות פרטיים ושם המחירים מאוד גבוהים , ואם צריך ללכת ליותר מאחד, מדובר בסכומים מאוד גבהים שיש להוציא..

מכירה מקומות שלוקחים סכום

גבוה מ3000 לאבחון, ולפעמים צריך ללכת לכמה מקומות כי אין תשובות מספקות,
נכון מצב בעייתי אבל לצערי זה המצב, ואם אין אבחון של אוטיזם אין החזר מביטוח לאומי,
וקופות חולים מחזירות רק עבור חוות דעת של אנשים מהרשימה שלהם.
י

deave1

New member
למה הכוונה בתשובות לא מספקות?

הם יכולים להגיד לי שהממצאים לא חד משמעיים?

למעלה