שאלה על ´המינהל´

gilk1111

New member
שאלה על ´המינהל´

שלום. אני לפני הגשת תוכניות להוספת קומה.(בבית פרטי ב-פ´ת) ברצוני לשאול אם יש למישהוא ניסיון עם חוקי המינהל? 1.האם ממ´ד נכלל בחישוב ה-160 מ´ר? 2. האם חדר ארונות נחשב? 3. האם חדר כביסה או חדר שרות(מזווה) נכללים? 4.כמה זמן לוקח עד שמקבלים את אישור המינהל לבניה(בהנחה כי איני עובר את ה-160 מ´ר והבית מהוון) תודה.

amic

New member
אתה עובד ללא אדריכל????? אם

יש לך אדריכל ,ואתה משלם לו, הרי התשלום הוא בשביל שהוא יבדוק ויענה לך על כל השאלות. אם לא ?? אתה בצרות

מנהל וחוקי בניה

היי גליק הערתו של עמי במקום. למה שהאדריכל שלך לא יעזור לך? אם אין לך אדריכל שאפשר לסמוך עליו , אז אתה בצרות גדולות יותר מאשר חישובי שטחים... 1. ממ"ד שהוא חובה משנת 1991 מחושב כך: עד 7.5 מ"ר (כולל הקירות) לא משולם עליו ארנונה ונדמה לי שבמנהל לא מחייבים (לא בטוח) כל מילימטר מרובע מעבר לכך מחושב כשטח עיקרי לכל דבר. כל זאת מאחר והרשויות מקילות רק לגבי מה שמחייב החוק וזה 5 מ"ר נטו אשר עם הקירות זה בין 7.3 ל7.5 מ"ר. מעבר לזה זו בחירה שלך ולכן מחוייבת ע"י החוק. 2. חדר ארונות הוא חדר לכל דבר. התקרה מעל 2.20? אז זה שטח עיקרי. 3. חדר כביסה ושרות הצמודים אל הבית או מרוחקים מרחק קטן מ3 מ´ מן המבנה הראשי נחשבים שטח עיקרי. אם הנ"ל מרוחקים יותר מ3 מ´ מן הבית וגובה התקרה הוא 2.20 נטו אז מחושבים כשטח שרות. לעולם לא "חינם". 4. אם אין בעיות מיוחדות המנהל יכול לתת גם אישור מיידי כולל שובר תשלום. תלוי אם האדריכל או אתה "מתקשרים" עם הפקיד. בלקוחות שלי מקבלים שובר מיידית!! נקודה חשובה לדעת: בעבר היה צורך להביא אישור מנהל לפני ההגשה לוועדה ואז היתה גמישות ב"תיכמון" הפקידים של המנהל אשר לא תמיד בקיאים בחוק התכנון והבניה. כיום, מן הסתם מהסיבה דלעיל, ניגשים למנהל רק אחרי בדיקת הוועדה אשר בודקת ממש את המטרז´ ומתקנת את המידות בהתאם לחוק התכנון והבניה. אפשר לערער על דרך החישוב בוועדה ואף לתקן טעויות שלה. אולם למנהל ניגשים עם תכניות אשר חישובי השטחים הבן מאושרים ע"י הוועדה. בהצלחה

gilk1111

New member
תודה-יש לי אדריכלית אשר

טוענת כי חדר ארונות ,מרתף,חדרי שרות בתוך הבית לא נחשבים. היא אדריכלית שנים רבות ובנתה בפ´ת מספר רב של בתים צמודי קרקע. יתכן והיא טועה????????????? מה עלי לעשות ,להמתין שיחיבו אותי על המטרים החורגים ואז לשנות את התוכניות ? האם יש דרך נוספת ליבדוק נושא זה? באתר של המינהל זה לא ממש ברור.

amic

New member
אנח היייתי בדרך הישרה על פי החוק.אם

האדריכלית שלך מכירה העבודה למה אתה לא סומך עליה?? נסיון יש לה ובודאי גם הכרויות במקומות הנכונים. אם אתה לא סומך עליה למה שכרת את שרותיה???

המנהל מחייב על הכל מעל 160

גם על שטח עיקרי וגם על שטחי שירות !!! כיוון שהחיוב הוא לפי שווי קרקע למ"ר מבונה הרי שלעיתים החיוב עבור שטחי שירות יהיה נמוך יותר (כ-50%) מהחיוב עבור שטח עיקרי. כל עניין החיוב זה בכלל לא בעיה של האדריכל ולא בתחום התמחותו. נדמה לי שניתן לבקש במינהל מידע מוקדם לפני קבלת היתר הבניה. באתר של המינהל תוכלי למצוא מידע נוסף על שיטת חישוב השטחים, ראי קישור מצורף.

תחפשי בקישור למנהל ...

מדריך לאזרח ---> הסברים להגשת בקשה ---> אופן חישוב שטחי בניה

למעלה