שאלה סתוית ברומו של עולם - מעיל

כרמיון

New member
תשמעי, אצלי זה עוד יותר גרוע

האפקט של השירשור הזה. בעקבותיו העפתי מבט בארון וגיליתי עוד ז'קט בצבע ירוק כהה, די רחב, מבד רך וקצת חלק, שמזכיר קצת טרנץ' לפי הקישור בבלוג שלך. גם אותו מישהי שעשתה סדר בארון ולא הייתה צריכה העבירה לי יד שניה. מדדתי, נראה עלי לא רע.

נשמע יופי, נכון? אז זהו, שאין לי מתי ללבוש אותו. אין לי מתי להיות אלגנטית. ואני רוצה כן הזדמנויות להיות. זה לא דבר חדש, אני ביסודי כן אוהבת להתלבש (אומנם לא בטעם יקר במיוחד, אבל כן אוהבת, בואי נאמר, להקדיש לעניין תשומת לב) אבל השירשור הזה המחיש לי את העניין ביתר שאת, בצירוף עם העובדה שהחודש כנראה הסתיימה דרכי בחנות הצילום (תארי לעצמך - בשנה וחצי האחרונות, מאז שעזבתי את העיתון, חנות הצילום נחשבה אצלי למקום שבו עוד יש הזדמנות יחסית לדפוק הופעה!). מה שנשאר עכשיו זה עבודה בגן ילדים ועבודה מהבית. אני לא מתלוננת - שתיהן משתלמות וגם יש בהן עניין - אבל ההזדמנות הבאה להתלבש טיפה יותר אלגנטי? אולי בליל הסדר, בקיבוץ של אבא שלי

אז זהו: נראה לי שאני אשכרה מרגישה צורך דוחק יותר לחפש איזו עבודה חלקית (במקום חנות הצילום? זה אומר חלקית מאוד) או עיסוק אחר מחוץ לבית שיאפשרו לי ללבוש את הז'קט שגיליתי בארון בעקבות השירשור הזה.

רק שתדעי מה עשית

(אולי, אם זה יצליח, אני אגיד לך תודה בעוד כמה חודשים?)

מיותר שאענה נכון?!
אבל לענים המעיל בו את

חושקת...
לפני שנתיים וגם לפני שנה היו ב- H&M מעילי צמר כאלו (אפרוריים עם דוגמאות בבד) לא ממש עבים. אני קוראת למעיל הזה שלי, המעיל הקל. מעיל כזה יתאים בהחלט לחורף ישראלי.
גם המחיר זכור לי כלא יקר בכלל.

annag4

New member
עונה בלת"ק

אזור מגורים כללי - ת"א (אבל עובדת בירושלים)
כמה מעילים/ג'קטים יש לך - מעיל חורף אחד (צמר, בינוני באורכו, שחור), שני ג'קטים חמים יחסית (אבל קצרים, אחד שמנת ואחד אפור), ג'קט דמוי עור לימי גשם לא קרים במיוחד, ג'קט נוסף שהוא בעיקר אביזר - לא מחמם ולא מגן מהגשם מי יודע מה...
איזה - ר' לעיל.
הכי שמיש לך - ג'קט אפור קצר, רכיסה כפולה (נקנה לפני שנים ואני מתה עליו. שימושי לכל עת).
הכי פחות שמיש לך - מעיל הצמר השחור הישן מאוד, והמאוד מאוס שלי (בעיקר כי כבר ממש נשבר לי ממנו, ואני מתקמצנת להחליף לאור העובדה שהוא מעיל מתאים יותר לקור ירושלמי, שם אני נמצאת בעיקר במשרד.)
מעיל החלומות שלך - כרגע - מעיל צמר אדום ארוך שראיתי בזארה. תג המחיר לעומת זאת מבטיח שהוא יישאר על הקולב בחנות... (כמעט 800 שקלים).
עוד משהו? - כמה שאני מתה על חורף, ותמיד רוצה שהחורפים התל אביביים יהיו ירושלמיים יותר, כך ברור לי לחלוטין שזה מקסימום החורף הרצוי מבחינתי. איזה מזל שאנחנו לא במדינה צפונית יותר, ונאלצים להתמודד עם קור אמיתי ועם כיעורם של מעילי חורף "אמיתיים"...

שרון123

New member
אוהבת להתכרבל במעיל חם

עבורי מעיל הוא לא אביזר אופנתי אלא משהו שכיף להתחפר בו.
אני גרה בשהם, יש לי הרבה יותר מידי מעילים וג'קטים בסוף אני תמיד חוזרת לאלה שאני הכי אוהבת.
האהובים אלי ביותר והכי משומשים הם שני מעילים זהים מלבד הצבעים שקניתי פעם בחנות למטייל, של חברת WILDCAT. אחד בז'-חום והשני בורדו-ורוד עתיק. לא נשיים במיוחד אבל כיפיים.
קצת יותר קל הוא מעיל פליס שהוא יחסית קצת יותר מעוצב(בניגוד להמוני הפליזים הזרוקים שלי), בצבע אדום, גם הוא מלמטייל.
בג'קטים אני לא כל כך משתמשת - יש לי קורדרוי אחד, וג'ינס אחד, יש גם עליוניות סריגים שגם אותן אני פחות מחבבת.
אני לא חולמת על מעילים. היה דווקא אחד קליל ונעים ויפה שראיתי בלונדון, אבל לא הצדיק עבורי את הקניה.

fossa

New member
מעיל

מגורים באיזור מודיעין. זה אומר שביום בו אני בת״א אני מה מחום והמעיל נשאר באוטו, וביום בו אני בירושלים אני מתה מקור כי אף אחד ממעיליי לא חם מספיק עבור ירושלים

יש לי 2 מעילים ממש, ו-3 פליסים

פליסים: יש לי אחד לבן-בז׳ שפעם היה מהמם אבל הוא נקנה לפני 13 שנה והיום רואים עליו שהואמידע ימים טובים יותר מה שנקרא. עוד אחד אדום-בורדו עז, שהבאתי מניו זילנד, גם זה לפני כמעט 10 שנים (איך הזמן טס כשנהנים
). אצלו נשבר הריצ׳רץ׳, ואני שומרת אותו נכון להיום בעיקר מסיבות נוסטלגיות. השלישי הוא בצבע כחול אולטראמארין עמוק, יחסית חדש, והוא ההכי שימושי אצלי כרגע.
מעילים: שניהם טראנץ׳ בגזרא קלאסית. אחד חם, אפור כהה מצמר, נקנה באמסטרדם לפני 12 שנה, בסכום השערורייתי עבורי דאז של 600 שקלים. איזה מזל שהשקעתי ככה. אני משוגעת עליו, הוא מצליח לקלוע לטעמי כמו אף מעיל לפניו או אחריו. במרכז לצעיר אין הרבה מה לעשות איתו בימי החורף הסטנדרטיים, לירושלים הוא מצויין, אם כי לאחרונה השמנתי קצת אז הוא קצת לא נסגר עלי..
המעיל השני הוא מעיל טראנץ׳ דק מאוד וקל בצע לבן, כותנה אני חושבת. הוא העיקרי שאני משתמשת בו בשנים האחרונות.

מעיל החלומות: הייתי מאוד רוצה ג׳קט ג׳ינס טוב. לא אכפת לי שיהיה יקר, כי זו קניה ל-10 שנים לפחות אצלי. אבל שלא יהיה מקושקש, בגזרה קלאסית ולא כזאת עד מעל הפופיק, מבד ג׳ינס אמיתי (ולא כל הלייקרה המגעילה הזאת). כבר כמה שנים שאני רוצה ג׳קט גינס מחפשת לקנות ולא מוצאת מועמד מספיק שווה באף חנות.

כרמיון

New member
תנסי אולי בחנויות יד שניה

אני גם שנים רציתי ג'קט ג'ינס קלאסי ומחמיא שיישב עלי ול (וגם אני לא אוהבת כאלה נורא קצרים), ובסוף מצאתי את מבוקשי במקרה, בגרושים, בהאנגר-בגדים. והוא היה במצב מצוין.

יש לי שני מעילים

ועוד כל מיני סריגים שאני משתמשת בהם במעילי-מעברים-קצרים.
עקב מגוריי בפלוץ של החרמון ובעקבות הזקנה שפשתה בעצמותיי המתקששות, אני מוצאת שמעיל הוא אביזר חובה (וזאת לאחר שנים שהתעלמתי לגמרי מהצורך).
יש לי מעיל לא צעיר אך מקסים (לדעתי) באורך מתחת-לתחת ועם כפתורים לא מעטים בחזיתו, במקור מקסטרו, צמר אפרפר-כהה ויפה מאד. הוא משמש אותי הכי הרבה.
יש לי מעיל צמר שנחשב איכותי כזה, שחור ודרמטי, אני מוצאת שהוא נשאר חדש כי הוא לא מתאים לי כמעט לכלום. אני חושבת שהוא גם גדל עליי או שאני קטנתי עליו אבל אולי אמצא לו שימוש.
השנה אני עובדת באחד המקומות הכי קרים בארץ (כבר עכשו יש לנו 16 מעלות עד אחרי 10:00 בבוקר
) ואני שוקלת לקחת את אחד הפליסים הכעורים של אהוב לבי ולהתכרבל בו בבקרים יען כי עבודתי אינה דורשת הידור ומאידך, קר על באמת (ויהיה קר בהרבה).

איזה כיף שאפשר סוף סוף לענות

כולם במסגרות ואני לבד עם הקטנטונת

אזור מגורים - נגב צפוני
כמה מעילים/ ג׳קטים - יש לי מעיל קורדרוי קצר מפוקס, ג׳קט ג׳ינס מהמם ונוח, מ- h&m אם אני זוכרת נכון, מעיל צמר שחור בגזרת A, בן שנתיים מקסטרו, וכל מיני עליוניות מסריג. יש גם מעיל פליז מכוער של מושבניקים

הכי שמיש - הקורדרוי שימש אותי המון כי הוא מתאים כמעט לכל מה שאני לובשת (לא בחורה של שמלות) וגם העליוניות.
הכי פחות שמיש - מעיל הצמר. הוא מאוד אהוב עלי, אבל פשוט לא מספיק קר כדי ללבוש אותו. וכשמאוד קר פה, אז לא מסתובבים בחוץ יותר מידי.
מעיל החלומות - יש לי בארון ג׳קט עור בגזרה מושלמת, חום ורך, שקצת קטן עלי ולא לבשתי כמה שנים. הוא מידה 38 ואני כבר 40, עולה עלי אבל לא נסגר. זה מצער אותי כי הוא הפריט הכי יפה, בעיני, בארון שלי, והמראה של ג׳קט עור עם ג׳ינס קלאסי הוא הנשי והסקסי ביותר לטעמי.
עוד מעיל חלומות הוא מעיל טלאים צבעוניים, ארוך, מעור, שלבשה פיבי באחד הפרקים של ״חברים״. בניינטיז נשבעתי לעצמי למצוא כזה. בסוף מצאתי, אבל הוא היה יקר להחריד. לפני כמה שנים, באמסטרדם, נדלקתי על מעיל סגול מפרווה סינתטית, כזה שנראה כאילו את לובשת את כרובי מרחוב סומסום. וויתרתי, כי בכל זאת... לא פרקטי.

לא אשת מעילים אני. עברתי לשאלים...

אזור מגורים כללי - ירושלים
כמה מעילים/ג'קטים יש לך - מעיל אחד, שני ג'קטים
איזה - המעיל - שחור וגדול מבד נילון? לא יודעת. מלא בצמר גפן או פוך, קל מאוד כפי שאני אוהבת ומחמם עד מאוד מאוד. הג'קטים - אחד ג'ינס מניו יורק, בשנות ה-80 נרכש לו ואחד שנתפר לי custom made בהודו מסריג שאני לא יכולה ללבוש
הכי שמיש לך - מאז שהכרתי את השאלים בהודו וככל שמפלס גילי עולה כך אני מעדיפה שאלים ולא להתעטף במעילים. חם לי בדרך כלל.
הכי פחות שמיש לך - ההודי, שנתפר עבורי בהזמנתי וממשהו שרציתי ואני ממש לא רוצה עכשיו רק אין לי לב להפרד ממנו.
מעיל החלומות שלך - אני ממש יבשה. אין לי חלומות רטובים על מעילים.

עוד משהו? - בעצם יש לי גם מעיל פליס אדום של טיולים כזה. צד אחד אדום צד שני אפור ואפשר בשניהם, אבל אני פשוט לא לובשת...

עוד משהו? גרמת לי לחשוב על זה שאני יכולה אולי להיפרד ממה שאני לא לובשת ולפנות מקום בבית

שאלה רגישה - אני לפני מסירת כל המעילים שלי

אזור מגורים כללי - שרון
כמה מעילים/ג'קטים יש לך - שלושה מעילים (עור שחור עם חגורה, נקנה בניו יורק לפני שנים ושמיש ביותר בשל גזרתו הקלאסית; צמר אפור - גם כן בגזרה קלאסית; צמר לבן - נקנה באיטליה לפני 5 שנים ונדגם פעמיים בכל חורף מאז...) ואי אילו ג'קטים (ג'ינס, שחור-חליפתי, בז' עם פרוות-דמה, בד בז'י של H&M ועוד...).
איזה הכי שמיש לך - הג'קטים, ללא ספק. חם לי ומגעיל לי בחורף. כמעט תמיד מסתפקת בג'קט, אולי רק כשיוצאת בערב - מעיל.
הכי פחות שמיש לך - הלבן? כי אני כ"כ חסה עליו... הוא מרהיב וצחור ואני רוצה שיישאר ככה...

מעיל החלומות שלך - אני רוצה לקנות השנה טראנץ. נראה לי שזה ישלים לי את החסר ויתאים לצרכים שלי בול.
עוד משהו? - בסוף החורף אני עומדת להפתר מכל המעילים שלי, יען כי אני עוברת לארבע שנים (!) למדינה בה אין חורף בכלל...

למה את בוכה?

את עוברת למקום נהדר. באמת.
אמנם חם ולח מידי אבל מתרגלים...
מאחלת לכם הרבה אושר ומחכה לשמוע חוויות

הנה, מנסה לחייך
...

(ובכל זאת, נושא החום והלחות מאוד מטריד אותי. בישראל אני "צולחת" את הקיץ עם הידיעה שהחורף יגיע, ושם מה?!)

כפי שכתבתי - מתרגלים

הולכים לבי"ס בבגד ים (גשם ולחות בו"ז וזה הפתרון הכי טוב)

איילה א

New member
די, אל תבכי -

המעילים יחכו לך! יש לי מעיל איטלקי שמחזיק מעמד כבר 15 שנים ונראה כמו חדש, והמעילים שתיארת נשמעים כל כך איכותיים! חבל על כאב הלב, אם את קשורה אליהם תמצאי להם בית אומנה ל-4 שנים ותאמצי אותם בחזרה כשתשובי.
(כל כך רואים עלי שאני לא יודעת להיפרד מדברים...)

איזה כיף

*מקום מגורים: שרון
*מלאי מעילים - בלי שאתחיל לפשפש בארון שצריך לזרוק חצי ממנו:
מעיל שחור ממנגו, סוג של טרנץ', לא עבה, מקסים, חורשת עליו כבר שלוש שנים.
מעיל ניילון חום עבה וארוך מ-H&O שנת 2004, נקנה לרגל טיסת חורף ונלבש מעט מאוד.
מעיל חום ארוך ממנגו מלפני שנתיים עם צווארון פרווה סינטטית, חמוד, נלבש פעמיים בעונה בערך.
ג'קט עור שחור, בגזרת בייקרס, קסטרו שנה שעברה, מתה עליו ורק מחכה ללבוש אותו כבר.
משהו כמו 3 ג'קטים שחורים מבד, מנגו, H&M, קסטרו, בכל מיני אורכים. אחד מהם נלבש יותר.
ג'קט ג'ינס משנת 2000 בערך, פעם חרשתי עליו, בשנתיים האחרונות בכלל לא.
ג'קט בצבע שמנת, יפה מאוד, משנת 2004 בערך, נקנה בלונדון, אביבי/קיצי, ולכן מטבע הדברים נלבש אולי פעמיים.עדיין מחכה שיזמינו אותי למסיבת קוקטייל על יאכטה בריביירה ומתחייבת ללבוש שמלה קלילה ומתנפנפת ולא לשכוח את הג'קט הזה.
ג'קט קורדרוי חום מאמסטרדם, שנת 2006 בערך, מקסים, נחרש שנתיים ומאז ממתין.
* מעיל החלומות? זה היה הבייקרס ג'קט מעור שחור שנקנה אחרי התלבטויות רבות. בנוסף לא הייתי מתנגדת לטרנץ' קלאסי בצבע אבן, שיושב בול. אבל חבל לי על הכסף, לא רואה איזה שימוש אעשה בו.
בנוסף אף פעם לא מצליחה להתארגן על מעיל מספיק חם לנסיעת חורף ולכן מתפשרת. כמובן שחבל לי להוציא המון כסף על מעיל מאוד חם שילבש למשך כמה ימים, אז יצא שקניתי מעילים לא מספיק חמים.
* עוד משהו? כן. גיליתי את נפלאות הקרדיגנים לפני כשנתיים ומאז אני לובשת רוב החורף קרדיגנים, בשלל צבעים, עוביים ואורכים מעל חולצות קצרות או ארוכות וצעיף. חוץ מזה באמת שבאורח החיים הנוכחי שלי כמעט ולא צריך מעיל.
(ב"שלל צבעים" הכוונה כמובן לשחור, כמה גוונים של אפור, כחול כהה, כחול אפור, חום כהה)

קליספרה

New member
אני גיליתי שהם די משמשים אותי, המעילים

בשנים האחרונות קר לי בחורף הרבה יותר ואני מהמרכז

יש לי אחד חום ,של דורין פרנקפורט, בגובה חצי ירך מחוייט שאני אוהבת במיוחד
אחד שחור עד הברך בסגנון סגין צבאי מבד עאלק ג'אמס או איך כותבים את זה שנרכש ממנגו

וכמובן המעיל של האופנוע , עור קצר עד המותן שבשימוש הכי פעיל מן הסתם .

ג'קטים יש לי 4
ג'ינס עם עאלק פרווה מעונות,
חום קטיפתי משהו בן 30 בגזרה קלאסית שאני לא בטוחה שיעלה השנה, בטלדרס קורדרוי כחול עם ריץ רץ,
ועוד באטלדרס, בוורוד עתיק שאין לי מושג מה עבר עלי שקניתי אותוו, אבל מסתבר שגם הוא משמש אותי לא מעט

למעלה