../images/Emo26.gif
אני נגד שמשצים בוגרים ישלמו, נקודה. אבל כש30 משצים בוגרים רוצים לצאת, ובנינו, רובם גם לא מתאימים, אז זה עולה יקר למחוז, ואין לו ברירה אחרת. אני חושב שהפשרה היחידה כאן היא להוריד את מספר המשצים הבוגרים, כך שהמחוז יוכל לעמוד בסכום הכספי. אני לא חושב שאפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה, גם להוציא 30 משצים בוגרים (שדרך אגב, זה מספר בלתי נתפס, אני לא זוכר מתי יצאו 30 משצים בוגרים לקורס - בתקופתי, 8 משצים זה היה הגג, וגם את זה בקושי רב הוציאו או שעשו חילופים באמצע הקורס). וגם שהמחוז ישלם את כל 30 הביטוחים. מדובר בביטוח יקר, שכן: הקורס נערך שבועיים, 24 שעות ביממה, בשטחים פתוחים ואם מספר חניכים גדול (מאוד) זה אומר - כפול מאבטחים, כפול חובשים וכו'. אני אישית חושב שאם למחוז הייתה היכולת להוציא מספר גדול של משצים בוגרים ולשלם את הביטוח, זה מה שהיה קורה. אבל ידוע לנו מהודעות קודמות בפורום שלמשרד החינוך אין כסף, ובמיוחד לשל"ח, ולהוציא 30 משצים בוגרים שרוצים לצאת לקורס (ושוב, אני הייתי מוציא גג 10, ורק את הטובים ביותר) זה כסף לא קטן. אל תשכחו שגם כלכלה כרוכה ביציאה שלכם, מקום באוטובוס ועוד. הפשרה - להוריד את מספר המשצים הבוגרים בקורס, ככה שרק משצים בוגרים טובים יצאו לקורס, ומספר המשצים האלה לא יעלה על 10. אני נגד שמשצים בוגרים צריכים לשלם, הם יוצאים כדי להתנדב, לעזור ולתת מעצמם, אבל אין מה לעשות, לא כולם יכולים לצאת.