שאלה על אבחון

כן.

או להגיד שאת לא בספקטרום, ובדרך כלל הם גם אומרים ממה הקשיים נובעים (גם אם זה לא אוטיזם, אבל אז זה פחות מחייב בדרך כלל).

deave1

New member
אני בן, ואני בטוח שיש לי משהו, גם אם זה לא

אוטיזם.

ואותו משהו הפריע לי למצוא עבודה. קראתי באתר של ביטוח לאומי שמקבלים קצבת נכות על "בעיה נפשית" וזה משהו נורא כללי, אז השאלה שלי אם זה כולל גם משהו כמו "רק" חרדה חברתית. כל עוד זה עשה לי קושי למצוא עבודה, הם עדיין יקבלו את זה? כל עוד האבחון ימצא שכן יש לי בעיה כלשהי?

אני חושבת שכדאי לך לנסות לקבל עזרה

מבני משפחה כדי לגייס כסף לאבחון.

זה לא סכום בשמיים, ורוב האנשים יכולים לעזור לבן משפחה בסכום כזה. אני חושבת שזה חשוב אם זה יעזור לך להבין את עצמך יותר.
יכול להיות שזה גם יעזור לך למצוא תחום עבודה שיתאים לך יותר וכך תוכל להחזיק מעמד בשוק העבודה.
קצבת נכות היא לצערי מאוד נמוכה, ולכן עדיף לך לדעתי לנסות למצוא משהו שבו תוכל להתפרנס וגם להחזיק מעמד בעבודה.

אבחון לדעתי הוא צעד ראשון בדרך להבנה טובה יותר של עצמך.

אם הסיבות שאינך יכול להשתכר

הם על רקע נפשי והפרעה נפשית כמו חרדות שמונעות ממך לעבוד אז כנראה שיתנו לך ..
לדעתי אף אחד כאן בפורום לא יכול לדעת כי גם מי שנמצא על הספקטרום בתפקוד גבוה לא מקבל אוטומטית אחרי גיל 18

deave1

New member
אגב זה

במסמך לשליחה לביטוח, האם לסמן "בעיה נפשית" או "ליקוי שכלי"? נגיד ויש לי אספרגר על איזו קטגוריה זה נופל?

ורשום בסוגררים בבעיה הנפשית שאני מקבל טיפול, אבל אם אני לא מקבל על זה טיפול זה עדיין בסדר לסמן את זה?

dina199

New member
באמת חסר שם סעיף.

הגיע זמן שבמסמכים רשמיים אוטיזם לא ייחשב כליקוי שכלי ולא כבעיה נפשית. כי הוא לא זה ולא זה.

נדמה לי שבגהה האבחון חינם

ואולי גם בשניידר.

כדאי לך להתקשר לשניהם. אמנם הם בפתח תקווה, אבל אולי כדאי להתאמץ.

הבן שלי עשה אבחון

באחד מבתי החולים בארץ האבחון נחשב לחינם נדרשנו לשלם עלות של 600 שקל,
הבוחן היה סט'אגר שקיבל הדרכה מפסיכולוגית קלינית שלא ראתה אפילו פעם אחת את הבן שלי והממצאים היו מצוצים מהאצבע!!

חברה שלי עברה אבחון בשניידר

ואחרת בגהה, ושתיהן היו מרוצות.

תלוי גם לאיזה מאבחן מגיעים.

ולגבי סטז'רים, יש ביניהם אפילו מעולים! זה תלוי במזל....

אני דווקא נתקלתי ברופא בכיר, שיש לו שם דבר, שהיה גם אנטיפת וגם לא רציני באבחונים שלו. כנראה כבר נמאס לו מכל האבחונים....

:(

גם אצלנו הסטג'ר היה נפלא

אבל לא הוא בדק אלא משיהי שבכלל לא ראתה את הבן שלי ולא זה לא היה נכון ללא היה טוב!!

לא הבנתי.

מי איבחן? מי ראה את הילד?

היא נתנה אבחון בלי לראות את הילד?

נשמע לי מוזר.

deave1

New member
משהו בעייתי במסמך להגשה

מבקשים ממני לחתום שרופא יגיד כמה אחוזי נכות מגיעים לי על סמך רק מה שכתבתי בלי שהוא בודק אותי?!

למה זה? ואם הבעיה שלי אינה רפואית האם בכל זאת עליי לחתום? האם ברופא הכוונה גם לפסיכולוג\\פסיכיאטר?

schlomitsmile

Member
מנהל
מדובר בקיצבת נכות, לכן צריך שרופא יאשר קיומה אם אתה מבקש לקבל קיצבת נכות, עליך להוכיח קיומה של נכות
(או מה שהממסד הרפואי מגדיר נכות).
לכן זה בהכרח רפואי, צריך איבחון, צריך חתימת רופא.
פסיכיאטר הוא רופא, פסיכולוג לא.

אם הבעיה לא רפואית אז לא נגשים לקבל קצבה

אם הבעיה נפשית רופא פסיכיאטר צריך לכתוב חוות דעת..
רצוי לפרט את העבר שלך מסגרות חינוך קשיים במסגרות השתלבות במסגרות וכו'.. בלי זה יהיה מאוד קשה קושי במציאת פרנסה גם אם יאבחנו אותך בספקטרום

deave1

New member
אני לא רואה במסמך מקום לפירוט של דבר כזה,

שאני פשוט אז אכתוב מכתב ואשים ואשלח אותו ביחד עם הטופס? או אביא אחד מפסיכיאטר?

למעלה